Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 март 2011
Мислења
708
Поени од реакции
727
100 поста напишавте дека го бркале, па и така полиција го блокирала ,сега во друго верувате ? Од кога тоа алфите патролираат во Карпош ??
исто така Лет3 напиша 30 поста дека ехминистерот со сопартијката се враќал во 24.30 а полицијата кажува 23.20
- Поради тоа што возачот на „Туарегот“ по предизвиканата сообраќајна незгода не застанал туку се дал во бегство, Е.А. со возилото се упатил по него.
Јасно е дека тој што го бркал го сменил исказот, го подучил Шилегов дека бркање друг возач е кривично дело.
Ниту имало сериозно сообраќајки, ниту има докази кој е виновен во сервисната уличка во Градски Парк, а јасно е дека ехминистерот не сакал да биде затекнат со сопартијката, но се тоа нема врска со право и сообраќајно право, јасно е дека се користи оркестриран напад на случка каде може да имало и злоупотреба на полицијата во предизборна валкана кампања...
24:30 :) :) :) Сигурен си дека не било 15 до 25 ? ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@Zedd секако дека секој си има право на шврљање, често имам напоменувано на форумов дека секој има право на свој приватен живот и ако не му смета на неговиот брачен сопатник, не гледам зошто би сметало на мене/нас. Иако како што гледам е дека сепак ќе испадне вистина муабетот дека на 90% од нив браковите им се или интерес или фасада (се работи за ЛГБТ лица), да почекаме, чисто за забава. Она што најмногу ми пречи лично мене е што службени автомобили се користат за нивни лични екскурзии, партиски вработуваат секакви фрикови кои како што изминуваат деновиве гледаме сите за што служат и за крај, тоа што се работи за лик кој изразува дека припаѓа на демохристијанска партија и завчера ломотел дека се бори за фамилија составена од маж и жена, без никакви натрапници. Куршлусот со лажни изјави, закани, пријави, ме мавнаа, ме бркаа е само капак ама како што напомена Берик тоа е веќе добро позната матрица која ја користат одамна.

Еве го пак чика, добро а што менува и да е 23:30 и да е 01:30, ќе го смени ли тоа фактот дека Диме си беше на петочна авантура?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
@Zedd секако дека секој си има право на шврљање, често имам напоменато на форумов дека секој има право на свој приватен живот
Не си маж ако не клецнеш нешто од страна, со службено возило не чукнеш други коли, им избегаш на полицајците и пратиш другарче да се пријави наместо тебе....
не можете вие комуњарите да ги сфатите тие природни нагони и пориви

Член од
12 март 2009
Мислења
20.861
Поени од реакции
17.098
...Јас сакам да живеам во земја налик на Шведска, Норвешка, ти се гордееш со политичари од стилот на туркменистан хаити, судан...
... таму во Шведска, Норвешка и западните држави ќе те нагузи некој мигрант и ќе го ослободат бидејќи имал итни сексуални потреби а не разбирал дека ти викаш не:D
.. А не реков дека се гордеам, ете нека покренат опозиционите пратеници интерпелација за заменик министерот. По мене, веќе пишав пост ама никој не го виде, најголема глупост е што е купен Туарег на АВРМ ( не е од друго министерство) а нив не ин треба таково скапо теренско возило.[DOUBLEPOST=1477847005][/DOUBLEPOST]
имаш ли линк до тоа шо сум напишал за 24:30?
си напишал 12ипол ноќе ?

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
... таму во Шведска, Норвешка и западните држави ќе те нагузи некој мигрант и ќе го ослободат бидејќи имал итни сексуални потреби а не разбирал дека ти викаш не:D
.. А не реков дека се гордеам, ете нека покренат опозиционите пратеници интерпелација за заменик министерот. По мене, веќе пишав пост ама никој не го виде, најголема глупост е што е купен Туарег на АВРМ ( не е од друго министерство) а нив не ин треба таково скапо теренско возило.[DOUBLEPOST=1477847005][/DOUBLEPOST]
си напишал 12ипол ноќе ?
Тоа дека го ослободиле е лага. Даден е на повторно судење додека е задржан во притвор.
http://www.express.co.uk/news/world/723868/Migrant-jailed-Austria-attack-boy-10-sexual-emergency-has-conviction-OVERTURNED
is expected to remain in custody until the rape case returns to the regional court next year.
Тоа не е Македонија да се прават кривични дела и никому ништо.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
си напишал 12ипол ноќе ?
Факт дека пијан заменик министар со возило од друго министерство вон работно време исчукал коли низ скопје избегал од полиција, ја остави сопатничката исплашена и испотресена, се криел од полиција и пратил друго лице да превземи одговорност не може да го засени никаква прикаска за туарези, за случки кога во 1978 некој судија изгазил дете, за инистри во хрватска, ирска, месопотамија......

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Се мислам (последно време се почесо) која е логика на една партија да јавно брани вакви очигледни престапи незаконитости и криминали?
Наједноставна работа за нив би била да го фатат за уши, изнесат пред микрофон, каде јавно ќе се извини за своите постапки и поднесе оставка. И никој нема да има шо појќе да зборува за настанот. Чоек, згрешил признал и машки си ја понел одговорноста.
Се ангажира цела партија, се раздвижија пропагандните машинерии во одбрана на очигледна глупост и апашлук на еден нејзин очигледно недораснат припадник и тоа со така наивни бедни изговори и тврдења шо ми е срам и да ги читам веќе.
Шо е тоа шо толку нераскинливо ги држи на окуп и да се бранат до последно?
Можеби она старата “Ако паднам јас - сите ќе ве повлечам со мене“
Можеби премногу се испреплетани со слчини настани и прикаски па е опасно некој од нив да им биде препуштен така лесно и слободно на законот?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.861
Поени од реакции
17.098
Факт дека пијан заменик министар со возило од друго министерство вон работно време исчукал коли низ скопје избегал од полиција, ја остави сопатничката исплашена и испотресена, се криел од полиција и пратил друго лице да превземи одговорност не може да го засени никаква прикаска за туарези, за случки кога во 1978 некој судија изгазил дете, за инистри во хрватска, ирска, месопотамија......
ништо од твоето не е факт, само претпоставки. А има прекршок на работна дисциплина ако возел службено возило а немал полномош за управување. Прекршок е и ако во службено возило возиш лице што не работи во таа фирма . Возачот на аудито на Заев си возеше роднини, тие добија сериозни повреди ама се се заташка.
А тоа кој исчукал коли не испадна никаде скица детална на ситуациите и кои штети се, тоа си е друга работа, исто така нема никаков податок за промили на алкохол, тоа е претпоставка; пијан возач таа делница не може да ја извози за 12 минути и плус да бега. одалечување од полициска контрола е друга работа, имавме кај нас и непризнавање на суд, па не одговараше заев за тоа. Зошто би одговарал овој за бегање од полиција ако во полиција се вработуваат криминалци со дебели досиеја ??

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
ништо од твоето не е факт, само претпоставки. А има прекршок на работна дисциплина ако возел службено возило а немал полномош за управување. Прекршок е и ако во службено возило возиш лице што не работи во таа фирма . Возачот на аудито на Заев си возеше роднини, тие добија сериозни повреди ама се се заташка.
А тоа кој исчукал коли не испадна никаде скица детална на ситуациите и кои штети се, тоа си е друга работа, исто така нема никаков податок за промили на алкохол, тоа е претпоставка; пијан возач таа делница не може да ја извози за 12 минути и плус да бега. одалечување од полициска контрола е друга работа, имавме кај нас и непризнавање на суд, па не одговараше заев за тоа. Зошто би одговарал овој за бегање од полиција ако во полиција се вработуваат криминалци со дебели досиеја ??
Ете Заев е крив.
Дедо ти си сериозен или јако лудило те има фатено?[DOUBLEPOST=1477848252][/DOUBLEPOST]
Се мислам (последно време се почесо) која е логика на една партија да јавно брани вакви очигледни престапи незаконитости и криминали?
Наједноставна работа за нив би била да го фатат за уши, изнесат пред микрофон, каде јавно ќе се извини за своите постапки и поднесе оставка. И никој нема да има шо појќе да зборува за настанот. Чоек, згрешил признал и машки си ја понел одговорноста.
Се ангажира цела партија, се раздвижија пропагандните машинерии во одбрана на очигледна глупост и апашлук на еден нејзин очигледно недораснат припадник и тоа со така наивни бедни изговори и тврдења шо ми е срам и да ги читам веќе.
Шо е тоа шо толку нераскинливо ги држи на окуп и да се бранат до последно?
Можеби она старата “Ако паднам јас - сите ќе ве повлечам со мене“
Можеби премногу се испреплетани со слчини настани и прикаски па е опасно некој од нив да им биде препуштен така лесно и слободно на законот?
Има еден одговор: глупи се.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Вие се праите шо праел и би праел Заев и СДСМ?
тие заташкуваа - ние ќе заташкуваме
тие правеа криминали - ние ќе правиме криминали

Шо е разликата меѓу заевци и груевци?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.861
Поени од реакции
17.098
Вие се праите шо прел и би праел Заев и СДСМ?
тие заташкуваа - ние ќе заташкуваме
тие правеа криминали - ние ќе правиме криминали

Шо е разликата меѓу заевци и груевци?
http://www.libertas.mk/arsim-zekoli-paradrzhavata-e-sostavena-od-vlasta-i-opozitsijata-zaedno/

пак да спомнам, најаргументиран разлог да се бара оставка е ако зам.министерот ујдисал да му се купи Туарег на АВРМ а за он да го вози, АВРМ нема потреба од такво возило, ако јас се прашам и нема потреба од АВРМ поодамна...
.. се другото се ќорфишеци. Кој авторитет ќе има полицијата кога овој вработува криминалци ? Зошто не понесе одговорност Спасовски ( и СЈО) за неоправданото и незаконско апсење на Темелко, не му дадоа ни лековите да си ги земе со него ?.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom