Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе реков, за овие работи имам каде и со кој да дискутирам и учам ново, со тебе - не. Многу омраза...
Не знам зошто ме цитираш и тагнуваш во муабетов, секако читам јас се, само бирам кој муабет вреди да се чепне, кој не ...

Зборував за ова наназад: за вашето мнение за Евреите од кои си позајмивте мистерии и верување без многу разбирање, а од друга страна ги обвинивте дека не го прифатиле вашето разбирање на нивните мистерии и на тоа изградивте еден цел култ.
Интересна историја е тоа...

И сакаш сериозно јас со тебе да дебатирам за овие работи?
Пак ќе речам: не, не си ти подобен за дискусија, премногу омраза кон евреите имаш заради учењата на црквата...
Сеуште ервеите се богоубијци за христијаните од сите цркви!
Штета...

И сакаш сериозно јас со тебе да дебатирам за овие работи?
Пак ќе речам: не, не си ти подобен за дискусија, премногу омраза кон евреите имаш заради учењата на црквата...
Сеуште ервеите се богоубијци за христијаните од сите цркви!
Штета...

Хепта,

а кај гледаш омраза од рисјаните кон своите неистомисленици?

И конечно, како би требало да се однесува еден рисјанин кон очигледното однесување од ликови кои ем се до грло во криво, ем се убедени дека се во право?...

Не е работата што и каде јас гледам, туку зошто ти не гледаш во твоите писанија што пишуваш и каква порака оставаш...

Со вториот пасус си даде сам одговор. Го опиша христијанинот, лекот е да не сте до грло во гревови и да престанете да сте убедени дека со верување се постигнува правдина :)

Одлично направено.

Не е работата што и каде јас гледам, туку зошто ти не гледаш во твоите писанија што пишуваш и каква порака оставаш...

Со вториот пасус си даде сам одговор. Го опиша христијанинот, лекот е да не сте до грло во гревови и да престанете да сте убедени дека со верување се постигнува правдина :)

Одлично направено.

Хепта,

во нашите писанија ги гледам вистината и Вистината.

Ти, што гледаш во вашите писанија? Вистината можеби?..

Каде сакај гледај вистина... не е проблемот каде и кога, туку што глаголаш наоколу!
Ти си ласкаш постојано, а другите ги обвинуваш. Погледни си го постот...

Сигурно си со наум даден од црквата нели, дека бидејќи ти гледаш вистина во десното ќоше, незабележивајќи го левото, ниту еден што гледа во левото и десното не гледа вистина нанапред занемарувајќи ги ќошињата... нели?

Браво за ваквите твои просветлени размисли со кои се обидуваш да ми укажеш како православието е големата вистинска религија, а исламот, католицизмот и се останато вода може да му носат, што знаат тие за вистини :)
Уште еднаш: браво.

П.С.
1500+ години се имало време да се најдат оправдувања за верување и немање време за ништо друго. Слаби оправдувања, но доволни за многумина.
Штета и за тоа.

Не мора да се префрлува топката кај нив, ако самиот за себе вели дека.... не ни е битно кој е твојот бог ниту која е твојата животна философија!
Не му е битно, точка! Што крева толку галама како џанам некој просветлен пионер на новиот еон?:(
А зошто критикиве не ги упатуваш кон оние што постојано покажуваат со прст како некој е грешен, опасен, зол и тоа само затоа што нема исто верување како нив? Зошто ние не сме требале да дигаме галама кога некој шири пропаганда на лаги и клевети? Зошто сите овие години немаш ниту еден збор за тие нивни отровни стрели? Ама крив бил Хептаграм што оставал впечаток на просветлен пионир?

Сигурно си со наум даден од црквата нели, дека бидејќи ти гледаш вистина во десното ќоше, незабележивајќи го левото, ниту еден што гледа во левото и десното не гледа вистина нанапред занемарувајќи ги ќошињата... нели?

Хепта,

не ми подметнуј тоа што не сум го напишал, туку врати се на муабетот. Или, полесно то е да киднеш од она за што си прашан и да си продолжиш со оние километарски постови, во кои многу пишуваш а ништо не кажуваш?...

А кој е муабетот всушност?
Дрдорења за вистини и богови и како ти си битен со твојата вистина?
Ако си ти битен со твојата вистина, тоа е Телема. Ништо различно, те зафатил Законот.
Само да намалиш да зборуваш за туѓите вистини кои не ги познаваш ниту си се обидел да ги проучиш. Во ред е да не ти лежат на срце, но постојано да зборуваш за секој дека е грешен, дека живее во лага, дека е неверник, кривоверец... е бедно!

Ете ти што ме праша:
Хепта,
во нашите писанија ги гледам вистината и Вистината.
Ти, што гледаш во вашите писанија? Вистината можеби?..

Ете што ти реков за твојот пост за твојата вистина, здебелениот текст е одговорот како јас ја гледам вистината.

-----------------------------------------------------------------
„Каде сакај гледај вистина... не е проблемот каде и кога, туку што глаголаш наоколу!
Ти си ласкаш постојано, а другите ги обвинуваш. Погледни си го постот...

Браво за ваквите твои просветлени размисли со кои се обидуваш да ми укажеш како православието е големата вистинска религија, а исламот, католицизмот и се останато вода може да му носат, што знаат тие за вистини :)
Уште еднаш: браво.

1500+ години се имало време да се најдат оправдувања за верување и немање време за ништо друго. Слаби оправдувања, но доволни за многумина.
Штета и за тоа.“
------------------------------------------------------------------------

Ако не разбираш што ти одговорив - твој проблем. И книга да напишам ти посекако нема да разбереш. Не е до мене, до тебе е...

П.С.
Никаде нема ништо подметнато. Само уреден убав одговор, иако не го заслужуваш ти, но другите што читаат го заслужуваат па ти се насладуваш на туѓата мака :)

А кој е муабетот всушност?

А што заедничко имаат вистината и лагата?[DOUBLEPOST=1477488181][/DOUBLEPOST]
П.С.
Никаде нема ништо подметнато. Само уреден убав одговор, иако не го заслужуваш ти, но другите што читаат го заслужуваат па ти се насладуваш на туѓата мака :)

И навистина, другите (мислам на оние кои се‘ уште не веруваат, но барем го користат мисловниот апарат...) читаат и не разбираат што им проповедате...си имаат мака во разбирањето на вашава фантазма, која нема допирни точки барем со секојдневното живеење.

За духовноста, да не прајме муабет.

Ах имав блиски средби од трет вид со Јеховини сведоци...

Не си поминаа добро по се изгледа... се налутија, како да јас да ги терав да ми ѕвонат на врата и да ми зборуваат за богови...
По се изгледа сакаат само тие да зборуваат кога ќе им отвори некој врата!

Мислев дека тоа не се прави веќе денес... сум погрешил.

А што заедничко имаат вистината и лагата?[DOUBLEPOST=1477488181][/DOUBLEPOST]

И навистина, другите (мислам на оние кои се‘ уште не веруваат, но барем го користат мисловниот апарат...) читаат и не разбираат што им проповедате...си имаат мака во разбирањето на вашава фантазма, која нема допирни точки барем со секојдневното живеење.

За духовноста, да не прајме муабет.

Што е убаво што постојат болести. Ако се најдеш во тесно, само демонстрирај обсесивно-компулсивно нарушување и ете, се уште ќе бидеш во игра. Косата ќе ти опадне од гнев бе дедо. :)

Koи вистини ги пронајде во Римикатолицизмот, Исламот и сето останато?

Koи вистини ги пронајде во Римикатолицизмот, Исламот и сето останато?

Истите што можат да се најдат и во православието! :X3:
Пример таму имате: луѓе допирааат мошти и се исцелуваат, жени допираат свети карпи за да бидат плодни, свети отци куротворци, упс чудотворци дигаат гуштери на две нозе во името на Христос.

Што е убаво што постојат болести. Ако се најдеш во тесно, само демонстрирај обсесивно-компулсивно нарушување и ете, се уште ќе бидеш во игра. Косата ќе ти опадне од гнев бе дедо. :)

А кое чаре го нуди Телема за болестите, чедо изгубено?...
Живо ме занима, како и обично.

А кое чаре го нуди Телема за болестите, чедо изгубено?...
Живо ме занима, како и обично.

Не важно е кој што нуди, туку кој што навистина дава. Православието пример може да ти понуди и крилја да леташ, ама пак ќе те остави на ниво да бидеш само еден обичен трол кој што нема да може да најде друг начин да си ја брани верата освен преку тролање и пишување вицови на фејсбук и форуми.

Исто така езотеричните гранки кои што нудат физичка сила и здравје, пример Јога, Чи-Гонг, Таи-Чи. За православниот христијанин истите представуваат источна ерес и грев! Ту мајката, ништо не ви понудило тоа православието, само ви ги затапило уште толку веќе тапавите мозоци!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom