Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
wtf што изначитав, арапите даваат пари....
Дај некоја информација кој дава такви пари...
не ги знаеш твоите сограѓани кој ги финансира да заминат на фронтовите во Сирија,Либија и слично ?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
За помладите генерации да се потсетат.ТАТАРСКАТА-АНТИМАКЕДОНСКА -ДПМНЕ ја осуди акцијата.
https://youtu.be/bfG0BWMtYPA
Убаво што ти текнало да ги потсетиш младите, ама ова видео си го заборавил. :(
Еве, и ти да се потсетиш зошто сега има вакви знамиња во Струга.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
не ги знаеш твоите сограѓани кој ги финансира да заминат на фронтовите во Сирија,Либија и слично ?
Чекај сега, не ги даваат парите безплатно? треба да се војува, аааа

Тоа е, кога се гледаат работите само од сопствена перспектива многу лесно се предрасудува, игноранција.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Чекај сега, не ги даваат парите безплатно? треба да се војува, аааа

Тоа е, кога се гледаат работите само од сопствена перспектива многу лесно се предрасудува, игноранција.
тебе ако ти личи војување да ти истураат тони бомби,експлозиви,нуклеарен одпад врз твојата глава додека ти чекаш со чифте во рушевините.............мене на измама ми изгледа,некој ги лаже младите дека се борат за кауза,за вера или не знам што

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Убаво што ти текнало да ги потсетиш младите, ама ова видео си го заборавил. :(
Еве, и ти да се потсетиш зошто сега има вакви знамиња во Струга.

Сечено лепено и монтирано. Батали тој мубает, не паѓаме на такви финти повеќе.
Туку дај потсетиме имам заборавено СДСМ со кој формираше влада последен пат некаде 2002, одма после конфликтот.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
тебе ако ти личи војување да ти истураат тони бомби,експлозиви,нуклеарен одпад врз твојата глава додека ти чекаш со чифте во рушевините.............мене на измама ми изгледа,некој ги лаже младите дека се борат за кауза,за вера или не знам што

Ако некој младиќ паѓа под таква измама тој не ни заслужува да живее, најдобро да си одат, не сакам да ги гледам ви моето општество.

Чекај сега, овие за пари идат или за вера?
Да те потсетам, арапите им даваат пари на албанците за да купуваат куќи од македонците, флатерите не ви се рамни.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Мартин Нешковски умрел умрел што да правиме сега, наркоманче некое бе, не можеш едно убиство да скриеш. Кој ги кажа овие зборови?

Никола Младенов во Фокус ја плукаше власта и им наоѓаше криминали, после сообраќајката телефонот беше најден, па изгубен, па глупости. И тука се нервираат не можат убиство да скријат.

Космос на Цаноски. "Миле ми текна бе, а да рушиме со динамит а?"
"Нека оди се тоа, тука паркче да напраиме едно."
На прашање на Цаноски зошто, Груевски му вика затоа што отиде со Сдсм.

Кога нешто објаснуваш, објаснувај вистинито.
Izvini ama ti da si policaecot a jas drogiran da uletam na bina i da begam koga ke me fatite so kolegite kafe i cigara da ne mi ponudite.

Ne e jasno dali e dpmne ili kostov i crvenkovski bidejki im gi obelodeni tajnite smetki na kradenite pari
I koga vozis 200 na avtopat kade brzinata e ogranicena na 120-130 se slucuvaat zivotni greski.

Bidejki e jaka konstrukcijata na zgradatase konsultiraat kakov dimamit da koristat da ja postignat celta da ne se posramotat

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Мартин Нешковски умрел умрел што да правиме сега, наркоманче некое бе, не можеш едно убиство да скриеш. Кој ги кажа овие зборови?

Никола Младенов во Фокус ја плукаше власта и им наоѓаше криминали, после сообраќајката телефонот беше најден, па изгубен, па глупости. И тука се нервираат не можат убиство да скријат.

Космос на Цаноски. "Миле ми текна бе, а да рушиме со динамит а?"
"Нека оди се тоа, тука паркче да напраиме едно."
На прашање на Цаноски зошто, Груевски му вика затоа што отиде со Сдсм.

Кога нешто објаснуваш, објаснувај вистинито.
Мислиш... „рекла-казала“. Не сум таков.[DOUBLEPOST=1480406371][/DOUBLEPOST]
Nazad na tema: dali gragjanite na struga i mediumite glasno ke go osudat krsenjeto na zakonot od strana na opstinata i povreduvanjeto na cuvstvata na etnickite makedonci vo gradot?
Знамиња се поставуваат (по закон) кога има државни празници. Ова не е државен празник. Ова е покажување на сила. Мислам дека РМ не може да опстане на оваа основа, сем ако државата нон-стоп не замижува.[DOUBLEPOST=1480406851][/DOUBLEPOST]
Криви се Тито и комуњарите.

И Џорџ Мајкл.
И Крива Паланка.... итн[DOUBLEPOST=1480407109][/DOUBLEPOST]
.. и сигурно уште толку или повеќе жители со бугарски пасош и таа бројка рапидно се зголемува секојдневно. Секој што го познавам или има извадено или е во постапка или се спрема да вади, математиката е проста, во иднина истите тие ќе дојде време кога ќе мора да се одлучат која националност ќе ја задржат...
Државјанство и национална припадност не е исто. Ако некој има извадено пасош на друга држава, тоа значи дека истиот добил државјанство, а не дека си ја променил националната припадност. И Shqipe кај нас имаат македонско државјанство, но не се македонци по националност.[DOUBLEPOST=1480407310][/DOUBLEPOST]
.. на власт ВМРО отвора фирми со по 200 евра плата за луѓе со факултет...
Фирми не отвора ВМРО (поточно државата) и плати не им дава истата туку сопственикот на таа фирма, односно менаџерите. Тој што одбива плата од 200 евра значи не е во некој „зорт“.[DOUBLEPOST=1480407749][/DOUBLEPOST]
Koj gi donese kosovarite ovde be,tatarite a?
Гагаузите.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Фирми не отвора ВМРО (поточно државата) и плати не им дава истата туку сопственикот на таа фирма, односно менаџерите. Тој што одбива плата од 200 евра значи не е во некој „зорт“.
Во време на СФРЈ имаше нешто под 40.000 вработени во државна администрација на 20 милиони народ. Денес во македонија во ера на компјутери и комуникации кои значително намалуваат потребен број на вработени, на 1,5 милиони народ имаме скоро 200.000 вработени административци
Е тие се вработените на државата и партијата на власт

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Во време на СФРЈ имаше нешто под 40.000 вработени во државна администрација на 20 милиони народ. Денес во македонија во ера на компјутери и комуникации кои значително намалуваат потребен број на вработени, на 1,5 милиони народ имаме скоро 200.000 вработени административци
Е рие се вработените на државата и оартијата на власт
Администрацијата ДА.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Администрацијата ДА.
па тоа е државна фирма а во Македонија партија на власт има секакви механизми да влијае на нивни вработени.
Кога наместо 20.000 имаш 200.000 вработени во фирма која партијата ја контролира имаш и 200.000 луѓе кои ќе послушаат шо и да им наредиш.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
па тоа е државна фирма а во Македонија партија на власт има секакви механизми да влијае на нивни вработени.
Кога наместо 20.000 имаш 200.000 вработени во фирма која партијата ја контролира имаш и 200.000 луѓе кои ќе послушаат шо и да им наредиш.
Не ми беше тоа муабетот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не ми беше тоа муабетот.
муабет е дека најголем вработувач е државата и партијата на власт
и најголеми работи и тендери се во државни раце
Повеќе и од времето на СФРЈ

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сечено лепено и монтирано. Батали тој мубает, не паѓаме на такви финти повеќе.
Туку дај потсетиме имам заборавено СДСМ со кој формираше влада последен пат некаде 2002, одма после конфликтот.
Со BDI (ДУИ).
А со кого формира влада Груевски (ВМРО-ДПМНЕ) по победата во 2006, а?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom