Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
И што со ова?

Па нели Трамп работи за Русите а Хилари тука им кажува на непријателите колку време имаат додека да дојде до извршување на наредбата. Тоа би требало да биде воена тајна ама видовме дека Хилари нема потреба да одговара пред законите :P

Многу опасна му е тезата за "rigged elections" и поткопување на еден од основните столбови на Американската држава. Се прецени со оспорувањето на демократскиот процес за бирање власт во САД.

За да сакаш да оспориш некој од основните столбови не една држава и општество, прво треба да си мега јак и способен лик со огромна популарност (пр. човек како Кемал Ататурк). Второ, столбот што го напаѓаш да е нефункционален, проблематичен или да не одговара на потребите на граѓаните. Трето, треба да имаш широка подршка за тоа што го правиш од граѓаните, од партијата, од интелигенцијата.
На Трамп му фалат сите три елементи.

Поради ова треба и мислам дека ќе го казнат со голем пораз што не ќе може да го оспори.

1. Трамп е популарен
2. Докажано е дека столбот е проблематичен и лесно се фалсификува
3. Граѓаните исто зборат и се свесни дека системот е корумпиран.

Незнам што е различно во САД од МКД. И таму прислушкуваат , и таму се корумпирани и таму со автобус носеле гласачи и не ми е јасно како тука во МКД сето ова го гледаш и се бориш против тоа а за во САД не го прифаќаш како реалност :toe:

И што со ова? Што е смешно или бизарно? Или невообичаено?
Според тебе сосема нормално е ова што го кажа Клинтонка? :D

Баш праев муабет со Американците околу оваа тема, конкретно во државата каде што јас бев голема подршка има Трамп, но имаше доста такви кои сметаат дека се у големи гомна кој и да победи од нив двајца. Нема да биде изненадување според мене останатите два кандидати да добијат повеќе гласови отколку што би добиле да имаше нормални (значи не понормални, туку нормални) кандидати од двете партии.

Според тебе сосема нормално е ова што го кажа Клинтонка? :D

Баш праев муабет со Американците околу оваа тема, конкретно во државата каде што јас бев голема подршка има Трамп, но имаше доста такви кои сметаат дека се у големи гомна кој и да победи од нив двајца. Нема да биде изненадување според мене останатите два кандидати да добијат повеќе гласови отколку што би добиле да имаше нормални (значи не понормални, туку нормални) кандидати од двете партии.
Ај те молам објасни што ти е ненормално?

Ај те молам објасни што ти е ненормално?
На последна претседателска дебата (мада нема везе каде е, битно е во јавност, на телевизија, гледаат 70 милиони Американци, плус кога се стави на YouTube уште којзнае колку милиони во странство) типката кажува строго доверлива воена тајна. Што е ненормално? Или може да биде ненормално тоа што она го кажува или е ненормално ако тоа не е воена тајна.

1. Трамп е популарен
2. Докажано е дека столбот е проблематичен и лесно се фалсификува
3. Граѓаните исто зборат и се свесни дека системот е корумпиран.

Незнам што е различно во САД од МКД. И таму прислушкуваат , и таму се корумпирани и таму со автобус носеле гласачи и не ми е јасно како тука во МКД сето ова го гледаш и се бориш против тоа а за во САД не го прифаќаш како реалност :toe:
Трамп е популарен како Снуки од Џерси Шор, во тој контекст е неговата популарност.

Со комбиња, вреќи брашно и сендвичи не можеш да искривиш мисловен сет на 150 милионско гласачко тело, тоа можеш во Македонија кога некои 60 до 80 илјади се клучни за да направат разлика. Комплетно погрешна слика имаш кога ги правиш споредбиве.

Aj procitaj mi go celoto mislenje i ne vadi samo delovi od recenica za da dobiesh kontekst koj ti odgovara.
Се прочитав.
Целокупното мислење ти се базира на тоа дека кажала строго доверлива воена тајна.
Затоа те прашувам: како заклучи дека е строго доверлива воена тајна?

Се прочитав.
Целокупното мислење ти се базира на тоа дека кажала строго доверлива воена тајна.
Затоа те прашувам: како заклучи дека е строго доверлива воена тајна?
Aj ke te vratam da procitas pak.

Трамп е популарен како Снуки од Џерси Шор, во тој контекст е неговата популарност.

Со комбиња, вреќи брашно и сендвичи не можеш да искривиш мисловен сет на 150 милионско гласачко тело, тоа можеш во Македонија кога некои 60 до 80 илјади се клучни за да направат разлика. Комплетно погрешна слика имаш кога ги правиш споредбиве.

1. Важно е популарен јбг народот за него слушнал, за Нобеловец некој прашај никој незнае :toe:
2. Доволно е и за 10.000 да докажат дека манипулирале значи не е совршено а доволно е да изманипулираш во битните држави.
3. А ти за во МКД имаш јасна слика ама незнам зашто не го прифатиш фактот дека и на запад се случуваат истите лајна. Не ги измисливме ние овие работи, ние само ги препишавме. Протуѓер во Германија има завршено ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom