Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве да ви кажам во амбасада во скопје како беше.1.луѓе закажани за интервју што чекаа пола година гу вратија бидејќи до 12часот работеле а имаше делкото во 11закажано.2.ние што бевме за најобична заверка за еден печат како кучиња не избркаа буквално.3.не верувајте на форумов и бегајте од амбасадата одете софија ако не сакате заебанции.Заверка на документ е невозможна мисија во амбасада

Jas do sega se preku Ambasada si brkam rabota i epten se kulturni.
Sorry, ama ne go delam tvoeto mislenje.
Pozz

Еве да ви кажам во амбасада во скопје како беше.1.луѓе закажани за интервју што чекаа пола година гу вратија бидејќи до 12часот работеле а имаше делкото во 11закажано.2.ние што бевме за најобична заверка за еден печат како кучиња не избркаа буквално.3.не верувајте на форумов и бегајте од амбасадата одете софија ако не сакате заебанции.Заверка на документ е невозможна мисија во амбасада

Како прво, кога одиш во амбасада да бркаш ваква работа поготово кога поднесуваш документи за происход или да правиш интервју, треба да се нацрташ таму уште пред да почнат со работа (Без оглед кога ти е закажано, 9ч или 11ч), и да си го спремиш пасошот, штом ќе излезе тој дечкото (Знаете за кого зборам, 50г+, се заканува дека ќе ја затвори амбасадата ако не го слушате, се понаша малку грубо), веднаш треба пасошот него да му го дадеш, тој ќе провери дали имаш термин и ќе те викне штом ќе ти дојде редот. Ако некој отиде во 11 саат таму па и уште заборавил пасош или незнаел дека треба да носи, веќе пропаднал терминот.

Od finalna mene me vratija pak na dopolnitelna i toa da podnesam poteklo iako veke 2 pati podadev poteklo od tetka i od prv bratuced...

Зa зaверкa нa дoкументи се закажува телефoнски вo
Pozz
ova e moe iskustvo od denes znaci od 10 do 12 rabotat a cekaat sto lige i site se sjebani i ne gi fali mnogu denes vidov mafija ne ambasada katastrofa luge od cela makedonija dzabe patot na zakazano brate.begaj od ambasada vo skopje uzas[DOUBLEPOST=1476824357][/DOUBLEPOST]
Како прво, кога одиш во амбасада да бркаш ваква работа поготово кога поднесуваш документи за происход или да правиш интервју, треба да се нацрташ таму уште пред да почнат со работа (Без оглед кога ти е закажано, 9ч или 11ч), и да си го спремиш пасошот, штом ќе излезе тој дечкото (Знаете за кого зборам, 50г+, се заканува дека ќе ја затвори амбасадата ако не го слушате, се понаша малку грубо), веднаш треба пасошот него да му го дадеш, тој ќе провери дали имаш термин и ќе те викне штом ќе ти дојде редот. Ако некој отиде во 11 саат таму па и уште заборавил пасош или незнаел дека треба да носи, веќе пропаднал терминот.
Abre decko.Blgari so bugarski pasos vo raka biznismeni koi im trebalo nekoja zaverka od edna minuta gi brkaa kako kucinja pred ambasada ete taka se grizat za nivnite gragani sramota mafija ziva ja brukaat drzavata jas licno zalba do sofija isprativ da znaat mislam deka neznaat sto se slucuva vo skopje plus predsedatelski izbori ima site od ambasada ce gi menjaat.Begajte od ambasada odete sofija ako ne veruvate zastanete vo red pred ambasada

Последно уредено:
Koi se tie advokati sto celo vreme se spomnuvaat a nikoj ne dava konkretna i tocna informacija. Dajte telefoni ime na advokatskata kancelarija, ne e samo da se pisuva nesto. Da ne si pravi Lazar reklama. Ajde barem eden neka se javi neka kaze tocno ako e covek
лазар ништо неправи тој само те прака кајнив тие (адвокатите) ти ја бркаат целата постапка наместо тебе,,вратисе неколку страни наназад еден член пиша каква е процедурата,,,,само кај нив плакаш за молба,полномоштво,услуга и за едно 3-4 месеци дознаваш краен резултат....[DOUBLEPOST=1476828333][/DOUBLEPOST]
,
Za podiganje na pasosot koj e preku posrednik moze da go opolnomoste nego,nemora licno da se ode,taka mi rekoa
ТОЧНО за подигање наместо тебе може да го подигне некој друг но несмее да го изнесе преку граница ДРУГ наместо тебе......

Последно уредено:
Pozz

Neznaes kako e sega i jas koga bez na intevju i za proizhod vo ambasada nemase nekoja guzva sega kako sto kazuvaat bila golema guzva... jas gledam po podneseni molbi za 2016 mnogu gi ima

Neznaes kako e sega i jas koga bez na intevju i za proizhod vo ambasada nemase nekoja guzva sega kako sto kazuvaat bila golema guzva... jas gledam po podneseni molbi za 2016 mnogu gi ima

Mozebi... jas vo 2015 godina sreduvav rabota, lugjeto bea ok. Malce se ceka, ama srediv se. Vo 2016 god ako do tolku se smenilo... ne znam shto da kazam...

Ab
бате јавиму на младенов мислам дека е договорено и за прекратените,,се пополнува молба колку што знам таа процедура се брка преку адвокати.....[DOUBLEPOST=1476748114][/DOUBLEPOST]
САМО СО ТОА СИ??????????????????[DOUBLEPOST=1476748378][/DOUBLEPOST]
јависе кај младенов ке ти објасни,таа процедура се брка со адвокати....
Pasosi izleguvaat i bes dokumenti dopolnitelni[DOUBLEPOST=1476839143][/DOUBLEPOST]Ab
бате јавиму на младенов мислам дека е договорено и за прекратените,,се пополнува молба колку што знам таа процедура се брка преку адвокати.....[DOUBLEPOST=1476748114][/DOUBLEPOST]
САМО СО ТОА СИ??????????????????[DOUBLEPOST=1476748378][/DOUBLEPOST]
јависе кај младенов ке ти објасни,таа процедура се брка со адвокати....
Pasosi izleguvaat i bes dokumenti dopolnitelni

Pa da ..otprilika mislam deka juni bese..bev na dopolnitelna pa mi iskoci na finalna pa pak me vratia da dostavam poteklo iako nose 2 pati i odnesev uste ednska poteklo

Е од вакви си патиме! Дојдов да кажам само дека треба да се засрамите!
Макар и бан ме коштало, мизерија тешка !!!!
Не бива од нас држава!Под рака со Љупчета блгарчето и во Вардар!

ПРОДАДЕНИ ДУШИ!!!!!
Не знам зошто воопшто ја дозволиле темава македонски форум.
joey-chandler-clapping-friends-animation.gif

Исчезни сега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom