MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
нема никаква наредба од госпот за било какво укинување на забрана за јадење на свинско ниту за укинување на обрезување ниту за саботата
Има, има, веќе ти е посочена...
Имаш проблем со читањето?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
нема никаква наредба од госпот за било какво укинување на забрана за јадење на свинско ниту за укинување на обрезување ниту за саботата
нема никаква наредба од господ да се дозволува јадење свинско да не се почитува повече саботата како ден божји, да не се обрежуваат верници, да не се принесуваат жртви во храмот....Има, има, веќе ти е посочена...
Имаш проблем со читањето?
нема никаква наредба од господ да се дозволува јадење свинско да не се почитува повече саботата како ден божји, да не се обрежуваат верници, да не се принесуваат жртви во храмот....
нема мене за шо да ми простуваАј и тебе Бог да ти прости...
нема мене за шо да ми простува
да смееше да мислиш со своја глава и ти ќе сфатеше дека не постои наредба на дедо боже да свинското смее да се јаде, да саботата не треба повеќе да се слави како ден божји, да верниците не треба да се обрежуваат, да не треба да се принесуваат жртви во храм...Така размишљаат сите кои се веќе опрелестени.
ќе сфатеше дека не постои наредба на дедо боже да свинското смее да се јаде, да саботата не треба повеќе да се слави како ден божји, да верниците не треба да се обрежуваат, да не треба да се принесуваат жртви во храм...
Мики ти не знаеш шо праиш, ти го одзедоа правото на сопствено мислење, ти мора да следиш чужди ум....само ќе ги повторував твоиве грешки, како школски пример за јавен резил.
Мики ти не знаеш шо праиш,
Ти бе знаеш како госпот дава наредби??
да бе мики оти госпот му е љут на свињите или оти баш сунет е знак на жртва кон госпот а не на пример сечење нос или прст од рака, зошто баш сабота а не неделе е ден посветен на госпот.... тоа само Оној го знае.Пош‘о паметењето слабо ти иде, ето уште едно мало потсетување на твоите зборови, упатени од тебе до тебе:
http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-735#post-7902349
отвори библија, стар завет и читај наредбите, заповедите и прописите како се дадениЧекаме ти да ни објасниш.
... тоа само Оној го знае.
како шо е запишано во стариот заветНе се сомневам дека Он знае, ама гледам тека ти абер немаш.
Ај кажи ни како Бог дава наредби.
како шо е запишано во стариот завет
Е ај Мики објасни зошто баш сунетење а не сечење на прст бара госпот, и зошто свињата е нечисто животно?