Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Еве, ти го разбираш па дај просветли ме...
Исус, бог да го прости, не се врати.
Не дојде како шо закажал и ветил
Не дојсол никакво царство небеско
Појма немал ни дека од неговата тажна прикаска ќе створат нова религија.

Исус, бог да го прости, не се врати.
Не дојде како шо закажал и ветил
Не дојсол никакво царство небеско
Појма немал ни дека од неговата тажна прикаска ќе створат нова религија.

Да те потсетам на моето прашање, пошо глеам дека си т‘нок на памтење:

„...Еве, ти го разбираш па дај просветли ме...

Или пак ќе го пренасочиш муабетов кон твоите омилени монолози, кои, веројатно, само ти самиот си ги препрочитуваш и ѓоамити разбираш?...„.

Да те потсетам на моето прашање, пошо глеам дека си т‘нок на памтење:

Или пак ќе го пренасочиш муабетов кон твоите омилени монолози, кои, веројатно, само ти самиот си ги препрочитуваш и ѓоамити разбираш?...„.
Ти реков дека нема да сфатиш
Премногу долго ти забрануваа да го користиш сосптвениот ум и мислење
треба полека како рехабилитација за да се вратиш назат во живите

Има објаснување :)
Те збуни една запирка нели ... и одлета целиот твој механизам за расудување логички во неповрат...

Ајде вака:
Не е Исус отелотворен бог, по потекло од хебрејскиот бог, оној на хебреите, според твојата Црква? Тебе не те прашувам, ја прашувам Црквата твоја, бидејќи ти ништо не знаеш, само прифаќаш што ти одговара да веруваш. Пренеси го одговорот!

Истиот бог, три во едно заради исус + свет дух? Така?
Не е предаден од првосвештеници и евреи на Римјаните овој таканаречен човек-бог?

Фали една запирка и веднаш погрешно разбираш...

евреите и првосвештениците го предаваат твојот Исус, отелотворен еврејски бог, на Римјаните...

Зошто Исус во ова писание за него вели вака:

„... ако беше царството Мое од овој свет, тогаш Моите слуги би Ме бранеле, за да не им бидам предаден на Јудејците; но царството Мое сега не е овде.”

Зошто за Јудејците зборува како тој да не е Јудеец? Грешка на редакторите на „светата книга“ или Исус согледува дека не го гледаат оние што треба да го гледаат како месија, па јавно ги презира и не се преставува како Јудеец?

Има нешто нели... или е стилска фигура некоја оваа, за литература од тоа време? :)

ЕТЕ! Сега ти е појасно :facepalm:

Ти реков дека нема да сфатиш

Ај уше еднашка, по трет пут у доста ти е тинтрање за вечерва:

Или пак ќе го пренасочиш муабетов кон твоите омилени монолози, кои, веројатно, само ти самиот си ги препрочитуваш и ѓоамити разбираш?...„.[DOUBLEPOST=1477079435][/DOUBLEPOST]

Фали една запирка и веднаш погрешно разбираш...

Кочи; сакаш својата граматичка грешка мене да ми ја подметнеш?...:sneaky:[DOUBLEPOST=1477079660][/DOUBLEPOST]
ЕТЕ! Сега ти е појасно :facepalm:

Ептен; штом е од тебе кажано, мора да е појасно...:icon_lol:

Кочи; сакаш својата граматичка грешка мене да ми ја подметнеш?...:sneaky:
Не, туку знаеш што мислам, а ми велиш небулоза да ти објаснам, морав да ти кажам дека една запирка направи да мислиш дека има некаква небулоза во моето писание...

Твојата книга која ти нуди „апсолутна вистина“ за се на Земјата е небулоза, треба да си ги провериш аршините за премерување :)

Твојата книга која ти нуди „апсолутна вистина“ за се на Земјата е небулоза, треба да си ги провериш аршините за премерување :)

Проверени се аршините, ич не се секирај...:)

Проверени се аршините, ич не се секирај...:)
Погрешни методи... за жал... ;)
А да ги промениш методите, не смееш - грешен си ќе те казни богот!

Знам знам, и без да кажеш, само чекав самиот да признаеш...:icon_lol:

Така „иде„ тоа: каков учител-такви и следбеници.[DOUBLEPOST=1477051701][/DOUBLEPOST]

Дај троа подразјасни; кој, кога, каде, како...не биди стипса, но биди „објективен„.

Приказната за бого(не)милите веќе е изџвакана, а никој од вас, плачопојците по богомилите, не кажа ништо за нив самите.[DOUBLEPOST=1477051748][/DOUBLEPOST]

Кај Го виде Христос во „стариот еон„? Прецизирај, не „набадај„.[DOUBLEPOST=1477051811][/DOUBLEPOST]

...легализираа:
- лагата,
- гревот,
- смртта,
- злото.[DOUBLEPOST=1477051874][/DOUBLEPOST]

Црквата Го познава Господ Исус Христос, Синот Божји Единороден.
Кој е твојот Исус?

А црнчињата уште гладуваат и умираат...:place:

Никаде го немаше Христос во стариот еон да ги спаси луѓето кои во негово име беа убивани, пример богомилите од страна на православните, а катарите кои исто така беа познати по љубовта кон Христа од страна на католичката црква!

А лагата, гревот и смртта се најчести теми на вашите книги, литургии, предавања. Телема си нема врска со тоа, во самата Книга на Законот запишано е:

72. Стреми се секогаш кон повеќе! и ако си навистина мој – а во тоа не се сомневај, и ако си секогаш радосен! – смртта е круна на сѐ.
73. Ах! Ах! Смрт! Смрт! ти ќе копнееш по смртта. Смртта е забранета, о човеку, за тебе. - Liber Al Поглавје II

Телема си нема никаква врска со лага, грев и смрт. Ниту пак Liber Oz. Тие си имаат врска со Љубов, Слобода, Живот, Светлина.
Не велиме залудно Љубовта е Закон. Тоа што вие мислите дека црквата е закон и што го оправдувате тоа што православната црква има убиено богомили поради тоа што им се имаат мешано во бизносот тоа е ваша болест, си нема врска со мене. :rolleyes:

Никаде го немаше Христос

Добро бе, можеш (можете ли!) да дадеш одговор, кој во себе не содржи „негативна исповест„? Уопште не те прашав „што не е„, туку ме занима „што е‘„!

во самата Книга на Законот запишано е:

72. Стреми се секогаш кон повеќе! и ако си навистина мој – а во тоа не се сомневај, и ако си секогаш радосен! – смртта е круна на сѐ.
73. Ах! Ах! Смрт! Смрт! ти ќе копнееш по смртта. Смртта е забранета, о човеку, за тебе. - Liber Al Поглавје II

A најпоследниот враг за уништување е смртта.

Телема си нема никаква врска со лага, грев и смрт. Ниту пак Liber Oz. Тие си имаат врска со Љубов, Слобода, Живот, Светлина.

Важи! Само го заборави и Копнежот по Смртта.

Добро бе, можеш (можете ли!) да дадеш одговор, кој во себе не содржи „негативна исповест„? Уопште не те прашав „што не е„, туку ме занима „што е‘„!

Не можеме да дадеме позитивен одговор или да имаме позитивна реакција поради тоа што православната црква убиваше богомили поради тоа што беа закана за нивниот бизнис во името на Христос.

A најпоследниот враг за уништување е смртта.

Важи! Само го заборави и Копнежот по Смртта.

„Смртта е круна на сѐ“ - Книга на Законот, поглавје II
За други размисли оди и провери ги мистичните значења на буквите од хебрејскиот алеф-бет. Ако имаш храброст и интерес.

Вие сакате живот без смрт, напредок без работа, верата ви е доволна, а на другите сакате да им ја одземате слободата. А така не не учеше Христос, тој умре за да восхресне. Тој покажа со пример, вие само бладате за некаква смрт, за некаква закана од болест доколку се „греши“, за срам и грев, понизност и понижување.

Вие буквално немате душа ниту пак сила да умрете! Вие сте за потсмевање и за покажување со прст.
Вие сте плашливци кои се кријат зад старо-еонски симболи и поради тоа што вашите животи се толку бедни вие немате друг систем на одбрана освен еден на друг да си велите „прости“ и да се понижувате себе си пред другите! :)

Back
На врв Bottom