Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
шо си исплашен и опседнат толку од смртта?
со Мики животот го поминавте во постење, мантрање молитви, воздржување од вонбрачен секс, воздржување од маструбирања, воздржување од пијанчење, во пеење на богоугодни песни, бегање од комар, марихуана, и се отепавте од давање пари во црква поради страф од темнината која сите ќе не обземи кога ќе станиме храна за црви.
Толку параноични и опседнати луѓе неам видено
Кукавиците секогаш имаат само една намера - да си ја спасат сопствената кожичка. Соочени со проблем, тие секогаш како примарен инстинкт ќе го имаат бегството, барањето спас, преколнувањето и слично. Соочувањето со реалноста и проблемите никогаш не е во преден план на кукавицата. Најекстремниот пример на кој сме сведоци и на форумов е комплетното одлепување од реалноста и убедување на себе си и другите дека за нешто да е точно мора да ти одговара на очекувањата а не ја фактите и разумот.

Најекстремниот пример на кој сме сведоци и на форумов е комплетното одлепување од реалноста и убедување на себе си и другите дека за нешто да е точно мора да ти одговара на очекувањата а не ја фактите и разумот.

И јас го велам истово за Телема и Телемитите; тотално одлепуење од реалното живеење и впуштање во барање непостоечки нешта, како и бесконечно повикување на нешта кои се непроверливи по ниту еден основ, а кои ги земате „здраво за готово„, небаре се несоборливи вистини.

Во што со повеќе во право од мене?

И јас го велам истово за Телема и Телемитите; тотално одлепуење од реалното живеење и впуштање во барање непостоечки нешта, како и бесконечно повикување на нешта кои се непроверливи по ниту еден основ, а кои ги земате „здраво за готово„, небаре се несоборливи вистини.

Во што со повеќе во право од мене?
Тој нашол за реално зборување да зборува.... Абе оди скри се некаде ..... Изменето од модератор......
Кој црни непостоечки нешта сме барале ние бре?! Ти веруваш во змии што правеле муабет со луѓе, во девици што раѓале, во вода што се претворала во вино, во мртовци што оживувале, во лавови што паселе, во сонце што стоело во место и еден куп други бесмислици и фантазии а нас ни префрлаш за ,,одлепуење од реално живеење"?!
Па ти со сопствените неможеш да се согласиш бре греото! Тоа што за тебе е вистина, за некој друг православен е ,,протестантска глупост"!

шо си исплашен и опседнат толку од смртта?
со Мики животот го поминавте во постење, мантрање молитви, воздржување од вонбрачен секс, воздржување од маструбирања, воздржување од пијанчење, во пеење на богоугодни песни, бегање од комар, марихуана, и се отепавте од давање пари во црква поради страф од темнината која сите ќе не обземи кога ќе станиме храна за црви.
Толку параноични и опседнати луѓе неам видено

:neetaka:Историјата на Црквата те демантира.

Христијаните немаат страв од смртта, зашто е победена...

Мирјади маченици ова го сведочат, наместо виртуелен, квази егзистент, реално соочување со суровата реалност...:love:

Како ги одговори прашањава?!:
Баш ме интересира што е толку природно да викаш нешто што постои дека непостои?

Ако кажеш дека си “природен“ ти си вистинскиот?

Што има врска кај си се родил, човекот во суштина се бори против смртта..., еве ти како атеист што правиш на тој план, или се уште си у младост со чуство на псевдобесмртност па троши време ти е гајле..., ко ќе дојде Денот че му ја мислам?:misticen:
:kafence:

Се додека не бидеш во можнност да ни го покажеш повратениот Исус, бог да го прости, и царството божје на земјата, како шо им ветил на луѓето пред 2000 години, ти ќе бидеш во криво
Летчо, покај се за сето богохулие изнесено на форумов оти не ти остана уште многу време:
http://www.motika.com.mk/kompjuters...lanetata-i-pravednite-ke-gi-povede-na-neboto/

Летчо, покај се за сето богохулие изнесено на форумов оти не ти остана уште многу време:
http://www.motika.com.mk/kompjuters...lanetata-i-pravednite-ke-gi-povede-na-neboto/
овој е грешка, тој рачунаше на компјутер задвижуван со Епл оперативен систем додека се знае дека госпот и Исус, бог да го прости, користат исклучиво производи на мајкрософт[DOUBLEPOST=1481012395][/DOUBLEPOST]
:neetaka:Историјата на Црквата те демантира.

Христијаните немаат страв од смртта, зашто е победена...

Мирјади маченици ова го сведочат, наместо виртуелен, квази егзистент, реално соочување со суровата реалност...:love:

Како ги одговори прашањава?!:
:kafence:
помалце страф од смрт покажуваат муслиманите

овој е грешка, тој рачунаше на компјутер задвижуван со Епл оперативен систем додека се знае дека госпот и Исус, бог да го прости, користат исклучиво производи на мајкрософт[DOUBLEPOST=1481012395][/DOUBLEPOST]
помалце страф од смрт покажуваат муслиманите
Атеистите покажуваат најмногу страх, зашто го кријат, или се прават луди?

Атеистите покажуваат најмногу страх, зашто го кријат, или се прават луди?
кога српскиот патријарх (православен) падна на смртна постела, него не го однесоа во некој манастир да уз молитви и богоугодни песми и мирис на темјан тивко сконча туку година дена лежеше приклучен на најсовремени апарати на воено медицинска академија во београд каде најмодерните атеистички научни и медицински методи раководени со тим на мајори и полковници му го продолжуваа животот ден по ден.
Некако даваше ептен отпор да оди пред Исус, бог да го прости.

кога српскиот патријарх (православен) падна на смртна постела, него не го однесоа во некој манастир да уз молитви и богоугодни песми и мирис на темјан тивко сконча туку година дена лежеше приклучен на најсовремени апарати на воено медицинска академија во београд каде најмодерните атеистички научни и медицински методи раководени со тим на мајори и полковници му го продолжуваа животот ден по ден.
Некако даваше ептен отпор да оди пред Исус, бог да го прости.
Над 95% од научниците се религиозни луѓе, Црквата ја креира писменоста низ историјата..., науката нигде не негира дека Бог постои, напротив, апофатично води во Богопознание...

Ти кажи како атеист што мајка бараш по доктори(иако е очигледна потребата)?:cool:

Над 95% од научниците се религиозни луѓе, Црквата ја креира писменоста низ историјата..., науката нигде не негира дека Бог постои, напротив, апофатично води во Богопознание...

Ти кажи како атеист што мајка бараш по доктори(иако е очигледна потребата)?:cool:
Писмото и писменоста ја направија паганите.
Многу пред христијани постојеа иљадници дела прозни и поетски филозофија историја медицина географија....
христијаните се познати и како писатели но и како спалувачи и уништувачи на сите дела кои не им се одговара на нивната теорија

а за тој процент ако може да ни дадеш линк каде е е направена таа математика и ете едно прашање, кои големи научници од областа на медицина или електрика или електроника или хемија или биологија или машинство.... ги слави МПЦ и ги споменува како узор и пример

Писмото и писменоста ја направија паганите.
Многу пред христијани постојеа иљадници дела прозни и поетски филозофија историја медицина географија....
христијаните се познати и како писатели но и како спалувачи и уништувачи на сите дела кои не им се одговара на нивната теорија

а за тој процент ако може да ни дадеш линк каде е е направена таа математика и ете едно прашање, кои големи научници од областа на медицина или електрика или електроника или хемија или биологија или машинство.... ги слави МПЦ и ги споменува како узор и пример
Паганите се Божји созданија, науката има свој развоен тек, таа нема човек автор како тебе шо ти се чини, туку како што Бог го создал човекот со потенцијал-capax infiniti...

