Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2016
Мислења
19
Поени од реакции
7
И каква врска има тоа со една табла на која ќе пишува на Албански, во град каде ниту ќе има ниту има Албанци? Никој нема да ја знае ни ќе има потреба да го учи јазикот.
Abe lugje....stvarno li ne svakjate sto znaci makedonska drzava ili ruska drzava itnitn. Ova e drzava na makedoncite. Site se dobrodojdeni kako malcinstvo so ednakvi prava kako etnickite makedonci na koi im pripagja ovaa drzava vecno.

A da postavuvame (kako i sto stavame) tabli i na albanski, toa ne e vo red. Zarem e ok albancite da ziveat tuka i da ne znaat da zborat mk? Taka se promovira sozivot?????

Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337

Treba so edna laga ovde da rascistime. Dvojazicnost nema na pola Teretorija na RM.

1.) Vo Makedonija Albanski se sbore na 15-20% od Teretorijata na Drzavata (Poglednete ja Grafikata i ocenete sami) Vo ista taa Teretorija povekje od 50% od Naselenieto koe sbori Albanski istotaka razbira i Makedonski. Ipak tamo e Albanskiot Vtor Sluzben Jazik pokraj Makedonskiot.

2.) Na 80-85% od Teretorijata na Drzavata ne se sbori Albanski Jazik nitu se sborelo nekogas.

Sega Nekoj dojduva so ideja deka site ustvari morame da sborime Albanci i deka pologicno e mnozinstvo Nealbanci da ucat Albanski nego Manjina Albanci da ucat Makedonski koj i taka e jazik koj preku 50% Albancite go znaat. Toa znaci deka radi 150 000 ili 200 000 Albanci vo Drzavata koj radi nekoj pricini ne razbirat Makedonski ili ne sakat da go ucat toj jazik (seedno) ostatakot okolu 1,7 Mio Nealbanci treba da go ucat niven Jazik vo znak na dobra volja? Kade go ima toa? vo koja Drzava? pustite sporedbi so Svacarija, Belgija ili Kanada nie nemame dopirni tocki so niv, OVA E BALKAN. Samo mi treba da ja poglednam Bosna za da znam kako toa funkcionira.

Vo Germanija ziveat 5 Mio Turci (7%). Zamislite Turcite tamo da barat Germancite da ucat Turski i da se sprotistavat da go ucat Germasnkiot Jazik? Nikoj tamu ne bi dosol na ideja da gi podrzava Trucite za takvo nesto.

Vo Francija Ziveat 6 Mio Arapi (10%) (Marokanci, Tunizani, Alzirci itkn.) tamo nekoj da bara Arapskiot da bide sluzben?

Zasto kaj nas se pokusava nesto da se sprovede sto go nema nikade vo Svetot? I toa so dobra Pricina satoa sto dezintegrira raclini Narodi vo Edna Drzava.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431

Treba so edna laga ovde da rascistime. Dvojazicnost nema na pola Teretorija na RM.

1.) Vo Makedonija Albanski se sbore na 15-20% od Teretorijata na Drzavata (Poglednete ja Grafikata i ocenete sami) Vo ista taa Teretorija povekje od 50% od Naselenieto koe sbori Albanski istotaka razbira i Makedonski. Ipak tamo e Albanskiot Vtor Sluzben Jazik pokraj Makedonskiot.

2.) Na 80-85% od Teretorijata na Drzavata ne se sbori Albanski Jazik nitu se sborelo nekogas.

Sega Nekoj dojduva so ideja deka site ustvari morame da sborime Albanci i deka pologicno e mnozinstvo Nealbanci da ucat Albanski nego Manjina Albanci da ucat Makedonski koj i taka e jazik koj preku 50% Albancite go znaat. Toa znaci deka radi 150 000 ili 200 000 Albanci vo Drzavata koj radi nekoj pricini ne razbirat Makedonski ili ne sakat da go ucat toj jazik (seedno) ostatakot okolu 1,7 Mio Nealbanci treba da go ucat niven Jazik vo znak na dobra volja? Kade go ima toa? vo koja Drzava? pustite sporedbi so Svacarija, Belgija ili Kanada nie nemame dopirni tocki so niv, OVA E BALKAN. Samo mi treba da ja poglednam Bosna za da znam kako toa funkcionira.

Vo Germanija ziveat 5 Mio Turci (7%). Zamislite Turcite tamo da barat Germancite da ucat Turski i da se sprotistavat da go ucat Germasnkiot Jazik? Nikoj tamu ne bi dosol na ideja da gi podrzava Trucite za takvo nesto.

Vo Francija Ziveat 6 Mio Arapi (10%) (Marokanci, Tunizani, Alzirci itkn.) tamo nekoj da bara Arapskiot da bide sluzben?

Zasto kaj nas se pokusava nesto da se sprovede sto go nema nikade vo Svetot? I toa so dobra Pricina satoa sto dezintegrira raclini Narodi vo Edna Drzava.
И плус додај дека ги надуваа процентите 2002!

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ајде кажи за колку се продаде, да ги бранеш:D
Факт е дека не ебават шошоните, си прават што сакаат, не почитуваат никакви закони, е сега Грујо попушта да си има мир во куќата, некаква табла или знаме и не е којзнае што:toe:
Дури и Зајко да дојде на власт нема ништо да се смени, се ќе си продолжи од каде застанало.

Се ми се чини дека еден ден пак ќе се спукаме со шошните (сега за сега се одолжува тоа) и баш сакам да дојде тој ден за да се види дали ќе не биде или не, вака за ништо не ја бива, кој стаса не ебава
Тешко некако да се спукаме повторно.
Во голем број ги има во војска,полиција а имаат и голема помош од домашните предавници, останува на помош истокот ама па од таму младите си одат така да отпаѓа таа опција па без испукан куршум и пред очи ќе ни ја земат[DOUBLEPOST=1480607888][/DOUBLEPOST]
Не мора за примерот Кочани може само 1 еден ден во МВР ќе работи еден ден во Општина еден ден во Социјално еден ден во ПИОМ итн. Ќе се шета малку и официјално ќе има Албански јазик. Не мора се паралелно на Албански. Само проблемот е каде што се Мнозинство може да работат само на Албански и после тие што се во Западна Македонија да не се разберат или документите да не им бидат јасни на Албански. Во секој случај жива глупост.
Не сум против да се учи албански во македонски школи како дополнителен јазик изборно може. Имам и јас Албански учено стигнав до втор степен после имав други приоритети и се откажав. Сега само ептен основно знам. Не е многу тежок јазик се учи.
Граматиката им е тешка,зборовите и изговорот лесно се учат

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Abe lugje....stvarno li ne svakjate sto znaci makedonska drzava ili ruska drzava itnitn. Ova e drzava na makedoncite. Site se dobrodojdeni kako malcinstvo so ednakvi prava kako etnickite makedonci na koi im pripagja ovaa drzava vecno.

A da postavuvame (kako i sto stavame) tabli i na albanski, toa ne e vo red. Zarem e ok albancite da ziveat tuka i da ne znaat da zborat mk? Taka se promovira sozivot?????

Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk
Македонија никогаш не беше држава само на македонците, дури во уставот од 1974 стои дека е држава на македонците, на албанците и на другите заедници, 91 се смени и затоа никогаш албанските партии не го изгласаа ниту се помирија со тој устав.

Гледај какви права им даде црна гора на тамошните албанци без никакви преговори.

Ако е искрен Заев со ова ветување мислам дека ќе направи голем чекор за стабилизирање на државава, ќе ги онеми албанските националисти кои уште ветуаваат дека за нас најдобро решение ни е Голема Албанија.
Слична визија за Македонија имав и јас, и тука во форумов го делев тоа.[DOUBLEPOST=1480609513][/DOUBLEPOST]

Тоа е паралелата, Белгија или Швајцарија, не ми ги спомни арапите.

Што најскоро толку подобро е да се затвори барем албанското прашање во Макеоднија, мислам дека ова е добар пат, едноставно треба да се убедиме дека подобро ќе живееме во оваа држава отколку Албанија, патем со нив имаме барем 100 години прекин на врска, сега повеќе имаме културни сличности со македонците отколку со албанците од Албанија.
Ова е добар начин да ни се покаже дека Македонија не ни е веќе маќеа.

Па и за македонците и вопшто за Македонија ќе е подобро внатрешно население да е пријателски настроено и целосно интегрирано, зборуваме за општество кое има голема млада популација во однос со македонците, со огромна диаспора кои имаат немал капитал кој истотака може да се инвестира овде.
Едноставно не може да се мисли долгорочни решенија со држење на албанците во џеб, така се креира темпирана бомба, искрено мислам намерно така постапуваа.

Последно уредено:
Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Македонија никогаш не беше држава само на македонците, дури во уставот од 1974 стои дека е држава на македонците, на албанците и на другите заедници, 91 се смени и затоа никогаш албанските партии не го изгласаа ниту се помирија со тој устав.

Гледај какви права им даде црна гора на тамошните албанци без никакви преговори.

Ако е искрен Заев со ова ветување мислам дека ќе направи голем чекор за стабилизирање на државава, ќе ги онеми албанските националисти кои уште ветуаваат дека за нас најдобро решение ни е Голема Албанија.
Слична визија за Македонија имав и јас, и тука во форумов го делев тоа.[DOUBLEPOST=1480609513][/DOUBLEPOST]

Што најскоро толку подобро е да се затвори барем албанското прашање во Макеоднија, мислам дека ова е добар пат, едноставно треба да се убедиме дека подобро ќе живееме во оваа држава отколку Албанија, патем со нив имаме барем 100 години прекин на врска, сега повеќе имаме културни сличности со македонците отколку со албанците од Албанија.

Па и за македонците и вопшто за Македонија ќе е подобро внатрешно население да е пријателски настроено и целосно интегрирано, зборуваме за општество кое има голема млада популација во однос со македонците, со огромна диаспора кои имаат немал капитал кој истотака може да се инвестира овде.
Едноставно не може да се мисли долгорочни решенија со држење на албанците во џеб, така се креира темпирана бомба, искрено мислам намерно така постапуваа.
Fala za iskrenosta, Neznam dali procita sto sum postiral predhodno ili samo me citiras. Ke ti poftoram: NIE NE SME SVAJCARIJA ILI BELGIJA
Makedoncite imat Pravo na svoja Drzava. Celo Vreme sborite za pravdata na Albancite a sto e so nasite Makedonski prava? Vie imate dve drzavi a nie imame edna i taa sakate da ja unistite? Sto ima fali na Albancite ovde? Albancite ovde imat povekje prava nego vo Svajcarija. Jas kolku sto znam vo Svajcarija ne se vrabotuvat eksplicitno Albanci po etnicki kluc. Kade vo Svetot edno Malcinstvo ima zadolzitelno vrabotuvanje i toa bez da gi ispolnuva ni bazicnite kvalifikacii. Makedoncite se tie koj ne se ramnopravni i toa e ovde paradoksot.

Te molam ne se sili so Albanska Diaspora i red drugi muabeti. Albasnkata Diaspora na sekoja prilika mene me vregja kako sum dosol od Karpatite. Sborite za Albanska Avtohnost i superiornost sprema drugite Drzavi na Balkanot. Dvojazicnost nema da gi stopira namerite za Golema Albanija naprotiv ke gi prodlaboci. Muabet za Podobar sozivot preku Dvojazicnost se obicna magla.

Последно уредено:

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

E pile moe vo belgium site se belgijci ili swis site se swis a ne kako kaj nas
Vaka bes pari politicarite ne ebavaat kako ke im se digne i ne manipuliraat so golemi albanii,makedonii,srbii,....
Daj mu rabota i pari na narodort da vidis kako prijatelski ke bide nastroen

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.882
Што повеќе се одолговлекува федерализацијата на Македонија, толку поголема територија ќе си земат Албанците. Не ни е по мерак на нас, тие што живеат во средините со мнозинство Албанско население најмалку ќе се согласат со мене, ама договор во кој Македонците од овие делови би се доселиле во Скопје, на сметка на Албанците од Скопје кои би отишле во спротивна насока е НАЈМНОГУ што Македонците ќе може да добијат во иднина. До поделба секако ќе дојде во иднина и тоа по природен пат, откако беше направено етничко чистење низ пола западна Македонија. Штетата е веќе направена, порано можевме барем да ги надгласаме, ама во иднина кога ќе бидеме во приближно ист број и ќе се каеме што сега сме ја потцениле се посериозната бројка на Албанци во Македонија.
Прашањето дали Македонија ќе се федерализира или не, најмалку зависи од Македонците. Ќе зависи само од желбата на Албанците, дали ќе сакаат да се отцепат и колкава територија ќе си земат со себе или пак ќе останат да живеат како грофови тука. Т.е. тие што решаваат за ова прашање живеат како грофови, а останатите не смеат да им зуцнат и преживуваат со парите што им ги праќаат роднините од странство.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Што повеќе се одолговлекува федерализацијата на Македонија, толку поголема територија ќе си земат Албанците. Не ни е по мерак на нас, тие што живеат во средините со мнозинство Албанско население најмалку ќе се согласат со мене, ама договор во кој Македонците од овие делови би се доселиле во Скопје, на сметка на Албанците од Скопје кои би отишле во спротивна насока е НАЈМНОГУ што Македонците ќе може да добијат во иднина. До поделба секако ќе дојде во иднина и тоа по природен пат, откако беше направено етничко чистење низ пола западна Македонија. Штетата е веќе направена, порано можевме барем да ги надгласаме, ама во иднина кога ќе бидеме во приближно ист број и ќе се каеме што сега сме ја потцениле се посериозната бројка на Албанци во Македонија.
Прашањето дали Македонија ќе се федерализира или не, најмалку зависи од Македонците. Ќе зависи само од желбата на Албанците, дали ќе сакаат да се отцепат и колкава територија ќе си земат со себе или пак ќе останат да живеат како грофови тука. Т.е. тие што решаваат за ова прашање живеат како грофови, а останатите не смеат да им зуцнат и преживуваат со парите што им ги праќаат роднините од странство.
До сега немав прочитано толку предавничко мислење.[DOUBLEPOST=1480616118][/DOUBLEPOST]И ова доживеав да го видам
mk posta.PNG

Последно уредено:
V

viktora

Гостин
Тое..кога нема силна и стабилна економија каде луѓето ќе работат тогаш ќе се промовира национализам бидејќи така е полесно да ги контролираш..да земавте сите по 40.000 -50.000 ќе ве болеше стапот дали имало албански знамиња,тогаш нека ставеа и авганистанско ако сакаат,ама во Македонија не живеат луѓе,во Македонија живеат идиоти.

Денешната власт живи фатени во еден куп криминали,за сопствени џепој ја турна државата во работ на бездната со триста долгој и стотици илјади отселени луѓе ама важно ако дојдел Заев на власт ќе имало Албански знамиња секаде низ државата..ние не заслужуваме да постојме
Во Грција земаат 1000_1100евра,оди стави им Македонско знаме на бандера.Одма ќе го сменат и наместо него тебе ќе те стават.Ебате тоа продадените души,мајки ќе си продадете за пари бее ејјј.Е затоа не не бива ни за кур,секој може да не купи за ситни пари.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Во Грција земаат 1000_1100евра,оди стави им Македонско знаме на бандера.Одма ќе го сменат и наместо него тебе ќе те стават.Ебате тоа продадените души,мајки ќе си продадете за пари бее ејјј.Е затоа не не бива ни за кур,секој може да не купи за ситни пари.
Земаат 1000 евра?..ама колкави давачки имаат за комунали и храна?..ист е стандардот тука и таму?..оти не ги спомна тие што земаат 5000 евра на пример?..тие да не ти застанат да ти тргаат знаме?...и плус добра споредба направи..во Грција нема 1% Македонци, а во Македонија се 30% Албанци и се веќе дел од оваа држава..што можиш да му направиш?..да ги избркаш?.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Земаат 1000 евра?..ама колкави давачки имаат за комунали и храна?..ист е стандардот тука и таму?..оти не ги спомна тие што земаат 5000 евра на пример?..тие да не ти застанат да ти тргаат знаме?...и плус добра споредба направи..во Грција нема 1% Македонци, а во Македонија се 30% Албанци и се веќе дел од оваа држава..што можиш да му направиш?..да ги избркаш?.
Gi izbroj :)? Kako znaes inace koga ovde od 2002 nemase Potpis. Dva pati bese odlozen bas od Albancite radi navodni neregularnosti. Zasto da nemame potpis pa da vidime kolku se. Zarem ne ti e sumlivo sto sakat bez Potpis da izturkat i Dvojazicnost i Federalizacija. Ako gi imase 45% na primer nie vise 3 pati ke imavme potpis. Nesto drugo e problemot.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
До сега немав прочитано толку предавничко мислење.[DOUBLEPOST=1480616118][/DOUBLEPOST]И ова доживеав да го видам
Прегледај го приврзокот 160833
Делумно е точно, затоа и велам мора што е можно порано да се спукаме во спротивно подоцна ќе не изедат, многу зависи и од америте дали и кога би започнало, само ми се чини дека Хорке ќе се сокрие во некој бункер и таму ке седи додека не заврши “конфликтот“ (ако почне до 2019г)

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Пумпајте пумпајте бројки, а ако се повеќе од 13-15% сунет ќе си правам

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Делумно е точно, затоа и велам мора што е можно порано да се спукаме во спротивно подоцна ќе не изедат, многу зависи и од америте дали и кога би започнало, само ми се чини дека Хорке ќе се сокрие во некој бункер и таму ке седи додека не заврши “конфликтот“ (ако почне до 2019г)
Само за што да се спукаме поради попис поради двојазничност. На најголем дел им е побитно колку ќе биде пензија и плата од знамиња. Пројде 1997-1998ма.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom