Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Баш напротив, овозможуваат матните ликови од Амбасадата на Кале и нивните Балкански слуги да си ги реализираат идеите.
За какви идеи поконкретно збориш? Идеја на ликови од амбасадите беше да се открие историскиот криминал преку аудио снимки?

Пошто природна реакција на малце поздрав народ е да излезе на протест после таков скандал. Ти како го толкуваш ова?

И? Кој е окупаторот кај нас, малцинствата?
Не може да се каже окупатор ама малцинствата кај нас посебно двете најголеми групи не почитуваат никакви закони и се однесуваат многу злобно кон нас кој сме мнозинство.

За какви идеи поконкретно збориш? Идеја на ликови од амбасадите беше да се открие историскиот криминал преку аудио снимки?

Пошто природна реакција на малце поздрав народ е да излезе на протест после таков скандал. Ти како го толкуваш ова?
А да не си ја утнал темата ти?

Не може да се каже окупатор ама малцинствата кај нас посебно двете најголеми групи не почитуваат никакви закони и се однесуваат многу злобно кон нас кој сме мнозинство.
Точно. Ама тоа не е резултат на рекламните либерални начела за толеранција и соживот, туку на профитерските договори помеѓу двата политички блока кои дозволиле да дојде до тоа.
А да не си ја утнал темата ти?
Не, пробувам да те соочам со глупостите.

Хмм, чудно, и јас се обидувам да го направам истото со тебе.

Значи ти велиш дека треба да се излезе на протест, ама треба и да имаш толеранција.
А ако имаш толеранција, не би излегол на протест.

Последно уредено:
Точно. Ама тоа не е резултат на рекламните либерални начела за толеранција и соживот, туку на профитерските договори помеѓу двата политички блока кои дозволиле да дојде до тоа.

Јас би рекол и од двете по малку ама многу повеќе од партиските договори
Гласај сега и после 2-3 години крадете не плаќај сметки и тепајте по улици.Ама не знам како народот не може да се освести и да си рече дека и неговиот глас е битен.

Марш на толеранцијата-„ Омразата е слабост“

Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society.

Aristotle

Tolerance is a virtue of a man with no convictions.
G. K. Chesterton

"Today’s 'tolerance' makes the assumption that we all hold different beliefs but those different beliefs are all equal. That appalls me. If I’m going to take the time to believe in something, have a conviction, live it out, and stand up for what I believe in, what good is it if I don’t even believe that my beliefs are true? And if my beliefs are true, why would I even consider a conflicting belief to be on the same level? I wouldn’t! What good is a conviction if you don’t believe it to your core and reject anything that is in opposition to it? Yet, this is what the new tolerance is about. A man without convictions would have an easier time saying that all beliefs are equal." Abby Nyethe young author of Fish Out of Water: Surviving and Thriving as a Christian on a Secular Campus, graduate of Butler University

Последно уредено:
Хмм, чудно, и јас се обидувам да го направам истото со тебе.

Значи ти велиш дека треба да се излезе на протест, ама треба и да имаш толеранција.
А ако имаш толеранција, не би излегол на протест.
Ти го виде зборот толеранција, па ти текна да извлечеш компаративен пример и тоа доста глуп и несоодветен, па сеа се надмина.

Едначиш етникуми со политички блокови на позиција кои се обврзани да одговараат пред народ. :icon_lol:

Арно си тераше монолог...

Ти го виде зборот толеранција, па ти текна да извлечеш компаративен пример и тоа доста глуп и несоодветен, па сеа се надмина.
Едначиш етникуми со политички блокови на позиција кои се обврзани да одговараат пред народ. :icon_lol:
Арно си тераше монолог...
Глуп и несоодветен е твојот начин на derail на темава.
Надмини се себеси, и замини на друга тема, освен ако немаш што да додадеш за злоупотребата на толеранцијата
со цел малцинството да го тероризира мнозинството.

Muhamed Zekiri
November 12 at 3:40pm · Skopje ·
Jo vetem kriminel por edhe te denuar per krime lufte ne listen e VMRO DPMNE-se partnerve te BDI-se, Tarcullovski...

Не само криминалци туку и воени злосторници на листата на ВМРО ДПМНЕ партнерите на ДУИ, Тарчуловски...

...
%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D1%87%D0%B0%D1%83%D1%88-1-e1464680220553-520x304.jpg

СДС какво аутогол си дадоа со вахабистов - свесни не се.
тоа е најмалку важно, битно е како неговите изјави ќе делуваат на младите албанци а и на македонците кој живеат во општини како Чаир, Тетово и слични...[DOUBLEPOST=1479328207][/DOUBLEPOST]Муслиманско семејство реновира православна црква: Нашите пријатели не се веќе тука, а оваа рушевина за нив е светост!

Последно уредено:
тоа е најмалку важно, битно е како неговите изјави ќе делуваат на младите албанци а и на македонците кој живеат во општини како Чаир, Тетово и слични...

Нема како да делуваат пошто не се ништо различно од тоа што им го кажуваат Али и Мендух. Овој е ист како нив само спакуван во некоја помодерна амбалажа. Поголем е дарот од маста со него за СДС.

Тој ефект што сакаат да го постигнат кај тие урбани прогресивни албанци што постојат само во нивната фантазија, а треба као да се налепат кај овој кловн, ќе им се одрази кај македонските гласачи кај кои и не стојат баш добро откако почнаа со продавањето на двојазичноста, која патем Груевски исто ќе им ја даде ама ќе знае да одигра за да не е он крив.

знам дека забегав во офф, извинете.

Muhamed Zekiri
November 12 at 3:40pm · Skopje ·
Jo vetem kriminel por edhe te denuar per krime lufte ne listen e VMRO DPMNE-se partnerve te BDI-se, Tarcullovski...

Не само криминалци туку и воени злосторници на листата на ВМРО ДПМНЕ партнерите на ДУИ, Тарчуловски...

...
A пред некој ден бил во Јаболчиште Велешко оној Љупчо Николов носител на ИЕ 3
Е сега не знам дали убаво разбрав шпонец бил на 2 или 3 место за во ИЕ 3 кандидат за пратеник.

... откако почнаа со продавањето на двојазичноста, која патем Груевски исто ќе им ја даде ама ќе знае да одигра за да не е он крив.
знам дека забегав во офф, извинете.
... двојазичноста е и финансиски проблем, едино ако ги вклопат тие што ги примија по Рамковен а седат дома и примат плата... ама не е само плата, ако оди на работа треба и канцеларија, греење/ладење, телефонски сметки, превоз, храна...
И уште нешто околу 2јазичноста, се наметнува прашање кој ќе биде вториот јазик, по кој критериум, сега се кренаа и турците, па и ромите, во некој општини има доста срби, некаде власи. Тие нема да прифатат втор јазик албански кога тие се таму доминантно малцинство...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom