Кинеските моторчиња

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.810
Ako namesto aprilia poarno ti e da si zemes 3 kinezi,oti ne si si zemal tri tuku imas samo eden...?????....

A znaes li ti oti apriliata/gilera/yamaha, eve ke go zememe Yamaha Aerox e poskap od kineskite potocno oti e od 2800 evra pa nagore...

1.Poubav lik.
2.Fabricki se pet pati pobrzi.
3.Aj ke tjunirame Aerox i kinesko pa da vidime koj ke bide pobrz
4.Fabricki se kupuva motorot so michelin gumi i gaseni amortizeri shto pridonesuvaat da e skoro nevozmozno da prolizga motorot vo krivina, a odi vidi gi na kinezive sho gumi ima(plasticni)...
5.Sto pati po izdrzlivi
6.Delovi za Yamaha Aerox ima sekakvi(malossi,polini...)
7.Poubav zvuk.
8.Imidz ( site gledaat koj ke pomine so aprilia/gilera/yamaha/honda/suzuki/kawasaki a ne so kinez)
9.Se na niv e firma na pr. kocnici.Site poznati firmi stavaat Brembo kocnici oti se podobri,poprefineti,posigurni,poizdrzlivi...
...i ne e samo voa uste milion raboti mozam da gi nabrojam oti se podobri i ete zatoa e 2800 evra Aeroxot a 500 evra toa kineskite sranja.
Nema fazla sho muabet da se pravi.Mene kinez taka da mi davaat ne go vozam ne se brukam poarno Yamaha Jog takvo malo ke vozam toa e 500 evra polovno kolku sho se kinezive novi e,od kolku kinez da vozam...
Se slagam so tebe imam kewayy 150 ja plativ 1500 evra pominuvam (ne e kako ti sto vikas yamaha,gilera,)ne ja tjuniram povise ide, i plus toa mi ostanuvaat parii da zastanam i kafe da se napijam ne samo da vrtam krugcinja....E toa mene toa mi treba svakas...ako mislea site kako tebe u gradov ke nemase koli od tipot golf,getz,c4....site ke bea ferari,lamborgini,bentli.....vidis logika....
Imav i piaggio 2 pred toa go vozev 4-5 godini i bese ok,i ovoa go imam veke 2.5 godini okolu 8500 km do sea niso, znaci razlika vo ubavina i kvalitet ima epten mala ama vo cena i delovi ogromna....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе неможам да ве сватам... Како сакате да биде исто кинез и Јамаха кога кинезот е 5 пати поефтин? И сакате кинезот да има исти перформанси (по можност и подобри) од оригиналните произведувачи, а заборавате дека кинезите се базирани на технолигии стари 10 години. Па тоа е, онаа народната колку пари, толку музика, ако го возите домаќински кинезот, знае да се покаже супер. Не се тркај, не го држи оптеретен до даска, тоа е решение.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
6500 km pod puna gas
125cc
nitu gram ulje nema potroseno
4taktna masina za skuter pred 10 godini???
od "hellena" i od "centar" sto se deklarirani kako kineski a imeto nema ni k od kinesko neznam covek sto kazal zbor ubav za niv
vozam baotian kako najdolgo vozeni (vekje 4 godini kaj nas)
@BLAzzER - te gledam so 16 godini kade ti e pametot
sto ako ima brembo kocnica? prednata ke te spasi od pad?
definitivno gumite kaj kinezive se plastika(60 plastika 40 guma)
istite delovi od aerox se i za baotian ZNAES ZASTO????
@Dzish - sakas da mi kazes deka italijanskata masina ako ja stiskas deka ke izdrzi?
niedna masina ako ja tormozis nema da izdrzi,razlikata e vo toa sto kinezot ako izdrzi 10000 italjanecot ke izdrzi 12000

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Не 10 туки и повеќе постара 92 93 94 година негде...кинезите возат машини обично од yahama,honda,suzuki, застарен модел...значи изработени по нивни калап ....зашто ја отфрлиле таа машина брендовите ко застарен модел

Со добра кочница времето на кочеење е пократко што и те како има улога
и последново аха да баотиан вози minareli maшина сигурно:pos2:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Подобро купи си една априлиа отколку 3 кинези и пак да немаш ок мотор :toe:.:helou:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Јас би купил 3 кинези :smir:

3500 км досега и немам никаков проблем

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Не 10 туки и повеќе постара 92 93 94 година негде...кинезите возат машини обично од yahama,honda,suzuki, застарен модел...значи изработени по нивни калап ....зашто ја отфрлиле таа машина брендовите ко застарен модел

Со добра кочница времето на кочеење е пократко што и те како има улога
и последново аха да баотиан вози minareli maшина сигурно:pos2:
Лиценца од Yamaha Aerox

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Лиценца од Yamaha Aerox
Kaj ти е лиценцата?

Јес да возам кинез али нема волку да се палам ко циган на цреша. Факт е дека скутерите што се над 2000 евриќи (јамаха/априлиа/џилера) се каде каде поквалитетни од кинезиве(кои се само за вршење работа)

А како тоа баотиан викаш имаат лиценца од Аерокс за моторот. Да не имаат случајно лиценца за маските од Aprilia SR? Вчера видов баотиан таков, колку е само ретардирана ствар

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Јас би купил 3 кинези :smir:

3500 км досега и немам никаков проблем
Woooww....e mnogu si pominal...kako uspea coveeek....i vikas ne ti se rasipa?- pa fala jasno deka nema da ti se rasipe uste na 3500 da ti se rasipese i za uvo i bez roditel da ne se vraka....da recese pominav 30000 km i samo kaish i rolni mu smeniv nisto drugo ne se rasipa...e togas ke re4evme dobro e motor4eto,bravos....aj sea vozi, imas uste dosta kilometraza da nabivas....

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
...ako mislea site kako tebe u gradov ke nemase koli od tipot golf,getz,c4....site ke bea ferari,lamborgini,bentli.....vidis logika....
nenene....mojata logika tocno se sovpaga bidejki ako imaa site pari za ferari,lamborgini,bentli.... site toa ke vozea nemase nikoj da kupuva golf koga ima pari za ferarri....

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
@BLAzzER - te gledam so 16 godini kade ti e pametot
sto ako ima brembo kocnica? prednata ke te spasi od pad?
definitivno gumite kaj kinezive se plastika(60 plastika 40 guma)
istite delovi od aerox se i za baotian ZNAES ZASTO????
@Dzish - sakas da mi kazes deka italijanskata masina ako ja stiskas deka ke izdrzi?
niedna masina ako ja tormozis nema da izdrzi,razlikata e vo toa sto kinezot ako izdrzi 10000 italjanecot ke izdrzi 12000
I prednata i zadnata se brembo ne samo prednata....a ja koga imav Yamaha Jog toa imase samo napred disk brembo a zadna kocnica nemav pa celo vreme so predna si kocev i maka nemav tolku vreme samo so predna a ne pa da imam dve brembo i nazad i napred,michelin gumi i gaseni amortizeri....imas li prestava sho e toa ti??? recisi nevozmozno e da padnes...epten ako si glup inaku da ti prolizga u krivina ili koga kocis e nevozmozno coveeek...toa e Yamaha....dzabe li ja proglasuvaat za najdobra firma za motori vo svetot???????

Kajgana Shop

На врв Bottom