Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Мики, што да ти правам кога толку ти сече, со инка не се става.

Ипси,

тебе ем ти сече ем ти тече од вишокот па дај конечно, посочи ја вистината која е иста и за тебе, и за мене и за уште пар миљарда луѓе на Земјава.

Ќе можеш или пак на дофат имаш уште некој навредливи израз?...

Ипси,

тебе ем ти сече ем ти тече од вишокот па дај конечно, посочи ја вистината која е иста и за тебе, и за мене и за уште пар миљарда луѓе на Земјава.

Ќе можеш или пак на дофат имаш уште некој навредливи израз?...

А православјето што вистина даде на пар милјарда луѓе на Земјата? Пред едно 400-500 години пример во Кореа не се знаеше што е тоа православие. :D

Во Телема и во Телемитските пракси има магиски формули и методи стари околу 4-5000 години.

А што бидна со новиот еон, кога ми причаш за праисториски магиски ритуали, кои се среќаваат кај сите пагани?[DOUBLEPOST=1477683077][/DOUBLEPOST]
Прочитај Liber E и Liber O.

Вакви „одговори„ ми даваа и муслиманите на форумов.[DOUBLEPOST=1477683114][/DOUBLEPOST]
Затоа што ние твоите книги ги веќе научивме на памет и ништо духовно не видовме во нив

Само духовни луѓе ја препознаваат духовноста.[DOUBLEPOST=1477683188][/DOUBLEPOST]
А православјето што вистина даде на пар милјарда луѓе на Земјата?

Пак бегаш од одговорот...[DOUBLEPOST=1477683230][/DOUBLEPOST]
Пред едно 400-500 години пример во Кореа не се знаеше што е тоа православие. :D

А во Јапонија до пред 150-160г...

И сега?

Логиката ти е како кај педерите на форумот.
Ако изнесуваш ставови за педерството - педер си, ако изнесуваш против нив - педер си али притаен.
Мнoгу си се рaзбирaл oд педерскa лoгикa, :cautious:дa не си ме "стaвил" у устa више!
Мрш тaму!:pov:

А што бидна со новиот еон, кога ми причаш за праисториски магиски ритуали, кои се среќаваат кај сите пагани?

Во Новиот Еон има повеќе место за магиски ритуали и формули од тоа што имаше во стариот каде што проповедавте тага и црнило. Денес ритуалите не се изведуваат со наведната глава, но со радост и убавина. Тоа е убавината на Новиот Еон, да изведуваш древни и здраворазумни пракси не е грев како што беше во стариот. Хехе :)

Единствен овде што се избламира си ти, така да ако мораш веќе да жалиш некого поради тоа, жали се самиот. Мене ми одговара да продолжиш, колку повеќе пишуваме, толку повеќе луѓето ќе видат дека ,,продавате" ветер и магла.
Ајде предложи ти...

Мнoгу си се рaзбирaл oд педерскa лoгикa, :cautious:дa не си ме "стaвил" у устa више!
Мрш тaму!:pov:
само приметив огромна разлика меѓу твоето размислување и размислување на маж кој сака да биде опнат од друг маж.
Јас не реков дека си ти педер само констатирам дека размислувањето и логиката ти се идентични како на просечен педер.
Тоа тебе автоматски не те прави педер ниту некој би требало да ти вика дека си педер ни да те смета за педер, барем не педер во физичка смисла и јас се оградувам од такво мислење дека си ти у ствари педер.

Веќе се имам одлучено и без твојата „препорака„.

не можеш ти мики да се одлучиш пошто одлука е плод на мислење а ти велиш дека:

А во православната Црква, еден од основните услови да се биде нејзин член, е потребата од немање доверба во своето мислење.

Миљон пати напишав дека Телема не е никаков „нов еон„, туку е исконска лага ѓаволова.
Можам само да ти заблагодарам што и самиот потврдуваш дека сум во право. :icon_lol:

Исти ѓавол си и ти и сатаната. И двајцата треперите и се плашите од Бог. :)

не можеш ти мики да се одлучиш пошто одлука е плод на мислење а ти велиш дека:

Ајде, впушти се во толкување на мојот став, за да видиме вака, јавно, што сум имал намера да кажам.

Почни!

И згреши, по којзнае кој пат, што ќе ти дојде како твоја природна состојба на умот...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1477683730][/DOUBLEPOST]
Исти ѓавол си и ти и сатаната. И двајцата треперите и се плашите од Бог. :)

Хероите кратко живеат.

И пак кидна...

Ајде, впушти се во толкување на мојот став, за да видиме вака, јавно, што сум имал намера да кажам.

Почни!

И згреши, по којзнае кој пат, што ќе ти дојде како твоја природна состојба на умот...:icon_lol:
Ја не знам шо си толку опседнат со толкувањана секоја реченица и секој збор, према тебе и жена која на силователот му вика НЕ НЕ у ствари истолкувано вика ДА ДА ??
нема тука шо да се толкува, јасно е кажано

А во православната Црква, еден од основните услови да се биде нејзин член, е потребата од немање доверба во своето мислење.

Почни!

И згреши, по којзнае кој пат, што ќе ти дојде како твоја природна состојба на умот...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1477683730][/DOUBLEPOST]

Хероите кратко живеат...

Подобро ќе живеам еден ден како лав и светам како Сонце (нема врска со патриотизам ова)... од колку да молам, плачам и кукам пред некаков си бог во кој и самиот се сомневам.

Подобро ќе живеам еден ден како лав и светам како Сонце (нема врска со патриотизам ова)... од колку да молам, плачам и кукам пред некаков си бог во кој и самиот се сомневам.

О‘ кеј, продолжи да си ласкаш...Со вакво темпо, ќе стигнеш не до Телемска „ѕвезда„, туку до цело јато од галаксии. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom