Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.277
пффффКој рече дека немам? Разликата кај мене е што јас не живеам со семејството па да ми претат закани дека ќе ме избркаат од дома и други приказни како тоа што реално се случуваат. Тоа дека со години ми се потсмевало се живо што ќе стигне е исто така реален проблем.
се гледа дека во основ си жена, јас лично се имам подсмевано и исмевано куп деца и луѓе во мојот живот па ником ништо и сам се бранев од туѓи подсмевања без да со тоа оптоварувам непознати луѓе и јавност.
Ако носел некој наочари , викај му “ќор“ и смеј му се, ако некој има проблем со зборување - извај му прекар и прај вицови од него, ако е некој низок. ќелав, полицаец, дојден од село, старомодно облечен, дебел..... за секого си има простор за подсмев. Мислиш ја откри топлата вода дека некој некогаш за нешто ти се подсмевал?!
И дека треба сега Македонија да се фокусира оти некој му се подсмевал на некого поради нешто?!
Па натепај го или дај го на суд.
Од дома се бркани деца и луѓе и ради непослушност и ради дрога и алкохол и комар и насилие...... ни тука не си нешто посебно дека “можеби ќе те избркале родителите“ имаа деца тепано па и убивано родители и родители деца при расправии и кавги за секави причини.
Немој а мислиш дека си некој посебен случај во светот и дека тоа треба да значи да се мобилизира јавноста за твојот проблем кој у ствари е лично твој.