Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.830
Поени од реакции
25.283
Од разговорите јасно се гледа дека Поповски сака да понуди друго име на Грција. Ако имаш дилема околу тоа преиспитај се себеси.

Тоа што посочи на странските банки да не даваат кредити, беше јавно, пред цела Македонска јавност. Тој потег е потег за пример. Секое задолжување носи поголеми камати. Сакаш утре да живееш во држава која ќе нема пари да исплати пензија, социјално, плата на вработените?
Nebitno sto bil razgovorot bitno e deka bese objaven javno i utre nekoj moze toa da go koristi protiv nas. Tuka zavrsuva prikaznata.

Sto ima vrska dali bilo javno ili ne? Ne im mestoto da baraat i da ne sramat na toj nacin. Treba da se pomirat so faktot deka gi gubat poslednite nekolku izbori i deka narodot ne im dal doverba na niv da odlucuvaat vo negovo ime.

Penzii, socijalno i plati kolku sto gledam se isplakaat i se zgolemeni sega za razlika od edno drugo vreme koga plati kasnea, penziite bea mizerija, se zatvaraa "privatiziraa" firmi i se vodese odlicna nadvoresna politika toest trgovija kade se prodavaa drzavni simboli, imeto, preambulata, teritorijalni podelbi itn...

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Nebitno sto bil razgovorot bitno e deka bese objaven javno i utre nekoj moze toa da go koristi protiv nas. Tuka zavrsuva prikaznata.

Sto ima vrska dali bilo javno ili ne? Ne im mestoto da baraat i da ne sramat na toj nacin. Treba da se pomirat so faktot deka gi gubat poslednite nekolku izbori i deka narodot ne im dal doverba na niv da odlucuvaat vo negovo ime.

Penzii, socijalno i plati kolku sto gledam se islakaat i se zgolemeni sega za razlika od edno drugo vreme koga plati kasnea, penziite bea mizerija, se zatvaraa "privatiziraa" firmi i se vodese odlicna nadvoresna politika toest trgovija kade se prodavaa drzavni simboli, imeto, preambulata, teritorijalni podelbi itn...
Како прво кое е твоето ниво на образование? Без навреда ми контрираш како средношколец во пубертет.

Секое кривично дело треба да се објави, да дознае народот во кој правец ја воделе државата. Да бевме нормална држава истите снимки ќе беа предадени во јавно обвинителство. Со оглед на тоа дека Зврлевски е пиун на власта и несмее да работи самостојно мораше овие снимки да се обелоденат.
Според устав секое илегално прислушкување се амнестира доколку се користи за откривање на криминал и истиот е откриен. Тука гледам дека државата кривично гони луѓе од убк, кои ги предале снимките, притоа ви ги пере мозоците дека тоа го правеле западни, па источни па незнам какви странски служби.

Плати и пензии има, има покачување од 5% пред избори, што е избледена политика. Ако продолжи овој тренд на задолжувања на државата, ддв-то ќе се покачи и повеќе од 18%. Рекетот ќе се зголеми од страна на полицијата, и кој губи тука? Ние, граѓаните.

Во време од 2002-2006година имаше поголема пазарна моќ. Не е битно дали во 2005година си земал 6000денари пензија или 8000денари во 2016година, кога пазарната моќ во 2016 година е 50% помала од таа во 2005година. (искраикирав, измислив бројки за проста споредба)

Реално, ќе лежат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.830
Поени од реакции
25.283
Чекор до поделба и федерализација не е тоа е само straw man argument и типичен fear mongering. Додуше за мене не е никакво плашење гајле ми е за државата дали е цела или не. Не гледам никава корист дури и Македонија да е до Солун. Не ми треба голема држава. Не сум од оние кои се палат на Југославија колку била добра и голема и како незнам у кој спорт сме победувале.
Тактиката е иста ако сака некој закон против дискириминација на основа сексуална ориентација веднаш е за посвојување на деца од хомоси. Прво незнам што е на сметка на Македонскиот народ двојазичност. Ништо не губат Македонците. Дури и може да добијат можност да научат нов јазик нешто што е богатсво. Си го видел светот и знаењето јазик е супер работа. Нетреба да ти мене и јас тебе објаснувам.
Инаку која ни е каузата? Јас веќе не се ни сеќавам.
Zhabe muabetot ako taka razmislivas. Ni jas ni ti mene nema da me ubedis vo bilo sto. Nema nikakov fear mongoring ovde nego od kilometar se gledaat nivnite stavovi I strategii i kon sto vodat. Jugoslavija bese zbir na narodi ko eu, ovde stanuva zbor za grabez na teritorija od strana na malcinstvo i nase mirno predavanje, indiferentnost. Da sekoj jazik e bogatstvo samo zosto da ti uci deteto siptatski mesto angliski/germanski ili kineski, jazici od koj bi imal korist na globalno nivo. Zosto ako e taka ne ucat oni makedonski, realno ako veke gledame na lokalno nivo bar so makedonski ke se razbere na cela teritorija vo drzavata vo koja zivee

Член од
16 април 2014
Мислења
7.393
Поени од реакции
11.872
Hardcore komunjarite, ne svakaat deka ova sto go pravi nivniot vodac e predavstvo na makedonskiot narod i drzavata.Mi kazuvaat kako toa bilo pozitivnoza sozivot,21 vek sme bile i takvi drugi gluposti.Ili pa mozebi svakaat deka ke se doebi drzavata ama kur ne gi boli.
Hardcore patriotive na vmro si mislat deka nivniot sveti nikolae e patriot i gi drzi stegnato albancive, a ustvari v skut mu sedi.

I koga ke vidite za nas obicnive smrtnici, isti kur e .Razlika ima mala , a toa e vremeto za da se stasa do tamu kako sto zacrtale golemite sili i do kade sto mora dase stasa. So ednive ke odi pobrzo , so drugite posporo.Iskreno mene ne mi menuva mnogu dali ke se sluci nestovo sea ili po 5-10 god.

Dokolku nekako vmro padne na ovie izbori,ocekuvam vojna :oops: Zamislete samo kolku im veti zajko na albancite, i dokolku se ispolni toa mislam deka kolku i da sme picka narod ke ni dojde preku glava od se.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Hardcore komunjarite, ne svakaat deka ova sto go pravi nivniot vodac e predavstvo na makedonskiot narod i drzavata.Mi kazuvaat kako toa bilo pozitivnoza sozivot,21 vek sme bile i takvi drugi gluposti.Ili pa mozebi svakaat deka ke se doebi drzavata ama kur ne gi boli.
Hardcore patriotive na vmro si mislat deka nivniot sveti nikolae e patriot i gi drzi stegnato albancive, a ustvari v skut mu sedi.

I koga ke vidite za nas obicnive smrtnici, isti kur e .Razlika ima mala , a toa e vremeto za da se stasa do tamu kako sto zacrtale golemite sili i do kade sto mora dase stasa. So ednive ke odi pobrzo , so drugite posporo.Iskreno mene ne mi menuva mnogu dali ke se sluci nestovo sea ili po 5-10 god.

Dokolku nekako vmro padne na ovie izbori,ocekuvam vojna :oops: Zamislete samo kolku im veti zajko na albancite, i dokolku se ispolni toa mislam deka kolku i da sme picka narod ke ni dojde preku glava od se.
Колку им вети за да има војна? Просветли ме те молам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.830
Поени од реакции
25.283
Како прво кое е твоето ниво на образование? Без навреда ми контрираш како средношколец во пубертет.

Секое кривично дело треба да се објави, да дознае народот во кој правец ја воделе државата. Да бевме нормална држава истите снимки ќе беа предадени во јавно обвинителство. Со оглед на тоа дека Зврлевски е пиун на власта и несмее да работи самостојно мораше овие снимки да се обелоденат.
Според устав секое илегално прислушкување се амнестира доколку се користи за откривање на криминал и истиот е откриен. Тука гледам дека државата кривично гони луѓе од убк, кои ги предале снимките, притоа ви ги пере мозоците дека тоа го правеле западни, па источни па незнам какви странски служби.

Плати и пензии има, има покачување од 5% пред избори, што е избледена политика. Ако продолжи овој тренд на задолжувања на државата, ддв-то ќе се покачи и повеќе од 18%. Рекетот ќе се зголеми од страна на полицијата, и кој губи тука? Ние, граѓаните.

Во време од 2002-2006година имаше поголема пазарна моќ. Не е битно дали во 2005година си земал 6000денари пензија или 8000денари во 2016година, кога пазарната моќ во 2016 година е 50% помала од таа во 2005година. (искраикирав, измислив бројки за проста споредба)

Реално, ќе лежат.

Mnogu povisoko od tvoeto i e steknato vo stranstvo bez plateni ispiti.

Nema krivicno delo vo razgovorite za imeto, toa se samo razgovori. Ima sjo neka povede postapki kade treba.

Bla bla jo i zvrlevski ne me interesiraat eve i katica seuste nema dobieno slucaj a mandatot ke i pomine.

Kako i da e pokacuvanje i isplata ima. Nekoj sredil, napravil sistem, danoci se sobiraat mnogu poveke od porano itn... Toa so pazarnata mok e cista glupost, zatoa i si vadis statistiki od rakav. Od 2005ta do sega svetot se smeni normalno ke ima promeni. Od edna strana vikate pola mil se iselile, imalo 70-80 000 partiski vrabotivanja i sto ti ne a od druga strana deka e poloso od togas lol... Daj dogovorete se i koristite realni brojki ili bar pomisli dali sega ili togas si znael poveke nezaposleni...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Zhabe muabetot ako taka razmislivas. Ni jas ni ti mene nema da me ubedis vo bilo sto. Nema nikakov fear mongoring ovde nego od kilometar se gledaat nivnite stavovi I strategii i kon sto vodat. Jugoslavija bese zbir na narodi ko eu, ovde stanuva zbor za grabez na teritorija od strana na malcinstvo i nase mirno predavanje, indiferentnost. Da sekoj jazik e bogatstvo samo zosto da ti uci deteto siptatski mesto angliski/germanski ili kineski, jazici od koj bi imal korist na globalno nivo. Zosto ako e taka ne ucat oni makedonski, realno ako veke gledame na lokalno nivo bar so makedonski ke se razbere na cela teritorija vo drzavata vo koja zivee
Нема да се подели Македонија не се плаши. Штом Босна ја оставија за Македонија немај гајле. Нема да им нова војна во која Македонските херои ќе им ги одземат сите права на Албанците или протераат отаде Шара. Доста фантазии веќе. Инаку со оглед дека има Граѓанско образование и полу ретардирана програма по Македонски Јазик во која треба да се читаат класици од 4000 страни од кој никој во светот освен забегани писатели им е гајле подобро е да го заменат со Gjuha shqipe.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Какво идење преку глава сфатете дечки Македонецот веќе не може да води војна значи ние сме готови моментално се наоѓаме во многу заебана ситуација ама можеби и најлоша во Европа.Државата ни е земена и продадена одамна.Знаеле уште кога ни ја дале држава дека ќе ја изгубиме за кратко време.Не за џабе во Британските тајни служби МИ-6 сме означени како лесно поткуплив народ кој нема голема доза на чуство кон патриотизмот.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Чекор до поделба и федерализација не е тоа е само straw man argument и типичен fear mongering. Додуше за мене не е никакво плашење гајле ми е за државата дали е цела или не. Не гледам никава корист дури и Македонија да е до Солун. Не ми треба голема држава. Не сум од оние кои се палат на Југославија колку била добра и голема и како незнам у кој спорт сме победувале.
Тактиката е иста ако сака некој закон против дискириминација на основа сексуална ориентација веднаш е за посвојување на деца од хомоси. Прво незнам што е на сметка на Македонскиот народ двојазичност. Ништо не губат Македонците. Дури и може да добијат можност да научат нов јазик нешто што е богатсво. Си го видел светот и знаењето јазик е супер работа. Нетреба да ти мене и јас тебе објаснувам.
Инаку која ни е каузата? Јас веќе не се ни сеќавам.
Македонците во своја држава треба да учат туѓ јазик, додека двојазичноста мора да постои поради тоа што малцинството не сака да го научи Македонскиот.
Добра ти е логикава.
Во главата наместо мозок, гомна имаш.
И ти, и тие другите што "размислуваат" како тебе.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.830
Поени од реакции
25.283
Нема да се подели Македонија не се плаши. Штом Босна ја оставија за Македонија немај гајле. Нема да им нова војна во која Македонските херои ќе им ги одземат сите права на Албанците или протераат отаде Шара. Доста фантазии веќе. Инаку со оглед дека има Граѓанско образование и полу ретардирана програма по Македонски Јазик во која треба да се читаат класици од 4000 страни од кој никој во светот освен забегани писатели им е гајле подобро е да го заменат со Gjuha shqipe.

Jas ne sakam da dojdeme vo situacija kako bosna. Jas sakam da ideme napred a do sega i od dvata tabora ne vidov edna aslana idea, programa ili bar koncept za kako toa ke go napravat. Se se sveduva na toa deka ednive bile lopovi a drugive od gospod im bilo veteno deka treba da vladeat pa ako ne pomine toa kaj makedoncite ke vetime nesto i za drugite. Za zal dvete opcii se katastrofa

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Nemam vreme dase objasnuvam so nekoj ko tebe, ili pa bitushanec od sprotivnite.Samo na budali ke se pravite so sila.Imame mozok i samite da svatime nekoi raboti.
Сфатиме е македоснки, сватиме не постои. Постои збор сват за фамилијарно сродство, кога веќе толку си паметен ти академику.

Jas ne sakam da dojdeme vo situacija kako bosna. Jas sakam da ideme napred a do sega i od dvata tabora ne vidov edna aslana idea, programa ili bar koncept za kako toa ke go napravat. Se se sveduva na toa deka ednive bile lopovi a drugive od gospod im bilo veteno deka treba da vladeat pa ako ne pomine toa kaj makedoncite ke vetime nesto i za drugite. Za zal dvete opcii se katastrofa
Не. Ти ги бранеше интересите на вмро-жмро, ја подржуваше нивната политика и жестоко го напаѓаше Зоран Заев и социјал демократскиот сојуз.
Кога на тебе ти беа доставени цврсти аргументи против тие твои криминалци што ги браниш, незанеш што да одговориш и само побегна од темата. Вака не се бистри политика.

Без факти и аргументи не копирајте на темава. Има некој што сака да си тера политика па може ќе водиме некоја дебата на појаки докази, не на рекла-казала како што вика баба ми.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Македонците во своја држава треба да учат туѓ јазик, додека двојазичноста мора да постои поради тоа што малцинството не сака да го научи Македонскиот.
Добра ти е логикава.
Во главата наместо мозок, гомна имаш.
И ти, и тие другите што "размислуваат" како тебе.
Toa тебе ти личи на гомна тоа е мозок. Кој е способен да научи странски/домашен јазик. :eek: Албански јазик баба рога. Ај како прво 90 од Албанците знаат Македонски сосема добро од тоа што гледам и слушам. Па редно е и Македонците да можат. Па нека ги преслушуваат по чајџилници што марифети и ујдурми прават. Не боли не е сунет јазик е.[DOUBLEPOST=1480632955][/DOUBLEPOST]
ВМРО е поспособно и има пореална програма. Посебно во економијата. Секогаш десничари биле попаметни кога се пари во прашање. Иако не се согласувам со нивните демохристијански срања. Ама повеќе ги бива за економија и секогаш за нив гласам иако сум либерал. СДСМ ми се многу социјални и анти-бизнис.

W

wicked_1

Гостин
Им овозможувате само да си ја тераат пропагандата со ретардирани дебати за проблематики и теми кои сами си ги измислуваат. Од турски тек до федерализации, 2 библиотеки спилберг сценарија.

Поарно е да се воздржувате оти нема никаков ефект, и така за скоро ќе снема сендвичи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom