Кинеските моторчиња

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Дали знаете дека новата aprilia sportsity one 50 моторот и се прави во кина?

Така одлучиле да се прави пошо не чинат кинеските мотори посебно 4-тактните па и најновиот модел од априлија ке е 4 тактен и воздушно ладење ке има

ево цитат

....

Osim dijela imena, kojeg je naslijedio od velikog Sportcitya, sve ostalo je izmijenjeno i umanjeno. Bez obzira što se mali One 50 proizvodi u Kini...

Četverotaktni motor, hlađen zrakom,......

е да и за на крај цена

Cijena: 1850 EUR

И сега до ’експертите’ прашање ако биле толку успешни априлија
со мајка барале да прават кинески мотор?

Piaggio veke od poodamna proizveduva motori vo kina, potocno piagio fly 50 i 125, i dvata se 4t(vozdusno ladenje) so poevtini ceni od postoeckite Piaggio modeli koi ne se proizveduvaat vo kina.

Дали знаете дека новата aprilia sportsity one 50 моторот и се прави во кина?

Така одлучиле да се прави пошо не чинат кинеските мотори посебно 4-тактните па и најновиот модел од априлија ке е 4 тактен и воздушно ладење ке има

ево цитат

....

Osim dijela imena, kojeg je naslijedio od velikog Sportcitya, sve ostalo je izmijenjeno i umanjeno. Bez obzira što se mali One 50 proizvodi u Kini...

Četverotaktni motor, hlađen zrakom,......

е да и за на крај цена

Cijena: 1850 EUR

И сега до ’експертите’ прашање ако биле толку успешни априлија
со мајка барале да прават кинески мотор?

Зато шо кинеската конкуренција со цени и квалитет споредба ги удри од земја со продажбата и профитот, а не само кинескиве туку и др брендови како Кимко, Сим, итн

најбрзиот скутер од 50сс

b300200167772150storieszanimljivost.jpg

Ја дами и господа си купив вакво
Lifan----250-4-black-udstyr.jpg

само што мојот е црн и ми прави многу мерак.Пред малку се прибрав дома и уште сум насмеан:helou:

Колку коња има ?
14,3 киловати,па ти рачунај.Некаде околу 19-20.250 кубика е,ко за почеток не ми треба побрзо.Троши 2,4 литри,130 км/с максимална брзина...таман да не забегам превише.

еееееееееј, ајде честито, со здравје да си го возиш(одговорно и претпазливо)! убав е ептен и да знаеш дека ќе го возиш доооооолго време и дека ќе те служи ко харли =) КАЦИГА НА ГЛАВА ОБАВЕЗНО!

Едно прашање ... шо пари се лагери и осовина :)

Мавнав дупка со 110 кила чоек зад мене и се тури осовината

Mad Maxx создравје да го возиш и памет во глава:smir: колку пари го зема

само што мојот е црн и ми прави многу мерак.Пред малку се прибрав дома и уште сум насмеан:helou:
Одлично , по мој вкус е :)
Со здравје да си го служиш :)

Cestito

Kaciga na glava i da ne te laze desna raka mnogu :)

i ako si vo sostojba menjaj toa gumite odma.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom