Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ако земјата е стара само 8000 години, и ако од потопот поминале само 4-5000, тогаш тоа би значело дека јужна америка треба да се оддалечувала од европа и африка со брзина од 3-4 километри годишно. Денеска со помош на сателитските мерења точно се знае со која брзина се движат тектонските плочи - од 2 до 5 сантиметри годишно. Такво темпо од 4 километри годишно, би предизвикало невидени катастрофи - земјотреси, вулкански ерупции, цунами.... Би го збришало животот на земјава накратко.

Темпо од 2,5-5см/годишно имаш денес, што е значи дека тоа темпо е униформно низ текот од времето.

Како што веќе напишав, промената на Земјава после Потопот е радикална и во кратот временски период, а не во миљарди години.[DOUBLEPOST=1478264352][/DOUBLEPOST]
Јас не верувам, јас се трудам да разберам, има разлика.

Веруваш и ти, џабе се инаетиш.[DOUBLEPOST=1478264386][/DOUBLEPOST]
Па каде воопшто кажав дека имало слонови во Македонија?!

.

Никаде, како што веќе ти напишав

1. Коп-пејст.
2. Рипит.
3. ?[DOUBLEPOST=1478264164][/DOUBLEPOST]

Денес, и во некое согледливо блиско минато, Амазон е таму кај што е‘, што не значи дека отсекогаш бил „таму„. Миљон пати напишав дека после Потопот, копнените и водените површини на Земјава се битно променети.

За илустрација; кога Светите Оци ја опишуваат првобитната Земја, тие никаде не гледаат планини со врвови високи по пар километри, туку единствеоно возвишение кое го наведуваат, тоа е Рајската градина. Климата на почетната Земја е униформна во целата незјина површина.

Како што е појќе од очигледно, таква Земја денесе нема...
Screenshot_2016-11-04-13-10-39.png
11194 километри! Ако пред 4000 години копното било споено, значи дека тектонските плочи треба да се движат околу 3 километри годишно! А се движат од 2 до 5 сантиметри! Таква брзина на движење би предизвикала незамисливи катастрофи!

Според тебе, мрзливците биле на блискиот исток кога завршил потопот, сега ги нема! Може да се најдат само во амазон! Јас никаде не напишав дека во Македонија имало слонови, за сега да ме прашуваш зошто ги нема! Кој подметнува?:tapp:

Да, убаво те прашувам; ако мрзливците се движат бавно и не можат да стигнат далеку, по твојава логика, зашто во МК нема слонови, кои се движат многу побрзо од мрзливците? Зашто слоновите не се населени и во МК, како во Африка, Индија и Индокина?[DOUBLEPOST=1478264583][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 159502
Таква брзина на движење би предизвикала незамисливи катастрофи!

Самиот Потоп веќе бил катастрофален, со сите негови последици.[DOUBLEPOST=1478264653][/DOUBLEPOST]
3 Њега Га нема

1. „Копи-пејст„ имаат по два тастери.
2. „Рипит„ има еден тастер.
3. Колку тастери има „Њега Га нема„?

Темпо од 2,5-5см/годишно имаш денес, што е значи дека тоа темпо е униформно низ текот од времето.

Како што веќе напишав, промената на Земјава после Потопот е радикална и во кратот временски период, а не во миљарди години.
За да имаш такви драстични промени, со темпо од 2 сантиметри годишно, ќе бидат потребни стотици и стотици милиони години за амазон да се оддалечи на 11 194 километри - сегашна дистанца од блиски исток! Во спротивно тектонските плочи би требало да се движат со брзина од неколку километри годишно, што е невозможно! Бидејќи тоа би предизвикало хаос - катастрофални земјотреси, супервулкани, цунами од незамисливи размери итн, итн![DOUBLEPOST=1478264922][/DOUBLEPOST]
Да, убаво те прашувам; ако мрзливците се движат бавно и не можат да стигнат далеку, по твојава логика, зашто во МК нема слонови, кои се движат многу побрзо од мрзливците? Зашто слоновите не се населени и во МК, како во Африка, Индија и Индокина?
И јас убаво те прашувам! Каде воопшто сум тврдел дека во Македонија имало слонови за сега да ме прашуваш зошто нема?!
Самиот Потоп веќе бил катастрофален, со сите негови последици.
Потопот е реален колку и средната земја од господар на прстените.

Последно уредено:
Знам Мики и то одамна
Ко в земја да пропадна

Колку беа тастерите на број? Не се сечам дека ми одговори.[DOUBLEPOST=1478267792][/DOUBLEPOST]
За да имаш такви драстични промени, со темпо од 2 сантиметри годишно, ќе бидат потребни стотици и стотици милиони години за амазон да се оддалечи на 11 194 километри - сегашна дистанца од блиски исток! Во спротивно тектонските плочи би требало да се движат со брзина од неколку километри годишно, што е невозможно! Бидејќи тоа би предизвикало хаос - катастрофални земјотреси, супервулкани, цунами од незамисливи размери итн, итн![.

Ако моделот на „униформна земја„ го земеш како мерило, тогаш све е можно; таму постои и еволуцијата а постои и лагата.

Се‘ што е потребно, тоа е што поголема количина од време...

И јас убаво те прашувам! Каде воопшто сум тврдел дека во Македонија имало слонови за сега да ме прашуваш зошто нема?!

Веќе одговорено:

„...Воопшто не напишав дека си напишал дека имало слонови во Македонија (пак подметнуваш...), туку, по тојата „логика„, ако мрзливци има само во Амазон и пошто мрзливците се бавни па не можеле да стигнат кај Ное, зашто во Македонија нема слонови, кои се поподвижни од мрзливците?

Ајде, напни ја твојава „логика“ и дај одговор на моето прашање....„.[DOUBLEPOST=1478268144][/DOUBLEPOST]
Потопот е реален колку и средната земја од господар на прстените.

Потопот, како дел од колективното сеќавање, го има и кај други народи и цивилизации.

Пош‘о велиш дека Телема не е постара од цца 110г., од Телемити не ни очекувам долго историско сеќавање.[DOUBLEPOST=1478268226][/DOUBLEPOST]
три беа, тато, мама и малото синче

Ааааа, значи:

1. Тастерот „тато„.
2. Тастерот „мам„.
3. Тастерот „синче„.

Потопот., како дел од колективното сеќавање, го има и кај други народи и цивилизации.

Пош‘о велиш дека Телема не е постара од цца 110г., од Телемити не ни очекувам долго историско сеќавање.
Мики секој народ тук таму доживеел во своја историја некоја надојдена река која за нивно село или племе преставувало катастрофа од невидени размери или слично на она:

Ако моделот на „униформна земја„ го земеш како мерило, тогаш све е можно; таму постои и еволуцијата а постои и лагата.

Се‘ што е потребно, тоа е што поголема количина од време...
И во господар на прстените се е можно, исто како и во библијата ваша. Во реалноста нештата се поинакви. Ако јужна америка и блиски исток биле едно кога се случил потопот, а воедно од потопот до сегашниов момент поминале само неколку илјади години, тогаш тектонските плочи би требало да се движат со невозможна брзина! Брзина која би генерирала толкава количина на кинетичка енергија, со која би бил уништен животот на земјава - комплетно.[DOUBLEPOST=1478268559][/DOUBLEPOST]
Веќе одговорено:

„...Воопшто не напишав дека си напишал дека имало слонови во Македонија (пак подметнуваш...), туку, по тојата „логика„, ако мрзливци има само во Амазон и пошто мрзливците се бавни па не можеле да стигнат кај Ное, зашто во Македонија нема слонови, кои се поподвижни од мрзливците?

Ајде, напни ја твојава „логика“ и дај одговор на моето прашање....„.
По мојата логика, мрзливците ти ги спомнувам бидејќи сценариото за потопот ги вклучува како присутни на блискиот исток! Од друга страна јас никаде не сум кажал ниту тврдел дека во Македонија имало слонови! Така да мешаш баби и жаби! Трескаш глупости.
Потопот, како дел од колективното сеќавање, го има и кај други народи и цивилизации.

Пош‘о велиш дека Телема не е постара од цца 110г., од Телемити не ни очекувам долго историско сеќавање.
И дедомраз е дел од колективното сеќавање на многу земји, па тоа не го прави реален.

Мики секој народ тук таму доживеел во своја историја некоја надојдена река која за нивно село или племе преставувало катастрофа од невидени размери или слично на она:

Let3,

одговараш на до тебе непоставени прашања, а монологизираш ко‘ те прашуваат....ц,ц,ц.[DOUBLEPOST=1478270907][/DOUBLEPOST]
И во господар на прстените се е можно, исто како и во библијата ваша.

И во Телема све е можно...Ја напињаш фантазијата и све само од себе се дешава.[DOUBLEPOST=1478270979][/DOUBLEPOST]
Во реалноста нештата се поинакви..

Се согласувам, што не значи дека се Темем(ит)ски.

@Ipsissimus @Хептаграм XI
Колку членови броите овде во Македонија?
Имате распространета заедница?
Практикувате оргии?
Просто ми е незамисливо да има такви луѓе на овие простори....освен ако делувањево на форумов не е некоја ваша фарса....

Ако јужна америка и блиски исток биле едно кога се случил потопот, а воедно од потопот до сегашниов момент поминале само неколку илјади години, тогаш тектонските плочи би требало да се движат со невозможна брзина! Брзина која би генерирала толкава количина на кинетичка енергија, со која би бил уништен животот на земјава - комплетно.

Самиот си поставуваш претпоставки за невидени нешта и самиот извлекуваш заклучоци, кои, разбира се, мора да се точни.[DOUBLEPOST=1478271210][/DOUBLEPOST]
По мојата логика, мрзливците ти ги спомнувам бидејќи сценариото за потопот ги вклучува како присутни на блискиот исток! Од друга страна јас никаде не сум кажал ниту тврдел дека во Македонија имало слонови! Така да мешаш баби и жаби! Трескаш глупости.

Какви глупости, само ја користам твојата логика па според неа, зашто нема слонови во Македонија, како во Индија?

Едноставно, зашто слоновите ги нема по цела Земја, туку само на точно одредени места, кои слоновите нејќат да ги напуштат?[DOUBLEPOST=1478271277][/DOUBLEPOST]
И дедомраз е дел од колективното сеќавање на многу земји, па тоа не го прави реален.

Приказните се наменети за мали деца, со точно одредена цел.
Овде зборуваме за сериозни теми.

Самиот си поставуваш претпоставки за невидени нешта и самиот извлекуваш заклучоци, кои, разбира се, мора да се точни.
Глупост. Ти самиот кажа дека пред потопот земјата била поинаква, сам ја спомна пангеа и движењето на тектонските плочи и самиот си кажа дека арката била создадена на блискиот исток и дека таму и завршила после потопот. Се ова се твои заклучоци, не мои. Јас само ги изнесов фактите - Должина + времетраење = брзина на движење.
Какви глупости, само ја користам твојата логика па според неа, зашто нема слонови во Македонија, како во Индија?

Едноставно, зашто слоновите ги нема по цела Земја, туку само на точно одредени места, кои слоновите нејќат да ги напуштат?
Приказните се наменети за мали деца, со точно одредена цел.
Овде зборуваме за сериозни теми.
Сериозни теми во кои мрзливците поминале 11 194 километри од блиски исток до амазон, сериозни теми во кои растенијата се постари од сонцето, сериозни теми во кои крокодилите паселе трева на почетокот.
@Ipsissimus @Хептаграм XI
Колку членови броите овде во Македонија?
Имате распространета заедница?
Практикувате оргии?
Просто ми е незамисливо да има такви луѓе на овие простори....освен ако делувањево на форумов не е некоја ваша фарса....
Не практикуваме никакви оргии, тоа се глупости од луѓе што се служат со подлости и лаги.
Ако те интересира подетално, на 9-ти и 10-ти за неколку дена од сега имаме предавање на скопски саем, повели дојди:
FB_IMG_1473873773640.jpg
Screenshot_2016-09-14-19-27-50-1.png

Глупост. Ти самиот кажа дека пред потопот земјата била поинаква, сам ја спомна пангеа и движењето на тектонските плочи и самиот си кажа дека арката била создадена на блискиот исток и дека таму и завршила после потопот. Се ова се твои заклучоци, не мои. Јас само ги изнесов фактите - Должина + времетраење = брзина на движење.

Сам себе се побиваш, изнесувајќи мерења на постоечката земјина површина, во реално време, а не и во времето после Потопот, односно по радикалната промена на земјината површина. Такво мерење не можеш да направиш, ниту некој има претстава како изгледала тогашната променета Земја.[DOUBLEPOST=1478284945][/DOUBLEPOST]
Сериозни теми во кои мрзливците поминале 11 194 километри од блиски исток до амазон, сериозни теми во кои растенијата се постари од сонцето, сериозни теми во кои крокодилите паселе трева на почетокот.

Да, тоа се сериозни теми.

Несериозна тема е, на пример, трагањето по вистината, иако истата веќе е откриена, за која знаеш дека постои (а од кај знаеш дека постои, тоа не го знаеш..), но не знаеш „што е„ самата вистина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom