S
silmarillion
Гостин
Да е единствен пријавен и и квалификуван нема да го вработам ако можат да го поврзат роднински со мене, незнам што не е јасно.
Можеш да гледаш и од друга страна :Да е единствен пријавен и и квалификуван нема да го вработам ако можат да го поврзат роднински со мене, незнам што не е јасно.
Се сложувам.Да е единствен пријавен и и квалификуван нема да го вработам ако можат да го поврзат роднински со мене, незнам што не е јасно.
дали ова треба да го сфатиме дека овие од ВМРО си вработија све партиски како логична последица на нешто претходно.[DOUBLEPOST=1477390971][/DOUBLEPOST]Депеменее како мајка на непотизмот и осноположник на партиски вработувања ги зацрта целите и насоките во кои ќе се движи оваа божем држава. Катица што вработила внук е за жал логична последица на тоа. Со време ќе сфатиме дека сами си ја ископавме дупката ама ко што не дал Господ ќе му се лутиме на тој што не поттурнал во неа.
значи исто и овие од ВМРО размислуваат така и затоа си вработуваат само некои во кој што имаат максимална доверба.Можеш да гледаш и од друга страна :
Во ваква деликатна работа ( каква што е моментот со СЈО ) , кого ќе земеш за соработник - некој твој близок во кого имаш максимална доверба, или некој рандом, што прв пат ко гледаш, на оглас ?
може да се каже и така, до некаде ги осудувам, до некасде и не. Јас лично имав понуда за вработување уште во времето на Љупчо али јас одбив, најкултурно им се заблагодарив и не се вработив. Али знам друг човек кој што доби работа каде што претходно мораше да бидеш само од "избраните" за влезеш таму. Она што ме прави да не ги обвинувам од овие од ВМРО е баш тоа што го слушнав од од човекот за кој што зборувам, кога почнал со работа истите тие од "избраниве" уз муабет му викале "Како успеа да се вработиш" , демек таму се знае кој треба да се вработува.Да со тоа што ја надградија и проширија програмата. А беа изгласани 2006та да го прекинат тоа али..
Немој за персонификации да зборуваш, жити Андонов. Немој по тој пат, нема добро да заврши. Ќе се испостави на крајот дека Миле ми текна е нечија персонификација.Супер си е Катица. Персонификација на општествената групација што застанува во нејзина поддршка. Да имаше поинтелигентен, немаше да биде толку погоден.
погрешно си ме разбрал, јас не реков дека човекот беше непартиски влезен,Аха а во време на СДС и СЈО сите 100% се вработени по партиски клуч и роднински врски? Ако ти најдам еден човек вработен во време на СДС и СЈО без партиски и роднински врски ќе кажеш дека и нив не ги обвинуваш?
Секако дека е. Ама Миле не е носител на проектот. Кога странците комуницираат со ВМРО-ДПМНЕ не комуницираат со Миле. Груевски, Протугер или Гордана им се адреса. Кога бараат некој од обвинителство, тоа е Зврлевски. Од друга страна, кога комуницираат со СДСМ комуницираат со Заев. Шеќеринска и Стево веќе станаа маргинализирани. Кога комуницираат со СЈО, комуницираат со Катица. Сирота Лена, туѓ срам ја изеде пред камери.Немој за персонификации да зборуваш, жити Андонов. Немој по тој пат, нема добро да заврши. Ќе се испостави на крајот дека Миле ми текна е нечија персонификација.
Не е писател, ама се гледа колку и е „умот“. Навистина жената е дно. Нека пика што ќе пика, прашање е и тоа колку ќе е режирано, насилно... Настрана тоа. Таа место да пример за децата министерчиња, директорчиња... што ВМРО ДПМНЕ ги намести на „функции“... јасно е како завршила школи и колку е „подобна“ да е и основон обвинител, а камо ли „специјалка“.таа е обвинител не е писател, таа треба да ги знае законите и законските постапки а не мора да знае да кити и везе раскошни реченици, таа треба да ја пикне криминалната банда зад решетки а не да рецитира поезија
Партиско е партиско, квалитетот секогаш може да биде спорен. Или ќе прифатиме таков начин на вработување или нема поента муабетот и за братуџедите и за Катица.погрешно си ме разбрал, јас не реков дека човекот беше непартиски влезен,
за разлика од она обвинителство на власта, овие 3 жени и покрај огромни притисоци и закани покренаа обвиненија за криминалите на власта за кој секој знаеше дека ги има.Не е писател, ама се гледа колку и е „умот“. Навистина жената е дно. Нека пика што ќе пика, прашање е и тоа колку ќе е режирано, насилно... Настрана тоа. Таа место да пример за децата министерчиња, директорчиња... што ВМРО ДПМНЕ ги намести на „функции“... јасно е како завршила школи и колку е „подобна“ да е и основон обвинител, а камо ли „специјалка“.