Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Умерена диктатура? Не ме зезај, еве ако не 10 тогаш 8 години имаме диктатура ко во Северна Кореја. Никој не смееше да писне против власта.
Да не пукниш ме изнасмеја.
Понекогаш се прашувам дали имаш некој допир со реалноста или ке лупнам некоја зелена па ако помини помини ако не здравје, потаму пак ке лупнам некој друга и така до бескрај. Среќно со таа тактика, некој можи и ќе наседни.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Умерена диктатура? Не ме зезај, еве ако не 10 тогаш 8 години имаме диктатура ко во Северна Кореја. Никој не смееше да писне против власта.
Кога ќе прочитам диктатура дека има во Македонија ми доаѓа џенем да фатам.
Само не ми е јасно што подразбирате под диктатура[DOUBLEPOST=1477090425][/DOUBLEPOST]
Предлагам Америка да не окупира.
А америте едни поштени што се?

И

Име И Презиме

Гостин
Вие невработените ако сакате може ката и да ве посвои,
ПА да ве вработи без да има непотизам .Посвојчиња !

Последно уредено од модератор:
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Само не ми е јасно што подразбирате под диктатура[DOUBLEPOST=1477090425][/DOUBLEPOST]
А америте едни поштени што се?
Ако се споредуваме со американците по поштеност, тие од нас се многу попоштени.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Да не пукниш ме изнасмеја.
Понекогаш се прашувам дали имаш некој допир со реалноста или ке лупнам некоја зелена па ако помини помини ако не здравје, потаму пак ке лупнам некој друга и така до бескрај. Среќно со таа тактика, некој можи и ќе наседни.
И јас исто се прашувам за таквите ко тебе. Имате ли вие допир со реалноста? Ајде еве кажи дали после 2010 до сега смееше некој јавно на телевизија да каже дека Груевски е лопов? Смееше ли некој да пише колумна во која Грујо и Мијалков ќе ги прикаже како најголеми предавници? Тоа не е ли диктатура, а после викате имало слобода на медиуми. Да беше се убаво немаше Велија да го затвораат, ама трн во око му беше на пастирот. Кажи еве не знам, што е диктатура? Како изгледа? Бидејќи ако ова нашето не беше диктатура тогаш стварно не знам што е.
Само не ми е јасно што подразбирате под диктатура
Па фати што чекаш. Никој не те држи тука, секако не ти е гајле за ништо туку само џабе седиш.
Ете ајде и ти кажи ми дали некој смеел јавно да го искритикува Грујо? Дали вакво нешто има во тие Европски земји каде што сакаме да сме? Или сепак ова го има во Северна Кореја каде што никој не смее да каже лош збор против диктаторот, а тој смее што сака да прави. Смее да краде, да убива, да ветува нови проекти кои веќе ги ветил пред 2 години (ама добро да не зборуваме за проекти бидејќи многу се, така вика сезнајкото).
Еве не знам, кажи ми што е диктатура, просветли ме.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Секако дека не се сите исти. Кажи ти еден пример кога нашата држава е била на ова ниво. Ние немаме држава, криминалците си имаат држава. А еве СЈО е доказ дека може поинаку ако го споредиш со ЈО.
За време на владеењето на сдс(1992-1998) беше уште полошо од сега
Еве ги споредувам,ЈО за 100 ќебаби или три стебла канабис затвараат или ако печеш ракија пред зграда казнуваат,додека СЈО џабе троши народни пари.

Во секоја држава има мафија ама кај нас црвено сината мафија си има држава

?

..........

Гостин
СЈО ке ја спаси Македонија од криминалот, Ката од Смоквица ќе ја реши долта голгота на македонците...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
И јас исто се прашувам за таквите ко тебе. Имате ли вие допир со реалноста? Ајде еве кажи дали после 2010 до сега смееше некој јавно на телевизија да каже дека Груевски е лопов? Смееше ли некој да пише колумна во која Грујо и Мијалков ќе ги прикаже како најголеми предавници? Тоа не е ли диктатура, а после викате имало слобода на медиуми. Да беше се убаво немаше Велија да го затвораат, ама трн во око му беше на пастирот. Кажи еве не знам, што е диктатура? Како изгледа? Бидејќи ако ова нашето не беше диктатура тогаш стварно не знам што е.

.
Ај бе не се резили жити се.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
За време на владеењето на сдс(1992-1998) беше уште полошо од сега
Еве ги споредувам,ЈО за 100 ќебаби или три стебла канабис затвараат или ако печеш ракија пред зграда казнуваат,додека СЈО џабе троши народни пари.

Во секоја држава има мафија ама кај нас црвено сината мафија си има држава
Од 92-98 барем не досодуваа 3 години за украдени 100 кебапи, а сега ЈО тренира строгост на обични смртници, а тие што крадат милијони никој ништо не им може.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Koj garantira deka SJO nema da zapleni snimki inkriminiracki za SDSM?
Spasovski?

D

deli

Гостин
SJO ne trebashe da otstapat od procedurata, ovoj moment e najvazen ne trebaa da pravat kompromis sega.Trebashe covek od SJO fizicki da bide prisuten se dodeka ekperton od ericsson ili od koja i da e firma mashinana za evidencija ne im ekstrahira podatoci.
So praime ako se rasipe ili samozapali mashinana vecerva?
Ne mi e jasno ni Spasovski sho i na kakov nacin on ke garantira koga poslednive 10 godini se znae koj bil tamu i koi luge se tamu.
kameri imalo dopolnitelno obezbedzenje tra la la...a be takvi prikaski neka ne kazue... na bratcedive im gori pod noze ovoj slucaj reshava dali ima dokaz protiv niv ili nema...

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.819
Поени од реакции
6.294
Се повеќе ми личи дека работава е отидена у курац многу повеќе отколку што мислевме. Фамилијата си ја има присвоено државата до даска. Ако досега ги правеа криминалите ама барем декларативно изјавуваа дека се е “согласно уставот и законите“ веќе нема ни основа за такво нешто...

Пази, на обвинител со судски налог не му дозволуваат влез, друг обвинител е избркан, трет истражител експоресно е приведен во полиција затоа што сликал на улица ( од кога тоа е забрането?).....

На здравје, ве поздрави Орвел.....

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Се повеќе ми личи дека работава е отидена у курац многу повеќе отколку што мислевме. Фамилијата си ја има присвоено државата до даска. Ако досега ги правеа криминалите ама барем декларативно изјавуваа дека се е “согласно уставот и законите“ веќе нема ни основа за такво нешто...

Пази, на обвинител со судски налог не му дозволуваат влез, друг обвинител е избркан, трет истражител експоресно е приведен во полиција затоа што сликал на улица ( од кога тоа е забрането?).....

На здравје, ве поздрави Орвел.....
Требаше да не и дозволат да влези![DOUBLEPOST=1477116415][/DOUBLEPOST]
Не ни е јасно како може толкави глупаци да има кои свесно работат против својот народ веќе 10 години. Исто така не ни е јасно како има поголеми глупаци кои свесно ги бранат овие првиве.
Не штитам никој. Сум против посраното СЈО. А ти кого браниш? Штом сам се фати за тоа `шарен, јасно е шо гнида си. Шетај

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom