Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.381
- Поени од реакции
- 12.388
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Ти не знаеш мене што ми треба, јас никаде не зборувам за моите богови, ниту барам и за тебе тоа што за мене е бог, и за тебе да биде, ниту за моќ ниту за било што не зборувам... не ме читаш ти мене, само ти смета што зборувам против стариот еон и догмите кои станаа закон, а не помагаат на човекот!Мислам дека поради прикриената желба за моќ, бараш и те задоволува мистицизмот. Бог е добар, а тебе ти треба мистичен Бог кој ќе ја задоволи твојата слабост кон моќта.
Поделбите произлегуваат од падната природа на луѓето и постојат секаде. Дали знаеш некоја идеологија каде нема фракции, подлеби, струи... Но еве Православието прилично е единствено, посебно во второто илјадалетие откако беа надминати и маргинализирани сите можни облици на догматско забегување. Истите тие постигнаа многу добар успех на католичко тло, чиј видлив поизвод се протестантските секти.
Чисти клевети или само нагаѓања па зошто овој човек не е христијанин, види што е фин човек, ќе ни се најде со вакво глаголање

Тоа се твои мисли за тоа што и кој сум јас, кои доаѓаат од испраниот ум од учењата на стариот еон со кој те задоиле одамна...
Јас постојано зборувам едно та исто: доста со тоа идеализирање на вашето верување до точка на догма и апсолутност.
Глупо е, бесцелно и тотално погрешно...
И пак се враќаме на тоа дека треба да ти веруваме на твоето верување како човекот има падната природа. Човек што ќе се убеди дека има таква природа и не знае за друга - да, по негова волја може да има падната природа, но тоа нема ништо со другите! Доста проповедате робство, за да оправдате постоење на спасител.
Не може мене ниту ниту на било кој друг, да ни наметнуваш мислење дека сме со падната природа за да има смисла идејата на христијанството дека ни треба надворешен спасител со име и тоа да биде апсолутна вистина која ќе се темели на верување и догма.
Ако мислиш дека имаш падната природа и сметаш дека си роб, беден по дух итн итн... нека ти биде. Не може и за други да важи тоа.
За еоните: човештвото се развива... кога оние што ќе управуваат со Земјата физички, како поглавари на нации и држави, ќе бидат Телемити, тогаш ќе зборуваме за срамната сегашност сега и во минатото. Еонот на Детето е сеуште млад, 100+ години што е тоа, ништо...
Но ако видиме кои беа на врвот на моќта и управувањето до пред 100 години, а и сега врз која книга ставаат заклетва дека ќе прават она или ова за човештвото, навистина не гледам добрина кај нив, само срам и бедност!
Се сложувам!
Се додека мериш фалус на христијанството со паганизмот - не ја разбираш историјата на твојата религија ниту сакаш да ја истражуваш ниту да ја поврзеш со стари учења до кои делумно имаш пристап да ги истражуваш, затоа не збори напамет или не прераскажувај што рекол оној или овој старец, и тие не се нешто подобри од тебе за да сметаме дека добро го разбираат човештвото и светот.
И има многу пророци, многу потајни од овие што тебе ти ги глагола твојата религија и немаат врска со христијанство, со човечки хиерархии и цркви и џамии и што не на Земјата!
Зарем не е точно ова:
„There must ever be division in the word.
For the colours are many, but the light is one.“
--- Срце обвиткано со Змија, Liber LXV
И јас ова го реков, не знам што не разбираш.
За вистинските богови луѓето не можат и да сакаат да зборуваат, не пак да ги оправдуваат! Не знам дали се разбираме во врска со ова!
Не, вие не зборувате за богот, вие зборувате за верување дека има бог заради ова или она и одозгора ги убедувате, поточно ги обвинувате сите дека се кривоверци... не велите кривозналци, се е поврзано со вера, не знам што измислувате топла вода кога вашата топла вода одамна е ладна!
Не барате смисла, тоа е лага. Или себе си се лажеш, или нас не лажеш тука. Тоа не поминува.
Догмата не бара смисла. Бара смепо верување и потчинување. Робови. Не може да бидет друго не знам како не ви е јасно... можеби затоа барате сите да бидат како вас... признавате дека ви треба спасување, а со тоа признавате дека сте неспособни.
П.С. Окултно значи нешто скриено. Стана скриено заради генетски модифицираното христијанство кое создаде трула хиерархија и ги подели луѓето, забранувајќи стари учења, кои од лудите притисоци на првите христијани, мораа дада одат во „илегала“, бидејќи не го заслужуваа тоа знаење од минатите еони кои требаа човештвото да го однесат 3 скалила нанапред, а не само 1.5 за време на стариот еон на умирачките богови.
Но и за тоа има оправдување и зошто така требало да биде...

Последно уредено: