Да не пукниш ме изнасмеја.
Понекогаш се прашувам дали имаш некој допир со реалноста или ке лупнам некоја зелена па ако помини помини ако не здравје, потаму пак ке лупнам некој друга и така до бескрај. Среќно со таа тактика, некој можи и ќе наседни.
И јас исто се прашувам за таквите ко тебе. Имате ли вие допир со реалноста? Ајде еве кажи дали после 2010 до сега смееше некој јавно на телевизија да каже дека Груевски е лопов? Смееше ли некој да пише колумна во која Грујо и Мијалков ќе ги прикаже како најголеми предавници? Тоа не е ли диктатура, а после викате имало слобода на медиуми. Да беше се убаво немаше Велија да го затвораат, ама трн во око му беше на пастирот. Кажи еве не знам, што е диктатура? Како изгледа? Бидејќи ако ова нашето не беше диктатура тогаш стварно не знам што е.
Кога ќе прочитам диктатура дека има во Македонија ми доаѓа џенем да фатам.
Само не ми е јасно што подразбирате под диктатура
Па фати што чекаш. Никој не те држи тука, секако не ти е гајле за ништо туку само џабе седиш.
Ете ајде и ти кажи ми дали некој смеел јавно да го искритикува Грујо? Дали вакво нешто има во тие Европски земји каде што сакаме да сме? Или сепак ова го има во Северна Кореја каде што никој не смее да каже лош збор против диктаторот, а тој смее што сака да прави. Смее да краде, да убива, да ветува нови проекти кои веќе ги ветил пред 2 години (ама добро да не зборуваме за проекти бидејќи многу се, така вика сезнајкото).
Еве не знам, кажи ми што е диктатура, просветли ме.