Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 април 2015
Мислења
64
Поени од реакции
40
sestra mi zakaza termin za podiganje ukaz. e sega za mojata prepiska sakam da odnesam dopolnitelni dokumenti kopija na nejziniot ukaz I pasos koga ce go izvadi. dali moze kopija obicna ili mora zaverena t.e. legalizirana?

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
decki se nervirate li,dali samo mene me fati nervoza ne mozam da spijam od vestive ,ili se tripuvam cekam skoro 3 godini vise ,i mislam so nervive sum pri kraj:vozbud:

Член од
13 октомври 2016
Мислења
33
Поени од реакции
14
  • Ми се допаѓа
Reactions: Meh

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Се надевам дека си во право. А знаеш кога отприлика би имало парламентарни избори во Блгарија?
Бугариja влезе во уставна криза. По устав председателот треба да разпушти собранието и да назначи нови избори, но исто по устав нема право да разпушти собранието ако неговиот мандат завршува за по-малко то 3 месеци.
Сега реално ке имаме служебна влада направена от стариот председател и ке имаме работешто собрание. Новиот председател влегува во функциja во Jaнуари 2017 (ако не се лажам 22-ри).
Изборите не се знае дали ке са преди тоа или после тоа.[DOUBLEPOST=1479113881][/DOUBLEPOST]
jas kolku razbrav vo izjava na borisov od vo opozicija i bez izbori na protivnicite zaedno so partijata na turcite gi pusta da sostavat nova vlada bez izbori.
a to za nas mislam deka e MNOGU LOSO
a nie borcite od 2013 najdobro znajme kolku loso pominavme so tie nacionalisti a eve i doden dens gi osekame posledicite nie od 2013 bideki 2015 si zemaat pasosi.
gospod neka ni e napomos!!!!
Втората партиja отказа да зема мандатот и каза дека ке го врати. По устав председателот треба да даде на уште една партиja на коjaто тоj прецени мандат. Тоа може да е Реформаторскиот блок, ДПС или Патриотскиот фронт блок. За другите се сомневам.

Овде станува прашане за нешто многу посериозно. Веке повеке партии сакат да се свика Велико народоно собрание. Тоа е много специфичен орган во Бугариja,коj се свикува за пишане на нов устав или за генерално изменуване на постоечкиот устав. Се уште никоj не може да каже дали ке се оди ком избори на Велико народно собрание или ке имаме избори за обично народно собрание.[DOUBLEPOST=1479114733][/DOUBLEPOST]
Запознајте го Вицепрезидентот на Бугарија.

Или таа што ќе потпишува Укази. :)

Прегледај го приврзокот 159894
По устав председателот преценjaва какви правомоштиja да даде на вицепрезидентот. Може сам да подпишува указите за државjaнство ако реши.

Последно уредено:
Член од
21 април 2015
Мислења
39
Поени од реакции
30
Партијата што победи на претседателските избори, ако победи и на парламентарните, тешко дека ќе може да состави влада сама. За тоа ќе им треба партијата на Каракачанов кој релативно добро помина на претседателските и веројатно слично ќе помине и на наредните парламентарни. Нас ни одговара Каракачанов да е на власт, затоа што еден сегмент од пазарењето е и да ни се даваат државјанства. Тоа го правеше и со Бојко, така и ќе прави и со другите. Единствена лоша работа што ја видов од вчерашното интервју на Борисов е што меѓу редови кажа дека Каракачанов му го свртел грбот и ако на парламентарните избори победи ГЕРБ, не сум сигурен дека ќе се договорат меѓу себе.

Член од
2 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
45
Bev Na intervju Na 26 sega koga go vnesuvam brojceto mi se pojavuva samo obrazovana prepiska a Na drugite obrazovana prepiska vo zadolzitelna procedura pa sakav da prasam Dali znaese do Sto e problemot Dali uste ne sum vnesena vo sistem Ili nekoj problem ima? Koj znae neka mi kaze

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
http://m.novini.bg/news.php?id=390133
Избраната за вицепрезидент Илијана јотова си поставја за цел да ос'штестви много по-сериозна работа с гражданското обштество у нас и с б'лгарите в чужбина.

Това тја разкри в интервју за БНР. "Нито една б'лгарска институција, според мен, не работи достат'чно с неправителствените организации, с гражданските сдруженија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom