- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Искрено твојот пост ме загрижи. Јас никогаш не сум бил во Новаци и не знам какава е ситуацијаА извини вака ако смеам да те прашам во кој регион живееш, пошто те гледам вака еколошки освестен?
Наместо да го користиш форумот за рекламирање на тоа што го продаваш и притоа да ни држиш предавања по екологија , етика и морал повели распродај тоа имотот и пресели се во општина Новаци. Ако не знаеш каде е тоа можеби доволно би било да ти кажам дека оџакот од РЕК Битола би ти бил буквално во дворот и тогаш таму уживај во благодетите на твоите еколошки клими и инвертори кои не загадувале и за кои се отепа од рекламирање, а не си се населил три пичке материне од изворот на струја и ми продаваш тука демагогии и ми го дрвиш за екологија. Или си мислиш струјата за твоите толку ценети клими се создава од чист воздух помешан со добри желби и таму некој чичко од кога ке ја измеша ја тура во жиците за да ти се грееш еколошки чисто и здраво ебате екологистот ебате.
Но за денешнава техника воопшто не е проблем пречистувањето на димните гасови. Но тоа не значи дека во РЕК ги прочистуват гасовите
Можеш ли да ја опишеш ситуацијата во Новаци? Дали по покривите на куќите има наслаги од пепел или прашина од јаглен?Дали се чувствува смрдеа? Дали има оштетување на земјоделските култури?. Дали има кисели дождови? Дали приносот од нивите е намален. Или на кратко на што се жалат мештаните?