Работа на брод

Член од
6 април 2015
Мислења
423
Поени од реакции
150
Некој искуство со агенцијата Asteria.work ? Сакам да аплицирам па прво сакав да слушнам некое искуство...

Член од
4 јануари 2016
Мислења
16
Поени од реакции
0
Здраво добив датум за качување на брод NCL Breakaway, треба да се качам на 30 октомври па ми треба совет што да понесам сомене,
дали интернетот се плаќа и колку ?

Член од
24 април 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
12.377
Female Lifeguards wanted !
Please send your CV at info@majomi.com.mk
The interview is going to be via Skype !

Кога испловуваш Цаки ?

Или исплови веќе ?

Сеедно, пиши на темава или пиши ми преку пп откако ќе испловиш и откако ќе се сместиш во новата работна околина, да се запознаеме и ние со реалната работна околина и секојдневните работни обврски на информатичарите на брод.

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
493
Поени од реакции
533
Здраво добив датум за качување на брод NCL Breakaway, треба да се качам на 30 октомври па ми треба совет што да понесам сомене,
дали интернетот се плаќа и колку ?
Здраво пријателе, и... бегај :D
т.е. и не мораш да бегаш, ама спреми се. Брејкавеј ми беше последен брод, два договора истерав таму и не е лесно, се работи многу, ама и се прават пари. Имаш три опции за интернет, $5, $10 и $20 долара, тоа се во мегабајти, незнам точно колку беа првите две, последната опција од 20 беше некои 240 мегабајта. А за тоа што да носиш, не претерувај со облека, моментално бродот е на релација Мајами - Порт Канаверал - Бахама, така да ќе имаш еден тон шанси за шопинг во Порт Канаверал, и не е скапо, имаш и продавница во близина на локалниот трговски каде што можеш да си ги заситиш македонските сетила со ајвар и кебапи.
На која позиција влезе?

Член од
8 март 2012
Мислења
24
Поени од реакции
5
Drugari zdravo :) temava ja razgeduvav dolgo i gi procitav vasite iskustva sto dobri sto losi...Bi sakala da vi postavam nekolku prasanja .....Jas bev na work & travel letovo vo USA rabotev vo restoran vo hoteite Hilton kako housekeeping i kratko vo Gift shop .Sega imam zelba da rabotam na brod.Sakav da prasam dali nekoj rabotel i na brod i preku work & travel za da napravi sporedba kade bilo potesko...Se zboruva deka se rabotelo kako robovi vo minimalni uslovi za zivot...Samo da napomenam deka rabotev po minimum 10 casa na den pa nekogas i do 15 16 ziveev vo kuka so 20 cimeri 4 vo soba i imavme 2 wc vo kukata..Dali usovite na brod se mnogu po teski i kompicirani od ova ili se zavisi do licnosta i sto ocekuva? Isto taka bidejki bi sakala da zaminam na brod posle juli dali uste sega da go zapocnam procesot ili e sepak rano? Dali podogiot period ima moznost za podbra rabotna pozicija? Imav zelba za rabota od tipot Photographer ,Sale assistent ili pak cashier vo kazino....Dali ima moznost za dobivanje na nekoja od ovie pozicii za makedonci?I da napomenam deka ne brzam za da zaminam i osnovna cel za rabota na brod ne mi se parite tuku ceiliot toj nacin na zivot vo koj se pronaogam.I koja e sumata koja e potrebna za trnuvanje na brod barem odprilika?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
@Bum-Bum според ова што го пиша животот на брод е полесен од она што ти си го имала за време на work&travel.
Јас немам работено W&T ама имам работено 3 и пол години како фотограф.
Работев 6-13 часа дневно (во зависност од тоа дали бродот е цел ден на море или во кое пристаниште е) и од време на време имав и цел ден слободен (нешто за што ресторан, хаускипинг, бар можат само да сонуваат).
Делев кабина со само еден цимер и имавме купатило. Посебно ми беше фино ако имав цимер од друг оддел кој што повеќе работеше од сабајле додека јас повеќе работев навечер.
Сите позиции кои ги наведе ги има за македонци. Има и многу повисоки, но се бараат одредени квалификации (образование и искуство).

Инаку зошто велиш дека би сакала да заминеш на брод после Јули? Тогаш завршуваш со факултет?
Ако планот ти е таков планирам процесот да го почнеш веднаш после божиќ.

Член од
1 ноември 2016
Мислења
2
Поени од реакции
1
За потребите на својот клиент, компанија чија дејност е комплетен хотелски менаџмент на луксузни бродови од прва и средна класа кои пловат низ вкупно 14 Европски земји, Декра ги огласува следните работни позиции:

1. HOTEL MANAGER;

2. FRONT OFFICE MANAGER;

3. RECEPTIONIST;

4. NIGHT AUDITOR;

5. RESTAURANT/ BAR MANAGER;

6. RESTAURANT/ BAR STEWARD;

7. BARTENDER;

8. BUTLER;

9. HOUSEKEEPER;

10. CABIN/LAUNDRY STEWARD;

11. HAIRDRESSER;

12. MASSEUR;

13. CHEF DE CUISINE;

14. SOUS CHEF;

15. CHEF DE PARTIE;

16. DISHWASHER;

Потребни услови и квалификации:

· Претходно работно искуство на брод, во хотел, ресторан или во доменот на позицијата за која се аплицира;

· Познавање на Англискиот јазик;

· За предност ќе се смета познавање на Германскиот јазик;

Сите заинтересирани можат да аплицираат со испраќање на своите биографии на Англиски јазик на е-маил work@dekra.com.mk со задолжителна назнака за позицијата за која аплицираат.

