Ne moze da zakazes termin, ne postoi taa opcija za tie preku ambasada, porano da ama veke ne. Znaci bev vo Sofija ne mi go dadoa ukazot, mi rekoa mora da si cekas vo Skopje da si go zemes. Ista sum i jas, od juni mi e izlezen ukazot, uste do licna karta i pasos nemam dojdeno.
Kako ne ti go dadoa ukazot ako zakazes elektronski jas zakazav i treba da odam na 17 ovoj mesec ti stigna tebe ovakvo pismo kade ja potvrdi registracijata za podignuvanje na ukaz zar nikoj na forumov nema da e preku ambasada a da e podignal ukaz vo Sofija???
pRVO PISMO sto ti stiga da potvrdis registracija
Уважаеми
Вие се регистрирахте за получаване на вашето удостоверение на 17.11.2016 09:45ч.от .Дирекција "Б'лгарско гражданство" к'м Министерство на правос'дието.
ТОВА ПИСМО НЕ Е ОКОНЧАТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИја. С'штАТА НЕ МОЖЕ ДА Б'ДЕ ИЗПОЛЗВАНА БЕЗ ПОТВ'РЖДЕНИЕ
Вашијат резервиран час можете да потв'рдите до: 25.10.2016 15:05:00
За да потв'рдите резервиранија час, молја кликнете в'рху изпратенија ви линк:
Потв'рждавам резервиранија час!
Лице резервирало дата и час: moe ime i prezime
Е-мајл за комуникација:....
Дирекција "Б'лгарско гражданство" к'м Министерство на правос'дието
Забележка! Това е автоматично генерирано писмо и не следва да отговарјате на него.
VTORO PISMO koga kliknes na linkot
Date Reservation Confirmation
Уважаеми .........moe ime i prezime
Резервиранијат час за получаване на вашето удостоверение от Дирекција "Б'лгарско гражданство" к'м Министерство на правос'дието е потв'рден за 17.11.2016 09:45ч.
При зак'снение повече от 15 минути, резервиранијат час е невалиден.
Молја разпечатајте настојаштото писмо, за да го представите на охраната за допускане в сградата на Министерство на правос'дието.
Дирекција "Б'лгарско гражданство" к'м Министерство на правос'дието.
Забележка! Това е автоматично генерирано писмо и не следва да отговарјате на него.