Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво.

Јас го видов на директен пренос како Ензо Зидан (син му на Зинедин Зидан) го дава првиот гол за Реал Мадрид.

Кој сака да се слика со мене - 50 ден.
Кој сака муабет да си направи со мене - 100 ден.
Кој сака да ме допре - 500 ден.

Порачки во инбокс.[DOUBLEPOST=1480557469][/DOUBLEPOST]
Како изигра Одегард?

Се гледа дека има одлична контрола на топката. Направи еден добар продор во 16 метри што беше 50% гол. Направи една друга интересна ситуација али го промаши голот за 1 метро со шут од 17 метри. Силен, добар шут. Не беше себичен, учевствуваше во акциите, мавна и една пета на пас. Ама сите овие младичиве имаат уште да учат од фаци за разигрување како Модриќ, Крос, итн.

Последно уредено:
Овде го забележав дека е добар. Играњето против слаба или јака екипа не е баш мерило за играч, конкретно во случајов за шпиц. Движењето на телото, физичка и психолошка спремност, дрскоста и осетот кога и како да шутне, кога да се уфрли итн. сите карактеристики ќе блеснат кај еден играч, во случајов позиција напаѓач, дали тој играл против Свонси или Барселона... Две предности му даваат првотимски статус на Каримчо: маркетинг предноста и другарувањето со Зидан. Во свет каде Мариано и Бензема би почнале заедно од нула, без статус на звезди, во ист тим, Мариано би бил незаменлива 9ка. Сума сумарум: имаме младо здраво дете со топовски шут и градба како колосус, жеден за слава, голови, мотивиран, дрзок, фудбалски образован но и талентиран, што вика народ 'крвта му врија', и седи на клупа цела сезона, а од друга страна имаме wannabe модел, плејбој, со повеќе негативни критики отколку голови во кариерата, физички облик на сарма, демотивиран, ме-заболе-дали-ќе-го-погодам-зицеров менталитет... Знаете кога ќе се соберите во недела да играте рекреативен фудбал во сала и на пола термин најстариот играч му здосадува и вика: '' еј ми скурчи, уште акцијава прајте ја, праам цигара и бегам дома...'' - Тоа е тоа олицетворение на Бензема.

Абе кога ќе утиња чисти зицери истиот тој Бензема, ми го браниш со муабетот дека не постои напаѓач со 100% реализација. Класичен напаѓач е, него тоа му е работа, кога ќе му подадеш топка во 16ник да даде гол. Не може он да се враќа на средина да прифати топка, за тоа се везњаците.

Не е битно Мариано дали има 17 или 30 години. Деби настап му е ова за првиот тим, а за да добие повеќе минутажа, треба да покаже нешто и против појаки екипи, не само растури некое село без кучиња. Единствен што моментално заслужува шанса пред Бензема е Мората. А тој е повреден.
Каква врска има тоа што сум го бранел за промашени зицери со тоа дека е тешка мрцина? За зицерите сум го бранел и ќе го браним. И него и свите други. Само некој што гледа еднаш годишно фудбал може да рече “Како смее да промаши зицер?“. Да, смее. Пошто е чуек, не е робот.
А друг муабет е неговото понашање на терен на одредени натпревари. Тотално незаинтересиран, со паметот којзнае каде. Ете изгледај ја уште еднаш утакмицата против Хихон и слободно ќе видиш дека у прво полувреме Бензема немаше НИЕДЕН контакт со топка. У полувреме каде што Реал 40 мин. напаѓаше. Си се шеткаше лево-десно. И не му е прва таква утакмица, милион се.
Од друга страна, го имаш Маријано кој гарантирам дека не даде хет-трик само заради тоа што играа со третолигаш. Има квалитет у него. Плус како што кажа @Verdict сигурно е далеку помотивиран од телево.

Не викам дека треба да стартуе против Барса, зошто телето против Барса увек играл на ниво. Ама на послаби утакмици треба да му се даде шанса, на утакмици на кои Бензема делуе ко гледач, а не играч на Реал.

Каква врска има тоа што сум го бранел за промашени зицери со тоа дека е тешка мрцина? За зицерите сум го бранел и ќе го браним. И него и свите други. Само некој што гледа еднаш годишно фудбал може да рече “Како смее да промаши зицер?“. Да, смее. Пошто е чуек, не е робот.
А друг муабет е неговото понашање на терен на одредени натпревари. Тотално незаинтересиран, со паметот којзнае каде. Ете изгледај ја уште еднаш утакмицата против Хихон и слободно ќе видиш дека у прво полувреме Бензема немаше НИЕДЕН контакт со топка. У полувреме каде што Реал 40 мин. напаѓаше. Си се шеткаше лево-десно. И не му е прва таква утакмица, милион се.
Од друга страна, го имаш Маријано кој гарантирам дека не даде хет-трик само заради тоа што играа со третолигаш. Има квалитет у него. Плус како што кажа @Verdict сигурно е далеку помотивиран од телево.

Не викам дека треба да стартуе против Барса, зошто телето против Барса увек играл на ниво. Ама на послаби утакмици треба да му се даде шанса, на утакмици на кои Бензема делуе ко гледач, а не играч на Реал.
Значи не е битно дали он ќе утне стопроцентна шанса, туку важно било дали он трчал, дали се враќа до Кејлор Навас да прифати топка и слично. Не знам за тебе, ама за мене е јасна основната задача на една 9ка. А тоа е да дава голови. И таа статистика е важна за него, не допирите со топка. Што ми значи мене ако он се изнаиграл со топка, дриблал лево десно или што ти ја знам, ако ниедна акција не е завршена со гол?

Сериозен си за ова или тролаш?
Мртов озбилен сум. Прв пат лани го приметив во Кастиља кога имаше 15 гола, на Реал Мадрид ТВ. Пред тоа замена бил и во Кастиља, знам дека догура до 30 гола, не дека редовно ги пратам Кастиља али за него пратев кога постигнал гол и му ги гледав видеата од головите. Нема богзнае каква техника, али затоа е класична 9 ка, граден е ко питбул, се тепа, се гура, одлична контрола на топка и прием, брзина, реализација, знае кога да утрча, се има. Исто ко новиот Суарез да го гледам.

За едно мора да се согласам со Змејот, дека е исти профил на играч како Суарез..
нешто по агилен само ( суарез е троа здебелен)

Мртов озбилен сум. Прв пат лани го приметив во Кастиља кога имаше 15 гола, на Реал Мадрид ТВ. Пред тоа замена бил и во Кастиља, знам дека догура до 30 гола, не дека редовно ги пратам Кастиља али за него пратев кога постигнал гол и му ги гледав видеата од головите. Нема богзнае каква техника, али затоа е класична 9 ка, граден е ко питбул, се тепа, се гура, одлична контрола на топка и прием, брзина, реализација, знае кога да утрча, се има. Исто ко новиот Суарез да го гледам.

Аман бе на третолигаши им даде 3 гола и подобар е од Агуеро, Гризман, Гамеиро, Мората итн. Не е ни во 100 најдобри напаѓачи(но и таков е подобар од Бензема) не пак во топ 3, не зезај :D

Аман бе на третолигаши им даде 3 гола и подобар е од Агуеро, Гризман, Гамеиро, Мората итн. Не е ни во 100 најдобри напаѓачи(но и таков е подобар од Бензема) не пак во топ 3, не зезај :D
Не е битно на кој му дал 3 гола, ја сум спремен да се кладам дека ако стартува ќе им даде гол и на Барселона.

Искрено овие не ми се вистинските играчи за споредба, Гризман и Агуеро се повеќе полушпицови, Гамеиро го немам гледано доволно, Мората освен што може да игра по крило и што е повисок нема ништо повеќе од Мариано. Тоа што паѓа штом некој му се приближи е дури и контраст. Овој се тегне, се кине ама не паѓа, додека Мората ми е ко штака, а го допреш се руши ко кула од карти.

Најсоодветен за споредба ми е Суарез, најблизок профил на играчи ми се и двајцата. Па еве повели кажи ми што има повеќе Суарез од Мариано?

Па еве повели кажи ми што има повеќе Суарез од Мариано?

Аман бе :cenzura::cenzura::cenzura:

Да ти расправам во што е подобар факинг Мариано од златната копачка, аман пола форум ќе те носи во потпис.

Батали го бе, за него Караско е најдобар фудбалер на сите времиња.

Back
На врв Bottom