D
Drexel
Гостин
Крштеница од дедоso kakvi dokumenti dokumenti
Крштеница од дедоso kakvi dokumenti dokumenti
Zdravo koj mesec bese na intervijuDo kade se stignati so potpisvane od 2013[DOUBLEPOST=1479998073][/DOUBLEPOST]Jas cekam potpis so broj 174**
Румен и Христо се викаат на Леге 10 на трети спрат се, 35 евра чини молба+полномошно, вика дека 60-70 веќе имале повратено, со име и презиме не ги кажа кои се, но ова е последна шанса. Исто така кажа дека и тие што се вратени не можело да бидат вратени во системот за проверка и да можат да се проверуваат, а за секој предмет откако ќе биде вратен се препраќа МП - ДАБЧ - Полиција - МП. Единствен услов е да има БКК со потекло од пред 1920 година по права линија татко/дедо/прадедо. И да биде прекратен, дека нема данни за возходјашт блгарин ( да не биде прекратен заради криминално досие и грешка на интервју и сл.)Дали има некој искуство со адвокатите во софија, дали има нешто со тие што се прекратени
Здраво на сите. Јас сум нова па ја најдов темата и си викам ајде да прашам. За пасош е поднесено во 2013, интервју 2014.И сега веќе како 1 година го пишува оваа : Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. Што значи тоа одново ли да се однесат пак документите или да се чека.
cekav mesec i 20 dena pozz i site da si zemiteOd kad cekas potpis? Cestitam!
Epa ke cekame pa ke videme sto ke bide. Brojce 13***/2013. Da se nadevame deka vo skoro vreme ke se promeni.Во потполно иста ситуација сум. Некој имаше на форумов напишано дека не треба одново документи да се носат само треба да чекаме за да не пратат на финална проверка (ако е се во ред со дополнителните документи). Така да, јас чекам. Бројче 84xx/2014 со документи од вујко сум.
ДА,,,,нормално дека постои,,,,на тезга на ПАЗАР.......поз до тебе,,среќно[DOUBLEPOST=1480029120][/DOUBLEPOST]Dali postoi opcija za vadeneje pobrgu
дај бе ќовек јавимусе на младенов помага со тие негови адвокат,,треба само молба да подадеш и нешто ситно да дадеш,,ништо повеке...криво ке ти е....пробајЈас сега почнувам пак од по ново (сум прекратен од 2012), имам потврда од вкк, па незнам зошто ми викаат дека сите изводи кои ми беа потребни за бкк сега требало фа бидат преведени и легализирани???
jas bev na intervju vo sofija vo fevruariПреписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
So intervju od Februari 2016
Nekoj drug so vakov status i mesec?