Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
D

Drexel

Гостин
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. ( skoro dva meseci)
Поминато интервју јануари 2015.
Дали со наредната проверка можам да бидам вратен на дополнителна? или веќе ја немам таа опасност и престои добрата вест? :)
Јеј!! До јануари се уште малку и февруари, иначе ако се ти е ок во документација нема зошто да те вратат

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
фала БРАТУ за иформацијава,,се мислам да одам(патем кадее тоа поточно има ли некој познат објект во близина како на пр.хотел нешто).....поз...среќно[DOUBLEPOST=1480030672][/DOUBLEPOST]

Hotel Rila

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Јеј!! До јануари се уште малку и февруари, иначе ако се ти е ок во документација нема зошто да те вратат
jas bev na 4ti fevruari 2016 na intervju vo sofija.i jas od sredinata na septemvri sum na finalna proverka

Последно уредено:
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
decki ne raboti stranata ?mislam na ministerstvo za pravosudie[DOUBLEPOST=1480056643][/DOUBLEPOST]dali koga ne raboti znaci deka ke ma ukazi ,i finalna za nekoj,znaci li deka pravat promena na statusi?

Најверојатно....и вчера и денес не работи

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. ( skoro dva meseci)
Поминато интервју јануари 2015.
Дали со наредната проверка можам да бидам вратен на дополнителна? или веќе ја немам таа опасност и престои добрата вест? :)
Да не мислиш јануари 2016 ?.... мн некако касниш ако си 2015.... Знам дека тие што беа март 2015 веќе беа да се сликаат.....освен ако не си преку амбасада

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Дечки. Постапката ја имам започнато само со потврда од здружение и имам дадено изводи од мајка татко, и баба дедо (ОД СТРАНА НА МАЈКАМИ). Е сега дури откако закажав интервју (кое ќе биде дури во декември 2017 идната година) ми налета КРШТЕНИЦА на дедо ми од 1944 година од бугарска егзархија НО ДЕДО МИ ОД СТРАН НА ТАТКО МИ. Дали во ваков случај можам да ја однесам крштеницава како дополнителен документ, бидејќи постапката ми е почната со изводи од страната на мајками. Нормално, ќе се поврзам со крштеницата со изводи, но дали е дозволено, тоа ми е прашањето, или од која страна си почнал, од таа мора да останеш? Фала

Член од
22 август 2016
Мислења
21
Поени од реакции
22
M
Дечки. Постапката ја имам започнато само со потврда од здружение и имам дадено изводи од мајка татко, и баба дедо (ОД СТРАНА НА МАЈКАМИ). Е сега дури откако закажав интервју (кое ќе биде дури во декември 2017 идната година) ми налета КРШТЕНИЦА на дедо ми од 1944 година од бугарска егзархија НО ДЕДО МИ ОД СТРАН НА ТАТКО МИ. Дали во ваков случај можам да ја однесам крштеницава како дополнителен документ, бидејќи постапката ми е почната со изводи од страната на мајками. Нормално, ќе се поврзам со крштеницата со изводи, но дали е дозволено, тоа ми е прашањето, или од која страна си почнал, од таа мора да останеш? Фала
Mozi slobodno da ja dostavis so molba vo koja ke naglasis toa sto tuka go kaza.

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Ke si go prevedeis izvodite i legaliziras i krstenicata na denot na intervju ke ja ostavis na taa sto ke ti prai intervju poo

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
M

Mozi slobodno da ja dostavis so molba vo koja ke naglasis toa sto tuka go kaza.
Има некој образец за таа молба што треба да се подигне и да се пополни или рачно на лист треба да се напише молбата? Да не ја има во електронски формат некаде на форумов? Фала

Ke si go prevedeis izvodite i legaliziras i krstenicata na denot na intervju ke ja ostavis na taa sto ke ti prai intervju poo
Кога ќе бидат преведени и легализирани сите документи, на шалтер треба да ги подадам или на таа што ќе ми прави интервју, зашто некој член имаше пишано дека се доставуваат на шалтер и ќе ми даделе ливче дека сум дал дополнителни документи. И исто битно ми е дали се остава кај нив оригиналната крштеница или само мора да ја покажам колку да ја видат и ми ја враќаат назад одма (не ја задржуваат кај нив). Дали знаеш колку би ме коштал преводот и легализацијата, со тоа што ќе додадам само 1 извод од матична книга на умрени од нашево матично и Крштеницата. Фала многу

B

BooBojan

Гостин
Јас пред две недели ги оставив документите, и ми закажаа интервју за Март 2018, е сега не знам точно на која страна можам да си ја пратам состојбата на Молбата, што ми ја дадоа откако ги оставив документите.
На која страна ако може некој линк да остави да си пратам според корисничкото име и пинот?

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Има некој образец за таа молба што треба да се подигне и да се пополни или рачно на лист треба да се напише молбата? Да не ја има во електронски формат некаде на форумов? Фала

Кога ќе бидат преведени и легализирани сите документи, на шалтер треба да ги подадам или на таа што ќе ми прави интервју, зашто некој член имаше пишано дека се доставуваат на шалтер и ќе ми даделе ливче дека сум дал дополнителни документи. И исто битно ми е дали се остава кај нив оригиналната крштеница или само мора да ја покажам колку да ја видат и ми ја враќаат назад одма (не ја задржуваат кај нив). Дали знаеш колку би ме коштал преводот и легализацијата, со тоа што ќе додадам само 1 извод од матична книга на умрени од нашево матично и Крштеницата. Фала многу
Pa ti kazav na denot na intervju ke gi predadis dokumentite zenata sto ke ti vrsi intervju ke gi stavi vo papkata bidejki toj den ppkata ke bide kaj nea aako ti go dades pred intervju prais dupli nepotreben trosak za idenje i nema da ti dadat nikakvo livce deka ti si gi predal ako ne sakas da go poslusas mojot sovet togas da ti kazam jas ke ti zavrsam rabota za 200 evra

Член од
28 ноември 2013
Мислења
92
Поени од реакции
136
Јас пред две недели ги оставив документите, и ми закажаа интервју за Март 2018, е сега не знам точно на која страна можам да си ја пратам состојбата на Молбата, што ми ја дадоа откако ги оставив документите.
На која страна ако може некој линк да остави да си пратам според корисничкото име и пинот?
eve http://publicbg.mjs.bg/BgInfo

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom