Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
...од тебе лично.

Трај си.
лажно е распнувањето
исто ко шо е и лажно ветувањето на Оној кој го Нема дека ќе се врател, дадено на луѓето пред 2000 години и дека лично тие ќе сведочат на Његово неисполнето обеќање

Неможе доколку биле истоварени сите на едно место, а потоа за само неколку илјади години да ги има илјадници километри подалеку, преку океани и мориња, а да ги нема на наводното место каде се истовариле.

Кој вели дека „...не може...„? Ти велиш?

А велиш и тоа дека Земјава има ист распоред на копното и водата низ целата нејзина историја?

„...Доколку еволиурале...„?
А што ако не еволуирале?

Или пак ќе изнесуваш неосновани претпоставки со неизбежно „точни„ заклучоци...:icon_lol:
Единствено неосновано во случајов се твоите дебилштини и глупости. Дури и совернициве не успеваат да те извадат од глупостите што ги тресеш, а итекако се трудат, неуспешно, но се трудат.
Кој вели дека „...не може...„? Ти велиш?

А велиш и тоа дека Земјава има ист распоред на копното и водата низ целата нејзина историја?
Велат здравиот разум и аргументите на сите предходни страници, ама убааво си кажал Ајнштајн, бесконечна била пустата.

Единствено неосновано во случајов се твоите дебилштини и глупости. Дури и совернициве не успеваат да те извадат од глупостите што ги тресеш, а итекако се трудат, неуспешно, но се трудат.

Јас се повикувам на учењето од Црквата, а не на поединци од Црквата-разликата е очигледна.[DOUBLEPOST=1480431438][/DOUBLEPOST]
Велат здравиот разум и аргументите на сите предходни страници, ама убааво си кажал Ајнштајн, бесконечна била пустата.

Кои црни аргументи; претпоставки изнесени на основа од препоставената еволуција?

„Дупло голо„ е тоа, вели Б.Ц.

Дај нешто посериозно и поздраворазумско.

Јас се повикувам на учењето од Црквата, а не на поединци од Црквата-разликата е очигледна.[DOUBLEPOST=1480431438][/DOUBLEPOST]

Кои црни аргументи; претпоставки изнесени на основа од препоставената еволуција?

„Дупло голо„ е тоа, вели Б.Ц.

Дај нешто посериозно и поздраворазумско.
Абе оди скри се некаде, еб*те мазохистот! Толку ли бе не ти сече колку се бламираш...?! Феномен си ти бре човече!

Абе оди скри се некаде, еб*те мазохистот! Толку ли бе не ти сече колку се бламираш...?! Феномен си ти бре човече!

Да ти „сечеше“, ќе даваше ем разумни ем прифатливи одговори, наместо да се фаќаш за недостижни и непроверливи нешта и наместо самиот да се вплеткуваш во нешта од кои не можеш да излезеш.

Да ти „сечеше“, ќе даваше ем разумни ем прифатливи одговори, наместо да се фаќаш за недостижни и непроверливи нешта и наместо самиот да се вплеткуваш во нешта од кои не можеш да излезеш.
:pos::pos::pos::pos:

Хепта,

дај наведи пар причини, ради кои запишувачите на Книгите од Писмото би пишувале тајни и последично, од кого и за коги би биле тие тајни чувани односно скриени...

Повели!
Најголемата причина е - мноштвото! Луѓето!
Не биле наменети за профани тајните предавани со векови наназад секому... или како што вие велите - мирјани.
Зошто?
Бидејќи некои знаења носат моќ, а некомпетентни луѓе може да направт големо зло врз човештвото заради незнаење, лакомост, бедност!
Сум зборувал и порано: на дете (неупатени) не може да им дадеш кибрит! Ќе направат беља. Остави ги да веруваат, да се надеваат и мирна Босна!
Малку допреа од тие знаења до одредени луѓе, па види како се подели брат со брат, татко со син... ужас.

Реков веќе, во стариот завет има тајни писанија, кои за профаниот значат едно, за упатениот друго... Ако мене не ми верувате, информации има достапни на нет - нема да ви се допаднат, но ете ги има. Учете.

Тоа што православието го отфрла како факт, и што се изгубило од големиот број преводи без заморување со хебрејски, со нивната мисла, нивното знаење и си тера по свое со векови - е големо зло спрема мирјанинот, научен да верува во догми. Полесно е да се обвини евреинот отколку да се научи од него повеќе. Но нели, може тоа знаење да не одговара на една црква и да настанат проблеми...

П.С. Ти си мирјанин - ти не може да знаеш ништо поеќе од она што ќе ти го даде МПЦ... извини.

Најголемата причина е - мноштвото! Луѓето!
Не биле наменети за профани тајните предавани со векови наназад секому... или како што вие велите - мирјани.
Зошто?
Бидејќи некои знаења носат моќ, а некомпетентни луѓе може да направт големо зло врз човештвото заради незнаење, лакомост, бедност!
Сум зборувал и порано: на дете (неупатени) не може да им дадеш кибрит! Ќе направат беља. Остави ги да веруваат, да се надеваат и мирна Босна!

Хепта,

си ги помешал троа рабоќево; не ми пропектирај Телемска философија на откриена вистина.

Ако во Телема некој од нешто крие, а тоа скриеното е ѓоамити наменето саде за посебна сорта луѓе, откриената вистина во Писмото е наменета за целиот сој човечки; ук, неук, цар, селанец...Оти Бог сака сите да се спасат, а не само некои од нив.
Обиди се пак...
[DOUBLEPOST=1480596454][/DOUBLEPOST]
Малку допреа од тие знаења до одредени луѓе, па види како се подели брат со брат, татко со син... ужас.

Хепта,

за неуките во содржината од Писмото, постојат Учителите и Светиите од Црквата, кои се облагодатени и кои од личен духовен опит знаат дека Писмото е универзална вистина.[DOUBLEPOST=1480596490][/DOUBLEPOST]
Реков веќе, во стариот завет има тајни писанија, кои за профаниот значат едно, за упатениот друго... Ако мене не ми верувате, информации има достапни на нет - нема да ви се допаднат, но ете ги има. Учете.

Види погоре и ќе видиш кој од кого учи.[DOUBLEPOST=1480596574][/DOUBLEPOST]
Тоа што православието го отфрла како факт, и што се изгубило од големиот број преводи без заморување со хебрејски, со нивната мисла, нивното знаење и си тера по свое со векови - е големо зло спрема мирјанинот, научен да верува во догми. Полесно е да се обвини евреинот отколку да се научи од него повеќе. Но нели, може тоа знаење да не одговара на една црква и да настанат проблеми...

Евреите, како Богоубијци, одамна го изгубија екслузивитетот на „одбран народ Божји„ и не се референца за вистината.[DOUBLEPOST=1480596705][/DOUBLEPOST]
П.С. Ти си мирјанин - ти не може да знаеш ништо поеќе од она што ќе ти го даде МПЦ... извини.

МПЦ-ОА или било која друга помесна Црква, веќе го има сето знаење од вселенската Црква.

Опрости, извини...

Последно уредено:
Евреите, како Богоубијци, одамна го изгубија екслузивитетот на „одбран народ Божји„ и не се референца за вистината.

Ти ме праша, јас ти одговорив... така е редот.

Знам дека ова ќе го кажеш - но ти си мирјанин, обичен верник... од тебе е се скриено во светот бидејќи си мрзлив и полн со омраза.
Те лажат светшениците во злато облечени дека хебреите се некакви „богоубијци“ за да се хранат со твојата беда...
Учителите од „црквите и манастирите“ ги оставаме на „бедните по дух“. Слеп може само слеп да води!
Реков, тајните се чуваат далеку од мноштвото... човештвото сеуште има пат за одење и развивање...

Верувај им, ако... дозволувајте да ве поделат од братот свој.. клетници проклети!
Никој ништо не изгубил, само лагата се повторува премногу од мирјани кои веруваат сенешто за да им биде мирна душичката само со молитви!

MПЦ нема никакво знаење, тоа е догма раширена низ неуките векови на македонската историј.
Да имаше, ќе знаеше како да го реши проблемот со афтокефалноста... Или за тоа се криви другите цркви, тие имаат помалку знаење...

Злобата сама ќе се уништи!
Само полека се шири ракот...

П.С.
Извини ако не ти се допаѓа ова, но и мене не ми се допаѓа кога некој ко тебе обвинува цел еден народ бидејќи така му одговара да верува...

faust,

ако одиме по твојава интерпретација, ќе згрешиме 100%-тно.[DOUBLEPOST=1480339848][/DOUBLEPOST]

Од твојот препис, од кој, сигурен сум дека ништо не разбираш, не е ништо запишано за:

- саботата, неделата,
- обрежувањето,
- јадењето свинско.

Обиси се пак...може ќе ти успее.

Историскиот Исус е многу различен од Библискиот. Бидејќи тотално го дискредитираш и дисквалификуваш стариот завет, кажи ми каде е забраната за хомосексуалците во новиот завет ?
Дали ако не постои конкретна забрана значи дека е легално?

Историскиот Исус е многу различен од Библискиот.

Се знаете лично со Христа Бога?....[DOUBLEPOST=1480599638][/DOUBLEPOST]
Бидејќи тотално го дискредитираш и дисквалификуваш стариот завет, кажи ми каде е забраната за хомосексуалците во новиот завет ?
Дали ако не постои конкретна забрана значи дека е легално?

Види во посланието до коринтјаните, 6.9 и прочитај ми шо пишуе...

Патем кажано, ни случајно не го дисkрeдитирам Стариот Завет.[DOUBLEPOST=1480599779][/DOUBLEPOST]
Знам дека ова ќе го кажеш - но ти си мирјанин, обичен верник... од тебе е се скриено во светот бидејќи си мрзлив и полн со омраза.

Веќе ти одговорив, а ти можеш да си проектираш свои видувања врз туѓи и „некомпатибилни“ учења.[DOUBLEPOST=1480599833][/DOUBLEPOST]
Реков, тајните се чуваат далеку од мноштвото...

...во Телема, не и во Црквата, која ништо не крие од своите, исто како што Христос се‘ чинеше јавно.[DOUBLEPOST=1480599864][/DOUBLEPOST]
MПЦ нема никакво знаење, тоа е догма раширена низ неуките векови на македонската историј.

Не е вредно за коментар...[DOUBLEPOST=1480599964][/DOUBLEPOST]
П.С.
Извини ако не ти се допаѓа ова, но и мене не ми се допаѓа кога некој ко тебе обвинува цел еден народ бидејќи така му одговара да верува...

Јудеите сами на себе си ја навлекоа клетвата од убиството Христово.

Види во Матеј, 27.25.

Последно уредено:
Многу лаги и калемење изнакажа тука.
Христијанска работа.
Не вреди да се коментира.

Како мирјанин всушност - твојата мисла нема тежина, ти прераскажуваш размисли на една „Црква“, распарталена и искасапена со вештачки афтокефалности која обвинува народ како „богоубиец“, и тоа од народ од чие учење создадоа Франкенштајн религии...

Не знам што и коментираме тука ние со тебе, кога си всушност најниско во скалилото на таа твоја „Црква“ далеку и од управувањето, одлучувањето, пристапот до информации...

И да, се крие многу од вас... и тоа морам да признаам: мудро играат свештениците во однос на вас.

П.С.
Се знае зошто се „богоубијци“ Евреите - мора да се заташка изворот на христијанствотио и тајните кои ги понесе несвесно со сето тоа.

Види во посланието до коринтјаните, 6.9 и прочитај ми шо пишуе...

.
Константин беше идолопоклоник цел живот, го крстија кога беше во бесознание на смртната постела и сега е светец
Така да и некој педер кој цел живот правел гргара со туѓа сперма и кому чмарот му е проширен за 4 броја комотно може да се настани во рајот ако во мигот на смртта се покаје

Константин беше идолопоклоник цел живот, го крстија кога беше во бесознание на смртната постела и сега е светец
Така да и некој педер кој цел живот правел гргара со туѓа сперма и кому чмарот му е проширен за 4 броја комотно може да се настани во рајот ако во мигот на смртта се покаје

Let3,

ако у животов ми затреба нечие 100%-тно погрешно мислење, ќе бидеш првиот кај кого ќе се обратам....:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom