Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво момци денес четврток дали има некој промена од 2013 ? Кога ке дојде и нашата у пм .. 20 месеци дополнителна и уште нема ни траг ни глас ... 154xx број ...
stignte se mislam do 14.../2013 uste malce

Eve sto e potrebno za vo mvr kustendil objaveno na nivnata strana
бластна дирекција на МВР - Кјустендил
mvr.bg начало Начало > Услуги > БДС
Навигација
 Област Кјустендил
 ОД на МВР Кјустендил
 РД ПБЗН Кјустендил
 Пресцент'р
 Статистика и отчети
 Обштествени пор'чки - ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
 Објави и т'ргове
 Полезна информација
 Услуги
 Дост'п до обштествена информација
 Официални с'обштенија
 П'тен контрол
БДС
Издаване на документи за самоличност.
Издаване и получаване документ за самоличност за б'лгарски граждани в страната.
Личната карта е зад'лжителен документ за самоличност за всички б'лгарски граждани, нав'ршили 14 години.
Всеки б'лгарски гражданин, којто живее на територијата на страната, е дл'жен в срок от 30 дни след нав'ршване на 14-годишна в'зраст да поиска издаването на лична карта.
Лицата, в'зстановили или придобили б'лгарско гражданство, са дл'жни да поискат издаването на лична карта в срок до 30 дни след получаване на удостоверение за това.
Б'лгарските граждани, нав'ршили 14-годишна в'зраст и пребивавашти в чужбина, след завр'штането си в страната са дл'жни в срок до 30 дни да поискат издаването на лична карта.
Личните карти се издават и подменјат от органите на Министерството на в'трешните работи по постојанен адрес на лицето след представјане на зајавление и документи по гражданско с'стојание, издадени от местната администрација по ред, установен с акт на Министерскија с'вет. В случаите, когато личната карта е с изтек'л срок, повредена, уништожена, изгубена или открадната, лицето е дл'жно в срок до 30 дни да подаде зајавление за издаване на нова лична карта. По искане на лицето нова лична карта може да се издаде и преди изтичане на срока ј на валидност.

Ред за подаване на зајавленија и получаване на лична карта и паспорт

Зајавлението за издаване на лична карта се подава лично.
Личната карта се получава лично, а по изклјучение, когато зајавлението е било подадено лично - от уп'лномоштено лице след представјане на нотариално заверено изрично п'лномоштно или от лице, чиито данни са посочени от зајавителја пред дл'жностното лице в зајавлението при подаването му.
Зајавлението за издаване на паспорт се подава лично.
Паспорт или замествашт го документ се получава лично, а по изклјучение, когато зајавлението е било подадено лично - от уп'лномоштено лице след представјане на нотариално заверено изрично п'лномоштно или от лице, чиито данни са посочени от зајавителја пред дл'жностното лице в зајавлението при подаването му.
постојанен адрес е в'зпрепјатствано и др.).

Зајавленијата за б'рзо издаване на лична карта и/или паспорт се подават в ОД на МВР - Кјустендил, и РУП – Дупница.
Зајавленијата за експресно издаване на лична карта и/или паспорт се подават само в ОДМВР – Кјустендил.
В'в всички РУ на МВР при ОДМВР – Кјустендил, могат да се подават зајавленија за издаване на свидетелства за управление на МПС само в случаите на подмјана на СУМПС, поради изтичане срока на валидност и заплатена такса за обикновена услуга.

Необходими документи:
• Удостоверителен документ за раждане в оригинал и копие, което се прилага к'м зајавлението - при издаване на п'рва лична карта;
• Предишна лична карта и/или паспорт, ако има такива;
• Поименен документ за платена д'ржавна такса, размер'т на којато е определен в Тарифа № 4 за таксите, които се с'бират в системата на МВР по Закона за д'ржавните такси;
• Ж'лт отрјаз'к от удостоверение за постојанен адрес – при промјана на постојанен адрес;
• Удостоверителни документи по гражданско с'стојание – при брак, развод и други, както и документ удостоверјавашт промјана на имената – ако има такава.[DOUBLEPOST=1477600284][/DOUBLEPOST]Група "Б'лгарски документи за самоличност"

- Издаване на документи за самоличност - лична карта и паспорт .

Телефон за по-подробна информација: 078 / 55 72 66
Ete i tel za info kustendil mvr

Последно уредено:
Здраво момци денес четврток дали има некој промена од 2013 ? Кога ке дојде и нашата у пм .. 20 месеци дополнителна и уште нема ни траг ни глас ... 154xx број ...
Vaka nee taka idealno kako sto mislite, nekoj clen sigurno znae nesaka da pise tuka na forumov, jas go podignav drzavjanstvoto 29 septemvri uste ne sum bil na slikanje.Sega mi baraat umrenica od tatko, vencanica i foto kopija licna karta od majka,izvodi od zena deca i interrnacionalen izvod od mene isto taka, toa go bev pisuval na forumov.Sve ova baraat u opstina jas sum vo Kustendil dali ova vazi samo za tamu stvarno naznam.E sega nekoj zavrsil mnogu lesno cisto sumjam.Mu velam na mojot posrednik covece normalen li si ti pa ovoa e demek dokazuvam poteklo ne saka da mi kaze zasto baraat ali vika mora ne uspeav da doznam.Esega nekoj znae da kaze tuka na forumov samo nesaka
Pri zakazuvanje na data na kompjuterot za podiganje na drzavjanstvoto ti pisuva sto dokumenti treba da prilozish
125.. Na finalna 1,5 mesec
141××/2013 na finalna od 17

После интервјуто даваат ново бројче нов документ за да се пратиш или важи тој стариот број?

Луѓе, има некој претстава што е проблемот што е нон-стоп зафатен бројот 058 058 555???
Да не треба да има некаков префикс пред него или што знам? Овде http://www.mfa.bg/embassies/macedoniagc бројот е напишан +58 058 555

Последно уредено:
Јануари 2012 започната процедура. Јануари 2015 прекината преписка. Повторно аплицирање САМ, во април 2015та, со добиено Удостоверение од В.Трново за дедо војник + пасош од прв братучед. Интервју Ноември 2015та. На финална од aвгуст и конечно денес, Молбата ми е УВАЖЕНА :)
Ако нешто научив од оваа цела процедура (низ дождови и снегови во ладната Софија) е дека ако си упорен, и ако нешто стварно сакаш - ќе го добиеш кога-тогаш.
Пресреќен сум, како што ги споделував проблемите така сега и радоста, и на сите ви го посакувам истото.
пс: бројче 77xx/2015.

Јануари 2012 започната процедура. Јануари 2015 прекината преписка. Повторно аплицирање САМ, во април 2015та, со добиено Удостоверение од В.Трново за дедо војник + пасош од прв братучед. Интервју Ноември 2015та. На финална од aвгуст и конечно денес, Молбата ми е УВАЖЕНА :)
Ако нешто научив од оваа цела процедура (низ дождови и снегови во ладната Софија) е дека ако си упорен, и ако нешто стварно сакаш - ќе го добиеш кога-тогаш.
Пресреќен сум, како што ги споделував проблемите така сега и радоста, и на сите ви го посакувам истото.
пс: бројче 77xx/2015.
So sreka

Здраво дечки!!! Вчера јас бев на интервју и малку ми е сумливо.Некои колку што ги приметив пред мене што беа ги прашуваа само по два празника, и за 1 минута излегуваа.Тоа е во ред или не ?Мене интервју ми правеше еден млад дечко.Од тие прашања што ги има овде на форумов 5-6 ми постави. Прво ме кој ми е роднина со бг пасош?што работам,дали сум бил претходно во бг, Ќе останам ли ? да набројам три празника и пари дали сум имал и последно што ќе се промени........траеше околу 5-7 мин:)Брзо одеше

Здраво дечки!!! Вчера јас бев на интервју и малку ми е сумливо.Некои колку што ги приметив пред мене што беа ги прашуваа само по два празника, и за 1 минута излегуваа.Тоа е во ред или не ?Мене интервју ми правеше еден млад дечко.Од тие прашања што ги има овде на форумов 5-6 ми постави. Прво ме кој ми е роднина со бг пасош?што работам,дали сум бил претходно во бг, Ќе останам ли ? да набројам три празника и пари дали сум имал и последно што ќе се промени........траеше околу 5-7 мин:)Брзо одеше
Да не ти е сомнително и мене тоа ме прашаа и дополнително дали имам апартамент во Бугарија.Со среќа нека ти е, сега на чекање.

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија[DOUBLEPOST=1477666803][/DOUBLEPOST]
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
sto znaci ova[DOUBLEPOST=1477666847][/DOUBLEPOST]Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија sto znaci ova pisetemi inaku 124../2013 sme

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија[DOUBLEPOST=1477666803][/DOUBLEPOST]
sto znaci ova[DOUBLEPOST=1477666847][/DOUBLEPOST]Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија sto znaci ova pisetemi inaku 124../2013 sme
Дека треба да славиш чекај потпис и оди подигни го указот.Честитки

• Ми се допаѓа
Reactions: den
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom