Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво,
минатата година ја земав онаа стипендија што се доделува само за техничките факултети со просек 7,00 и сега планирав да ја продолжувам, но испадна дека оваа година ќе имам просек 9,00 и 90 % положени предмети па всушност сум кандидат и за информатичката стипендија.
Сакав да прашам дали некој има информација дали ако сега поднесам документи за продолжување на стипендијата со просек 7,00 потоа во ноември/декемеври ќе имам можност да конкурирам за онаа со просек 9,00, па ако ме одбијат за вторава да продолжам со онаа што ја земав со просек 7.00 т.е да ми ја продолжат стипендијата?
Дали некој има вакво искуство?
Благодарам однапред
Да можеш. Имав другарка која ја зимаше оваа со 7,00 просек па наредната година и се покачи просекот и аплицираше за оваа со 8,50. Кога и го пратија решението за стипендијата и пишувало дека со аплицирање и добивање на оваа стипендија доброволно се откажала од оваа помалата.

Јас имав предмет од прва година не положен и го презапишав во втора, е сега каде да го пишам како предвиден предмет во прва или во втора??

Има стипендии за срби како малцинство во Македонија или нешто такво?

Освен уверение и потврда за студент, треба ли некои уппи образсци да се однесат за продолжување на стипендија ?

Да не знае некој како работи тоа со изоставање на една оценка за да добиеш поголем просек? Некои ми викаат дека можно е еден предмет да не го запишеш, ама не што не ми штима тоа.

Да не знае некој како работи тоа со изоставање на една оценка за да добиеш поголем просек? Некои ми викаат дека можно е еден предмет да не го запишеш, ама не што не ми штима тоа.
Тешко изводливо, пошо на студентски поднесуваш за уверение, ги пишуваш предметите и тие после ти ги проверуваат дали сите ти се внесени.
Зависи на кој факултет си.Има факултети каде што не им бараат оцени во индекс, така си запишуваат семестри, на iknow не им се внесени оцените и таму се прават такви малверзации.

Со 8,65 можам да земам некоја стипендија?
На економски сум

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Do koga trae rokot za prodolzuvanje na stipendija?

Do koga trae rokot za prodolzuvanje na stipendija?
До крај на октомври, мада глеј да си завршиш све до петок, не сум сигурен дали понеделник ќе важи уште пошто 31ви ќе е.

Moze nekoj da mi prati link od objavata/soopstenieto za PRODOLZUVANJE na stipendiite, bidejki na stipendii mk gi ima samo novite konkursi od 2016/2017 apliciranje za prvpat... ili jas nemozam da se snajdam

Gesendet von meinem LIFETAB_S1033X mit Tapatalk

За социјална стипендија дали треба да се пријави брат ми како вработен бидејќи е оженет но живееме на иста адреса?

За социјална стипендија дали треба да се пријави брат ми како вработен бидејќи е оженет но живееме на иста адреса?
Не го пријавувај. Брат ти си има своја фамилија и тоа е посебно. Мој другар има вработен брат неоженет, но на друга адреса. Не го пријави минатата година и му дадоа стипендија

Не го пријавувај. Брат ти си има своја фамилија и тоа е посебно. Мој другар има вработен брат неоженет, но на друга адреса. Не го пријави минатата година и му дадоа стипендија
Епа тогаш во податоци за брат сестра да ставам дека немам брат ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom