- Член од
- 6 април 2015
- Мислења
- 423
- Поени од реакции
- 150
Некој искуство со агенцијата Asteria.work ? Сакам да аплицирам па прво сакав да слушнам некое искуство...
Кога испловуваш Цаки ?Female Lifeguards wanted !
Please send your CV at info@majomi.com.mk
The interview is going to be via Skype !
Здраво пријателе, и... бегајЗдраво добив датум за качување на брод NCL Breakaway, треба да се качам на 30 октомври па ми треба совет што да понесам сомене,
дали интернетот се плаќа и колку ?
Ti blagodaram na odgovorot inaku da vo juni zavrsuvam so fakultet i od taa pricina sakam da odam togas.Jasno mi e deka ima mnogu dobri pozicii so obrazovanie itn no bidejki gi nemam potrebnite kvalifikacii za ovie prasuvam za onie za koi mislam deka bi mozela da kvalifikuvam a inaku samo da prasam dali za ovie pozicii koi prasav pogore ima nekoi posebni uslovi? I isto taka bidejki momentalno go izucuvam Spanskiot dali bi mozel da.mi pomogne za nesto? Nekoi brodovi niz Latinska Amerika kade bi bil ovoj jazik prednost ili nema nesto takvo?@Bum-Bum според ова што го пиша животот на брод е полесен од она што ти си го имала за време на work&travel.
Јас немам работено W&T ама имам работено 3 и пол години како фотограф.
Работев 6-13 часа дневно (во зависност од тоа дали бродот е цел ден на море или во кое пристаниште е) и од време на време имав и цел ден слободен (нешто за што ресторан, хаускипинг, бар можат само да сонуваат).
Делев кабина со само еден цимер и имавме купатило. Посебно ми беше фино ако имав цимер од друг оддел кој што повеќе работеше од сабајле додека јас повеќе работев навечер.
Сите позиции кои ги наведе ги има за македонци. Има и многу повисоки, но се бараат одредени квалификации (образование и искуство).
Инаку зошто велиш дека би сакала да заминеш на брод после Јули? Тогаш завршуваш со факултет?
Ако планот ти е таков планирам процесот да го почнеш веднаш после божиќ.
Во Карнивал може помлад од 21. Кога бев имаше хрват и белорускиња и не им даваа алкохол во кру бар па ние земавме некогаш за нив. во F&B беа двајцата.Здраво Фреди,
Да почнам од наопаку.
Во земјава има толку 2-3 агенции што праќаат луѓе на брод.
Коузон постои веќе 19 години
Мајоми, партнери на Успињача (Employment Power) од Загреб
Асторија, нова агенција која работи само со Принцес Крузис.
Тоа одлично познавање секогаш се зема со резерва Јас искрено верувам на ИЕЛТС и ТОЕФЛ резултати, се останато е релативно
Аудио опрема, дефинирај конкретно, домашни системи, евентуално кафичи или цели театри? Дали вршиш и одржување на истата опрема?
Конобар/шанкер, пола Скопје се конобари шанкери, ама си имаат агенцииве филтри за да видат дали си за на брод или не си.
И за крај 19 години, само една круз компанија вработува помлади од 21 година, MSC Cruises. Во Македонија соработуваат со Коузон.
За бар бараат втор јазик Германски или Италијански покрај англискиот бидејќи гостите углавном им се германци, италијанци, и останати европејци кои слабо зборат англиски.
IELTS - 7.0 , од аудио-опрема за кола , домашни кина , кино сали, настани , ресторани итн.. одржување секако. Ја утре би ги посетил агенцииве , тоа ми е планот, ама годините би биле проблем и нема никакви шанси за на некој брод нешто ?Здраво Фреди,
Да почнам од наопаку.
Во земјава има толку 2-3 агенции што праќаат луѓе на брод.
Коузон постои веќе 19 години
Мајоми, партнери на Успињача (Employment Power) од Загреб
Асторија, нова агенција која работи само со Принцес Крузис.
Тоа одлично познавање секогаш се зема со резерва Јас искрено верувам на ИЕЛТС и ТОЕФЛ резултати, се останато е релативно
Аудио опрема, дефинирај конкретно, домашни системи, евентуално кафичи или цели театри? Дали вршиш и одржување на истата опрема?
Конобар/шанкер, пола Скопје се конобари шанкери, ама си имаат агенцииве филтри за да видат дали си за на брод или не си.
И за крај 19 години, само една круз компанија вработува помлади од 21 година, MSC Cruises. Во Македонија соработуваат со Коузон.
За бар бараат втор јазик Германски или Италијански покрај англискиот бидејќи гостите углавном им се германци, италијанци, и останати европејци кои слабо зборат англиски.