Последно уредено:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
@KUKA добредојде на форумов.
Чисто информативно, пиши за која компанија се работи. Да видиме дали се отвора простор за македонци на нова компаанија или некоја која претходно не вработувала македонци.

Член од
1 ноември 2016
Мислења
2
Поени од реакции
1
@Tonchie Благодарам, добро најдов.

Од она што го знам, името на компанијата се открива само на финалните кандидати кои ќе имаат закажано интервју со компанијата, работат веќе некое време и немаат проблем со вработување на Македонци.

Сепак, за повеќе инфо јавете си се во ДЕКРА на 3 230 952 или пишете им на мејлот во огласот.

Да не згрешам нешто во пренесување на информации.

Член од
8 март 2012
Мислења
24
Поени од реакции
5
@Bum-Bum според ова што го пиша животот на брод е полесен од она што ти си го имала за време на work&travel.
Јас немам работено W&T ама имам работено 3 и пол години како фотограф.
Работев 6-13 часа дневно (во зависност од тоа дали бродот е цел ден на море или во кое пристаниште е) и од време на време имав и цел ден слободен (нешто за што ресторан, хаускипинг, бар можат само да сонуваат).
Делев кабина со само еден цимер и имавме купатило. Посебно ми беше фино ако имав цимер од друг оддел кој што повеќе работеше од сабајле додека јас повеќе работев навечер.
Сите позиции кои ги наведе ги има за македонци. Има и многу повисоки, но се бараат одредени квалификации (образование и искуство).

Инаку зошто велиш дека би сакала да заминеш на брод после Јули? Тогаш завршуваш со факултет?
Ако планот ти е таков планирам процесот да го почнеш веднаш после божиќ.
Ti blagodaram na odgovorot inaku da vo juni zavrsuvam so fakultet i od taa pricina sakam da odam togas.Jasno mi e deka ima mnogu dobri pozicii so obrazovanie itn no bidejki gi nemam potrebnite kvalifikacii za ovie prasuvam za onie za koi mislam deka bi mozela da kvalifikuvam a inaku samo da prasam dali za ovie pozicii koi prasav pogore ima nekoi posebni uslovi? I isto taka bidejki momentalno go izucuvam Spanskiot dali bi mozel da.mi pomogne za nesto? Nekoi brodovi niz Latinska Amerika kade bi bil ovoj jazik prednost ili nema nesto takvo?

Член од
2 ноември 2016
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво , имам 19 год , имам 3ри-годишно работно искуство како конобар/шанкер и продажба и монтирање аудио-опрема и имам одлично познавање на англиски и говорење и пишување. Исполнувам ли услови за работа на брод и ако може да ми препорачате 2-3 агенции каде би можел да се обратам ?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.948
Здраво Фреди,
Да почнам од наопаку.
Во земјава има толку 2-3 агенции што праќаат луѓе на брод.
Коузон постои веќе 19 години
Мајоми, партнери на Успињача (Employment Power) од Загреб
Асторија, нова агенција која работи само со Принцес Крузис.

Тоа одлично познавање секогаш се зема со резерва :) Јас искрено верувам на ИЕЛТС и ТОЕФЛ резултати, се останато е релативно :)
Аудио опрема, дефинирај конкретно, домашни системи, евентуално кафичи или цели театри? Дали вршиш и одржување на истата опрема?
Конобар/шанкер, пола Скопје се конобари шанкери, ама си имаат агенцииве филтри за да видат дали си за на брод или не си.

И за крај 19 години, само една круз компанија вработува помлади од 21 година, MSC Cruises. Во Македонија соработуваат со Коузон.
За бар бараат втор јазик Германски или Италијански покрај англискиот бидејќи гостите углавном им се германци, италијанци, и останати европејци кои слабо зборат англиски.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Здраво Фреди,
Да почнам од наопаку.

Тоа одлично познавање секогаш се зема со резерва :) Јас искрено верувам на ИЕЛТС и ТОЕФЛ резултати, се останато е релативно :)
Аудио опрема, дефинирај конкретно, домашни системи, евентуално кафичи или цели театри? Дали вршиш и одржување на истата опрема?
Конобар/шанкер, пола Скопје се конобари шанкери, ама си имаат агенцииве филтри за да видат дали си за на брод или не си.

И за крај 19 години, само една круз компанија вработува помлади од 21 година, MSC Cruises. Во Македонија соработуваат со Коузон.
За бар бараат втор јазик Германски или Италијански покрај англискиот бидејќи гостите углавном им се германци, италијанци, и останати европејци кои слабо зборат англиски.
Во Карнивал може помлад од 21. Кога бев имаше хрват и белорускиња и не им даваа алкохол во кру бар :) па ние земавме некогаш за нив. во F&B беа двајцата.

Член од
2 ноември 2016
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво Фреди,
Да почнам од наопаку.

IELTS - 7.0 , од аудио-опрема за кола , домашни кина , кино сали, настани , ресторани итн.. одржување секако. Ја утре би ги посетил агенцииве , тоа ми е планот, ама годините би биле проблем и нема никакви шанси за на некој брод нешто ?

Kajgana Shop

На врв Bottom