Има многу автори кои истражувале за религиозните ставови на научниците, пр: Артур Табрум, Антони Ејми, Еберхард Денерт, Карл Кнелер, Роберт Флер...

Имаш безброј примери како од диптихот: ап. Павле, ап. Лука, св. Василиј, св. Кузман и Дамјан, св. Кирил и Методиј,св.Климент и Наум, св. Лука Јасенецки..., исто и како узор се: Ориген(без разлика што бил еретик), Аристотел, Платон, Архимед, Декарт, Ампер, Кеплер, Менделеев, Рентген, Пупин, Паскал, Достоевски, Ом, Парацелзиус, Мариот..., како и од поново време: астрономи( Андоаје, Гурса, Бужоа...), Хемичари ( Андре, Шателие, Матињон, Муре...), Физичари(Блондел, Ферие, Месанже...), Геолози(Сежурне, Гие, Бароа...) итн. итн.

Како ја разбираш ти бесмисленоста на Атеизмот за постоењето т.е. премисата “дека се раѓаш за да умреш“...?:misticen:

Паганите се Божји созданија, науката има свој развоен тек, таа нема човек автор како тебе шо ти се чини, туку како што Бог го создал човекот со потенцијал-capax infiniti...

Има многу автори кои истражувале за религиозните ставови на научниците, пр: Артур Табрум, Антони Ејми, Еберхард Денерт, Карл Кнелер, Роберт Флер...

Имаш безброј примери како од диптихот: ап. Павле, ап. Лука, св. Василиј, св. Кузман и Дамјан, св. Кирил и Методиј,св.Климент и Наум, св. Лука Јасенецки..., исто и како узор се: Ориген(без разлика што бил еретик), Аристотел, Платон, Архимед, Декарт, Ампер, Кеплер, Менделеев, Рентген, Пупин, Паскал, Достоевски, Ом, Парацелзиус, Мариот..., како и од поново време: астрономи( Андоаје, Гурса, Бужоа...), Хемичари ( Андре, Шателие, Матињон, Муре...), Физичари(Блондел, Ферие, Месанже...), Геолози(Сежурне, Гие, Бароа...) итн. итн.

Како ја разбираш ти бесмисленоста на Атеизмот за постоењето т.е. премисата “дека се раѓаш за да умреш“...?:misticen:
многу малце бе има пвде имиња од 95% научници верници
Него ај кажи кои научници од области на биологија генетика астрономија нуклеарна физика географија медицина... се посветени од МПЦ или нивни икони ставени по цркви и манастири или нивни имиња спомнувани од страна на синодот како примери

Над 95% од научниците се религиозни луѓе,

Kako dojde ti do ovaa brojka...Daj dokaz,anketa,pecat bilo so?
Црквата ја креира писменоста низ историјата...,

Egipcanite ,Hebrejcite,Phoenicanite etc....gomna da jadat ....kakvi hiroglifi, brojki bukvi bee...sve e toa delo na crkvata be (iako togas ne ni postoela).

науката нигде не негира дека Бог постои, напротив, апофатично води во Богопознание...
Ima li potreba ...Koja bi bila celta da naukata pocne da istrazuva na ovoa pole?

..
Него ај кажи кои научници од области ...
Објасни ја бесмисленоста на Атеизмот...:coffee:[DOUBLEPOST=1481048366][/DOUBLEPOST]
Kako dojde ti do ovaa brojka...Daj dokaz,anketa,pecat bilo so?

Egipcanite ,Hebrejcite,Phoenicanite etc....gomna da jadat ....kakvi hiroglifi, brojki bukvi bee...sve e toa delo na crkvata be (iako togas ne ni postoela).

Ima li potreba ...Koja bi bila celta da naukata pocne da istrazuva na ovoa pole?
Посочените автори ја даваат бројката, не биди мрзлив разгледај некое нивно дело...

Тоа е апсурдот, плиткоста на атеизмот што неможе да ја докаже сопствената небулоза.:)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom