Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И што со ова? Што е смешно или бизарно? Или невообичаено?
Синоќа го видов ова, уште ми е смешно-бизарно.![]()
![]()
И што со ова?
Многу опасна му е тезата за "rigged elections" и поткопување на еден од основните столбови на Американската држава. Се прецени со оспорувањето на демократскиот процес за бирање власт во САД.
За да сакаш да оспориш некој од основните столбови не една држава и општество, прво треба да си мега јак и способен лик со огромна популарност (пр. човек како Кемал Ататурк). Второ, столбот што го напаѓаш да е нефункционален, проблематичен или да не одговара на потребите на граѓаните. Трето, треба да имаш широка подршка за тоа што го правиш од граѓаните, од партијата, од интелигенцијата.
На Трамп му фалат сите три елементи.
Поради ова треба и мислам дека ќе го казнат со голем пораз што не ќе може да го оспори.
Според тебе сосема нормално е ова што го кажа Клинтонка?И што со ова? Што е смешно или бизарно? Или невообичаено?
Ај те молам објасни што ти е ненормално?Според тебе сосема нормално е ова што го кажа Клинтонка?![]()
Баш праев муабет со Американците околу оваа тема, конкретно во државата каде што јас бев голема подршка има Трамп, но имаше доста такви кои сметаат дека се у големи гомна кој и да победи од нив двајца. Нема да биде изненадување според мене останатите два кандидати да добијат повеќе гласови отколку што би добиле да имаше нормални (значи не понормални, туку нормални) кандидати од двете партии.
На последна претседателска дебата (мада нема везе каде е, битно е во јавност, на телевизија, гледаат 70 милиони Американци, плус кога се стави на YouTube уште којзнае колку милиони во странство) типката кажува строго доверлива воена тајна. Што е ненормално? Или може да биде ненормално тоа што она го кажува или е ненормално ако тоа не е воена тајна.Ај те молам објасни што ти е ненормално?
како заклучи дека е строго доверлива воена тајна?строго доверлива воена тајна
Трамп е популарен како Снуки од Џерси Шор, во тој контекст е неговата популарност.1. Трамп е популарен
2. Докажано е дека столбот е проблематичен и лесно се фалсификува
3. Граѓаните исто зборат и се свесни дека системот е корумпиран.
Незнам што е различно во САД од МКД. И таму прислушкуваат , и таму се корумпирани и таму со автобус носеле гласачи и не ми е јасно како тука во МКД сето ова го гледаш и се бориш против тоа а за во САД не го прифаќаш како реалност![]()
Aj procitaj mi go celoto mislenje i ne vadi samo delovi od recenica za da dobiesh kontekst koj ti odgovara.како заклучи дека е строго доверлива воена тајна?
Се прочитав.Aj procitaj mi go celoto mislenje i ne vadi samo delovi od recenica za da dobiesh kontekst koj ti odgovara.
Aj ke te vratam da procitas pak.Се прочитав.
Целокупното мислење ти се базира на тоа дека кажала строго доверлива воена тајна.
Затоа те прашувам: како заклучи дека е строго доверлива воена тајна?
Aj ke te vratam da procitas pak.
Трамп е популарен како Снуки од Џерси Шор, во тој контекст е неговата популарност.
Со комбиња, вреќи брашно и сендвичи не можеш да искривиш мисловен сет на 150 милионско гласачко тело, тоа можеш во Македонија кога некои 60 до 80 илјади се клучни за да направат разлика. Комплетно погрешна слика имаш кога ги правиш споредбиве.
Od mobilen sum taka da samo ke te nasocham na poslednata recenica ubavo procitaj ja. Jas nishto ne zakluchuvam.ОК значи немаш одговор:
како заклучи дека е строго доверлива воена тајна?
ок, фала.