- Член од
- 2 јуни 2016
- Мислења
- 20
- Поени од реакции
- 3
Ne vazi to i ne mozis da se preselis...toa e za EU zemjite so polno clenstvo vo Schengen , a Bugarija,Hrvatska, Romanija...ne se clenki...Toa ke bidi mozno koga Bugarija ke bidi clen vo Schengen , a e vo tek procesot za clenstvo vo Schengen zona.луѓе ве молам за помош доколку некој знае... читав за EU long term resident permit(д'лгосрочно пребивавашт чужденец) кој се добива од ЕУ членка на секој кој доаѓа од земја која не е членка на ЕУ. Условот е да се престојува 5 год во земја членка на ЕУ. Со тоj статус се добива право да се преселиш во било која друга земја членка на ЕУ. Мене ме буни дали со BG permanent resident permit(постојанно пребивавашт чужденец) којшто ние можеме без проблем да го извадиме во БГ би можеле да се преселиме во друга земја членка на ЕУ? Дали EU long term resident permit(д'лгосрочно пребивавашт чужденец) ги нуди истите права како и BG permanent resident permit(постојанно пребивавашт чужденец)...Многу ме мачи ова прашање, дали тие два статуса се на исто рамниште само со таа разлика каде што EU long term resident permit(д'лгосрочно пребивавашт чужденец) ти дава право да се преселиш во друга земја, а BG permanent resident permit(постојанно пребивавашт чужденец) не го нуди тоа??? Ве молам помогнете да ја решам дилемава зашто потајно се надевам дека BG permanent resident permit(постојанно пребивавашт чужденец) го нуди правото да се преместиш во друга земја на ЕУ. Поздрав
http://www.schengenvisainfo.com/schengen-visa-countries-list/