Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
јас бев во Софија минатата недела, бараат извод преведен и легализиран и без тоа нема да ти дозволат да се сликаш за пасош и лична карта[DOUBLEPOST=1477516190][/DOUBLEPOST]
јас бев во Софија минатата недела, бараат извод преведен и легализиран и без тоа нема да ти дозволат да се сликаш за пасош и лична карта

Koga si bil sto ne mi odgovoris na ovie prasanja tebe ti e najsvezo pamtenjeto sto treba i kako treba

Na vrata ke ve prasaat dali imate zakazano elektronski i ve pustaat da odite na 5 kat. Tamu cekate red. Obicno primaat po dvajca. Go pokazuvate ispecatenoto i pasosot i dve fotografii da se novi ne isti kako na proishodot. Potoa vi go naogjaat dosieto. Ke vi dadat eden list na koj pisuvate ime i prezime, data na podiganje na ukazot, toa go popolnuvate na KIRILICA.

1 prasanje .E sega prasanjeto e odis na 5 kat ili se zavrsuvas na salter koga podavav dop dokument vidov deka ima salter za izdavanje ukazi toa bese na prizemje ama zosto ovoj clen napisal odis na 5 kat ????
------------------------------

odkako ke go podignes ukazot odis vo opstina Sredec kade sto apliciras za maticen broj i sega se placa 30leva vo opstinata za EGN i vpisuvanje vo kniga na ziteli na sluzbena adresa opstina Sredec/Sofija

2 prasanje. opstina Sredec toa e nekade vo blizina od kaj go podignuvas ukazot

Znaci dali dobro razbrav podignuvas ukaz odis vo opstina Sredec za eng da apliciras i toa e toa
ova se troskovite
50leva + 5 bank.provizija za MP(zemanje na ukaz)
30leva vo opstinata za EGN i vpisuvanje vo kniga na ziteli na sluzbena adresa opstina Sredec/Sofija

3 prasanje. 85 leva grubo izracunato ili se placa uste nesto ????

Zdravo na site!!! Nesto ne razbrav,koi prasajna se davale plus od tie na listot? Jas utre sum na intervju :)
ако одиш софијата пиши како ке пројдеш,,,инаку среќно[DOUBLEPOST=1477520526][/DOUBLEPOST]
Vaka nee taka idealno kako sto mislite, nekoj clen sigurno znae nesaka da pise tuka na forumov, jas go podignav drzavjanstvoto 29 septemvri uste ne sum bil na slikanje.Sega mi baraat umrenica od tatko, vencanica i foto kopija licna karta od majka,izvodi od zena deca i interrnacionalen izvod od mene isto taka, toa go bev pisuval na forumov.Sve ova baraat u opstina jas sum vo Kustendil dali ova vazi samo za tamu stvarno naznam.E sega nekoj zavrsil mnogu lesno cisto sumjam.Mu velam na mojot posrednik covece normalen li si ti pa ovoa e demek dokazuvam poteklo ne saka da mi kaze zasto baraat ali vika mora ne uspeav da doznam.Esega nekoj znae da kaze tuka na forumov samo nesaka
да се чудиш,првпат слушам за оваа,,да ти дадат државјанство што е исто ко пасош и да ти бараат пак доказ за потекло....нема смисла ова што го пишуваш или неси разбрал добро!?!?!??!?

Последно уредено:
добро че потпишат овие укази до избори или че треба да го чекаме изборот на новиот подпредседател, точно месец чекам указ и уште ништо....мислам потежок е овој месец чекање одколку 3 години од постапкава

добро че потпишат овие укази до избори или че треба да го чекаме изборот на новиот подпредседател, точно месец чекам указ и уште ништо....мислам потежок е овој месец чекање одколку 3 години од постапкава
koja godina i brojs i

Дали мекој преку амбасада или конзучат има закажано за онтервју, и за кој датум закажуваат

Во конзулат за втора постапка закажуваат околу средината на јануари 2017.
Во амбасада колку што имам прочитано овде на форумов треба да е крај на летото 2017 (ако не и покасно)

ако одиш софијата пиши како ке пројдеш,,,инаку среќно[DOUBLEPOST=1477520526][/DOUBLEPOST]
да се чудиш,првпат слушам за оваа,,да ти дадат државјанство што е исто ко пасош и да ти бараат пак доказ за потекло....нема смисла ова што го пишуваш или неси разбрал добро!?!?!??!?
Sto da ti kazuvam prviot pat rece samo izvodi a posle i drugo toa e

Денес ми се смени статусот вo финaлен експертски пред разгледан вo сoветoт зa грaждaнствo. 11 месеци oд прием нa дoкументи a интервју вo амбасада пoчетoк нa oктoмври 2015. Сo свидетелствo oд дедo сум блгaрин.

Денес ми се смени статусот вo финaлен експертски пред разгледан вo сoветoт зa грaждaнствo. 11 месеци oд прием нa дoкументи a интервју вo амбасада пoчетoк нa oктoмври 2015. Сo свидетелствo oд дедo сум блгaрин.
I na moj prijatel denes mu se smeni По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.Intervju avgust 2013 dokument baba od Bugarija

Super, cestito.. skoro 12 meseci od intervj sum na obrazovana prepiska ..konecno mozi i mene ke mi se smeni staus :)

Koga si bil sto ne mi odgovoris na ovie prasanja tebe ti e najsvezo pamtenjeto sto treba i kako treba

1 prasanje .E sega prasanjeto e odis na 5 kat ili se zavrsuvas na salter koga podavav dop dokument vidov deka ima salter za izdavanje ukazi toa bese na prizemje ama zosto ovoj clen napisal odis na 5 kat ????

1. Не се оди на 5-ти кат, тоа беше кога се поднесуваа прво документите и можеби пред година дена било така, сега на врата ќе кажеш дека имаш електронски закажано и кога ќе те пуштат внатре, одиш лево одма на приземје и на шалтер број 4 се подигнува указот
2. Општина Средец е на улица Леге, односно позади Коста Кафе тука пред паркот што е близу министерството
3. 56 лева беше за указот сосе провизија сега, 30 лева после плаќаш во општина Средец кога ќе поднесеш документи за егн[DOUBLEPOST=1477575501][/DOUBLEPOST]

1. Не се оди на 5-ти кат, тоа беше кога се поднесуваа прво документите и можеби пред година дена било така, сега на врата ќе кажеш дека имаш електронски закажано и кога ќе те пуштат внатре, одиш лево одма на приземје и на шалтер број 4 се подигнува указот
2. Општина Средец е на улица Леге, односно позади Коста Кафе тука пред паркот што е близу министерството
3. 56 лева беше за указот сосе провизија сега, 30 лева после плаќаш во општина Средец кога ќе поднесеш документи за егн

i ete taka si cekame potpis a potpis nema i....prodolzuva agonijata na istoriskata 2013 :)

Здраво момци денес четврток дали има некој промена од 2013 ? Кога ке дојде и нашата у пм .. 20 месеци дополнителна и уште нема ни траг ни глас ... 154xx број ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom