Најекономично греење и ладење

Член од
22 јануари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
110
Колку кошта, Хансол-от 12-ка?

@yamaha10
Vo PRIMER 1 se najdov jas so
GREE HANSOL :)
A vo PRIMER 2 so Lg :D I @rukio e tuka zaedno.
A skoro isto kostat I Hansolot i LGto
Pa Sega vidi sam dali e sto ke platis ke klatis ili I kinezot znae da napravi odlicna masina a ne samo ovie 'brend' firmi so skapi proizvodi.

@Kandilce
Eve koj model po mene prednici. DAIKIN sekako
DAIKIN FTXZ35N
Инвертор за помештенија до 35м2

0.60 - 5.0 - 9.0 kW моштност

1.0 kW консумација

SCOP 5.73

0.60 - 3.5 - 5.3 kW моштност

0.66 kW консумација

SEER 9.0

Звуково налјагане 19 db / работа до - 20 С

Произход: јапонија

4204 лв.

A po primerot na Daikin taka se podeseni I Gree @zzoranpetrovic mozi da pisi protiv sto saka I bilo koj drug ama
Za nasi uslovi I pari sto bi rekle odlicni se Gree Ucrown( koj ima uste pomali minimalni vlezni imputi) I Hansol eve go katalogot koj ima podlabok ceb ke go zemi Ucrown koj ima poplitok ke si go zemi Hansolot ( kako mene) Jas pisam tuka kolku e komoten I konforden za rabota Hansol ama kako nikoj da nejke da svati.
Sega @rukio ke vidi sto e komotno lg-to koga ne veruvase.
http://www.deltron.hr/wp-content/uploads/2015/07/Katalog-GREE-RAC-EU-V2.pdf

I ovaa Toshiba
TOSHIBA RAS B13G2AVP
Инвертор за помештенија до 31м2

0.65 - 4.0 - 6.3 kW моштност

0.14 - 0.8 - 1.77 kW консумација

SCOP 5.1

0. 63- 3.5 - 4.1 kW моштност

0.17 - 0.82 - 1.2 kW консумација

SEER 8.9

Звуково налјагане 21 db / работа до - 15 С

Произход: Тајланд

2549 лв

Site ovie vrvni brend modeli kostat mnogu a za nas I za parite ostanuva najdobra opcija Gree Hansol po se izgleda pa koj sto saka neka kupuva.

I sega @Sass ke me popravi za micubisito fh35ve :)

Член од
5 октомври 2016
Мислења
8
Поени од реакции
2
kolku kvadrati?[DOUBLEPOST=1475696105][/DOUBLEPOST]
za haier ovde nikoj nisto ne znae druze si go zgresil mestoto, da imase gree....
da imase gree ke ti recea deka majstorot so ti ja mestel ne ti gi zastrafil dobro strafovite (ne ti ja pozicioniral dobro)
kaj da se obratam za pomos nekoj so b i razbiral da mi objasni

Член од
23 март 2009
Мислења
723
Поени од реакции
559
Зависи каква помош бараш.
Пиши си ја маката

RN2

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Zemav Haier AS12GB3HRA/1U12BE6ERA pa nadvoresnata edinica mi brci mnogu jako monterite mi rekoaa moralo taka da bide imala vibracija pojaka od drugite a edni drugi mi rekoa da ja zamenam nesto ne e vo red, nz sto da pravam dali moze nekoja pomos od nekoj sto znae nesto poise
Eve sto maka ima @macci
Na bugarskiot forum imase @Strelec nesto najdeno za ovaj model

Eve ovde kade Strelec ima pisano za ovaj model i link od bugarskiot forum
http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-488#post-7526764

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Eve sto maka ima @macci
Na bugarskiot forum imase @Strelec nesto najdeno za ovaj model

Eve ovde kade Strelec ima pisano za ovaj model i link od bugarskiot forum
http://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-488#post-7526764
Ok toa bese lani, dosega verovatno e ispravena greskata ako bilo do softverot vo plocite inaku ke imase drug problem @valozanec , za bucavata samo gumici /baferi da stavis, toa mora da smiri vibracii, mozda ne celosno ama sigirno ke namali bucava.
@valozanec, pisuva li na nadvoresnata ili vnatresnata edinica koja godina e proizvedena ?

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
23 март 2009
Мислења
723
Поени од реакции
559
Ми текна на муабетот.и јас се интересирав за оваа клима.
Ако има јака вибрација надворешната единица а е под гаранција,нека се обрати до монтерите или до сервисот.па нека пратат нивни луѓе за контрола.
Инсистирај да ти го решат проблемот.
Па нека не извести за настанот.дали го решил проблемот или не.
Па ќе делиме други совети тогаш.
Имаш закон за заштита на потрошувачи и пазарна инспекција.

Мене ми завршија работа во еден случај.

RN2

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
@GT1 што мислиш кој повеќе ќе те грее во иста соба?
моите две клими или твојата една

Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
A po primerot na Daikin taka se podeseni I Gree @zzoranpetrovic mozi da pisi protiv sto saka I bilo koj drug ama
Ja sam pisao o vasim manipulacijama i lazima.Ja nisam pisao protiv Gree, nego protiv vasih manipulacija gde stalno obmanjujete ljude kako su klime Gree iste u Norveskoj i Makedoniji.
Svi znaju da klime Gree imaju razlicite komponente, odnosno ugradjuju razlicite delove i da nikada neznate sta je unutra napakovano.Nemaju sertifikat Eurovent, gde je moguce potvrditi njihovu energetsku efikasnost.Sve sto Gree napise na papiru je diskutabilno i sumljivo.
Na Evropsko trzistu postoje razlike u kvalitetu proizvoda koji se prodaju u npr. Nemackoj i Bugarskoj.To bar svi znaju a da ne pricam o razlici za Makedoniju , Srbiju , Albaniju , Crnu goru................. i Nemacku , Austriju , Belgiju.
Svi znaju da je najveci PROBLEM kod klime Gree ELEKTRONIKA. Ako se pokvari inverterski sklop mozete da bacite klimu.Ali to je problem vecine Kineskih uredjaja , odnosno uredjaja koji nemaju sertifikat.Neznate sta ste kupili i sta je unutra.
Ali ja uvek kazem da klime Gree nisu lose i da spadaju u grupu isplativih uredjaja sa niskom cenom , isto kao Midea , Haier......i sl.To svi znaju , samo vi se koristite marketingom i manipulisete kako bi vi prodali i zaradili sto vise para.Zato i manipulisete raznoraznim podacima i cinjenicama.
Vas cilj je samo da sto vise zaradite para.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
https://www.daikin.com/press/2009/090218/index.html
Fabrikata sto po join-venture dogovorot od 2009ta Daikin-Gree trebalo da se izgradi(i e izgradena) i vo nea da se proizveduva eve sto:
jv.jpg

[Overview of New Companies]
♦Zhuhai Gree Daikin Device Co., Ltd.

1) Name : Zhuhai Gree Daikin Device Co., Ltd.
2) Location : Zhuhai, Guangdong Province, PRC
3) Founded : Middle of March 2009 (planned)
4) Capital : US$ 74,832,800 (approximately 6.7 billion yen)
5) Investment ratio : Gree Electric Appliances, Inc. of Zhuhai 51%, Daikin Industries 49%
6) Employees : 1,500 employees
7) Areas of business : Activities related to the development, production, sales, after-sales service and export of compressors, accessories, and PCBs !!!
PCB=Printed Circuit Board ili u prevod elektronikata!!

https://www.daikin.com/locations/group/asia/
Daikin Group Companies
Zhuhai Gree Daikin Device Co., Ltd.
No.8 Longshan 3 Road, Fushan Industrial Park, Zhuhai, Guangdong City, 519110, China
+86-756-8522-0009

Zhuhai Gree Daikin Precision Mold Co., Ltd.
jinji688, Xiangzhou, Zhuhai, 519070, China
http://www.gd-mold.com.cn/index.html
jv2.jpg
[DOUBLEPOST=1476835035][/DOUBLEPOST]Eve i na hrvatsko-sprski moze podobro ke se razbere ;)
http://www.frigotrade.com/blog/3/daikin-industries-i-gree-electric-appliances-udruzivanje/
Daikin Industries i Gree Electric Appliances udruživanje
Daikin Industries i Gree Electric Appliances su se sporazumno udružili radi zajedničkog ulaganja za proizvodnju kompresora i kućišta za klima uređaje te ulažu 910 milijuna juanda (133,04 milijuna dolara) u dvije zajedničke tvrtke radi širenja suradnje.

Daikin planira i razvija proizvode, Gree proizvodi Daikin, a proizvodi nose oznaku Daikin. Gree uspostavlja posebnu proizvodnu liniju sa specijalno testiranom opremom za Daikin proizvode radi osiguravanja kvalitete proizvoda po Daikinovim standardima.

Gree i Daikin uložili su u omjeru 51% naprema 49% ukupnog u nove pogone.

Zhuhai Gree Dainik Device Co. Ltd zajednička tvrtka osnovana je da bi se standardizirala proizvodnja inverterskih kompresora i štampanih ploča (PCB) po znatno nižoj cijeni. Oba dijela ključne su komponente kućnih klima uređaja. Druga tvrtka, Zhuhai Gree Daikin Precision Mold Co. Ltd. Proizvodi visoko kvalitetna kućišta, sa nižim troškovima, za pravovrmenu isporuku baznim tvornicama.

Zajednički pothvat počet je sa proizvodnjom kompresora u proljeće 2010. S godišnjim kapacitetom od 1 milijuna jedinica. U 2012. Kapacitet proizvodnje biti će povećan na 1,5 milijuna jedinica godišnje. Proizvodnja PCB-a, koja uključuje upravljanje inverter klima uređajima, također će početi s godišnjim kapacitetom od 1,5 milijuna komada uskoro.

Pet područja suradnje:

1. Zajednički razvoj inverter klima uređaja,
  2. Zajednička proizvodnja ključnih komponenti,
  3. Zajednička proizvodnja kalupa,
  4. Zajednička nabava sirovina i dijelova,
  5. Proizvodnja kućnih inverter klima uređaja za japansko tržište.
Gree je već proizveo i isporučio prvih pola mil. Inverter klima uređaja koje DAIKIN pod svojim imenom prodaje na japanskom tržištu.

Последно уредено:
Член од
23 март 2009
Мислења
723
Поени од реакции
559
на алиекспрес може да се најдат тие толку проблематични електроники-PBC плочи, за многу фирми.
проверете ќе видите.

Член од
28 мај 2016
Мислења
56
Поени од реакции
80
Zdravo na site
Imam edno prashanje ako moze nekoj da odgovori.
Kolku treba da bide temperaturata na izlez od klima uredot pri greenje da kazeme na maximum rabota na klimata?
Vi blagodaram

Член од
22 јануари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
110
Zdravo na site
Imam edno prashanje ako moze nekoj da odgovori.
Kolku treba da bide temperaturata na izlez od klima uredot pri greenje da kazeme na maximum rabota na klimata?
Vi blagodaram
Во идеални услови (+10) накај 50Ц. Кај мене толку извади Хитачито на зададена темп. 32ц и на максимум вентилатор.
Мислам и Yamaha на неговото Грее толку извади.

Kajgana Shop

На врв Bottom