SuBZerO
Бигус Дикус
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 3.862
- Поени од реакции
- 4.810
Se slagam so tebe imam kewayy 150 ja plativ 1500 evra pominuvam (ne e kako ti sto vikas yamaha,gilera,)ne ja tjuniram povise ide, i plus toa mi ostanuvaat parii da zastanam i kafe da se napijam ne samo da vrtam krugcinja....E toa mene toa mi treba svakas...ako mislea site kako tebe u gradov ke nemase koli od tipot golf,getz,c4....site ke bea ferari,lamborgini,bentli.....vidis logika....Ako namesto aprilia poarno ti e da si zemes 3 kinezi,oti ne si si zemal tri tuku imas samo eden...?????....
A znaes li ti oti apriliata/gilera/yamaha, eve ke go zememe Yamaha Aerox e poskap od kineskite potocno oti e od 2800 evra pa nagore...
1.Poubav lik.
2.Fabricki se pet pati pobrzi.
3.Aj ke tjunirame Aerox i kinesko pa da vidime koj ke bide pobrz
4.Fabricki se kupuva motorot so michelin gumi i gaseni amortizeri shto pridonesuvaat da e skoro nevozmozno da prolizga motorot vo krivina, a odi vidi gi na kinezive sho gumi ima(plasticni)...
5.Sto pati po izdrzlivi
6.Delovi za Yamaha Aerox ima sekakvi(malossi,polini...)
7.Poubav zvuk.
8.Imidz ( site gledaat koj ke pomine so aprilia/gilera/yamaha/honda/suzuki/kawasaki a ne so kinez)
9.Se na niv e firma na pr. kocnici.Site poznati firmi stavaat Brembo kocnici oti se podobri,poprefineti,posigurni,poizdrzlivi...
...i ne e samo voa uste milion raboti mozam da gi nabrojam oti se podobri i ete zatoa e 2800 evra Aeroxot a 500 evra toa kineskite sranja.
Nema fazla sho muabet da se pravi.Mene kinez taka da mi davaat ne go vozam ne se brukam poarno Yamaha Jog takvo malo ke vozam toa e 500 evra polovno kolku sho se kinezive novi e,od kolku kinez da vozam...
Imav i piaggio 2 pred toa go vozev 4-5 godini i bese ok,i ovoa go imam veke 2.5 godini okolu 8500 km do sea niso, znaci razlika vo ubavina i kvalitet ima epten mala ama vo cena i delovi ogromna....