Tocno e toa deka se vodi generalno nezdrav nacin na zivot ... poveke sedenje pred kompjuter, a pomalku vreme pominato vo prirodata nadvor, nezdrava hrana, kafinja, cigari, stresovi, dinamicen zivot, dinamicno sekojdnevie i.t.n. no sepak treba da postojat doktori i aparatura koi za kratok vremenski period mozat da dadat precizni dijagnozi so cel nivno tretiranje navreme, sepak sme neli 21 vek i ne ziveeme vo Uganda !
Eve jas samo se setam od klinika na klinika i nikade ne mozat da mi najdat nisto, dodusa dosega ne me ni pregledale asalno seuste neznam sto e problemot, a skoro dva meseci se cuvstvuvam uzasno ... sekojdnevni glavobolki i vrtoglavici, zasemetenost, tahikardii, macnina i tezina vo zeludnikot(osobeno posle obrok), a ponekogas i gusenje(osobeno navecer) ... dijagnoza za site ovie simptomi ?!!
P.S. Kafinjata i cigarite skoro gi reducirav na 0, a alkohol nitu konzumiram nitu pak nekogas sum konzumiral, po gradba sum slab, otsekogas sum bil slab i sum bil pretezno aktiven covek vo zivotov, redovni vikend pesacenja, velosipedizam i sl.
Glikemiite mi se vo red i na gladno kako i posle jadenje vo granici na normala, pritisokot mi e vo najgolem broj na merenja vo granici na normala, nekogas vo odredeni slucai znae da mi otide do kaj 140 ili 150, no dosta retko !