He, Aлах е тој шо го прати пророкот Исус да шири речта божја
Бог да ти прости!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
He, Aлах е тој шо го прати пророкот Исус да шири речта божја
Бог да ти прости!
Убаво ти беше објаснето, ама со инка не се става. Еве уште еднаш:Слушнете мaлo aнглo-сaксoнскo стaдo сaми штo збoрите, a всушнoст штo прaите.
Кaкo ќе иницирaте некoгo сo вaквa aнтинoмијa, пoсебнo сo стoгoдишен, рудиментирaн јaзик кoј и сaми не гo рaзбирaте...
Немoже дa ми величaте индивидуaлизaм "зaеднo".![]()
Потребата да се припаѓа на колектив има две насоки:
- кога ги присвојуваш вредностите, ставовите и интересите на истиот како свои,
- кога своите вредности, ставови и интереси ги препознаваш во одреден систем.
Link
Ко шо го прости ИсусБог да ти прости!
![]()
Mики, да видиме прво шо и како можи Исус,
Баш таќе! Навистина воскресе!Ко шо го прости Исус

Страшна работа![DOUBLEPOST=1476541335][/DOUBLEPOST]Баш таќе! Навистина воскресе!![]()
Мики еве твојо Исус дал може било шо да бнаправи за гладни и болни деца та во Африка та во Македонија, мојш ли ти преку синотот на еМПеЦе, да го замолиш да нема гладни и болни деца?Видовне дека твојо Исус не можи ништо; викаш, урлаш, се дериш, нетеслушат.
Туку, оти стално ескивираш ко треба да одговориш на то шо си прашан?...СумЉив си ми. Не знајш да одговориш?
Рaдoснa!
![]()
А бе не се врати Либериј, им вети на луѓето уше пред 2000 години дека ќе се врател со се кралство божје - и не го исполни ветеното
Како в земја да пропадна....
Кралство божје е она шо требаше Исус, бог да го прости, да го дојси пред 2000 години на земјата ко шо му ветуваше на тогашните луѓе.Let3, а шо е то „...кралство божје...?
Мојш да подобјасиш? Или, пак ќе кидниш и спасо ќе го бараш во својо проверен манир на бесконечно пишување постој у монолошки стил?
Може преку својот пратеник Исус (ако му се присака)Ај вака, за полесно да ти биди.
Одбери си одговор, дали Алах можи да им им поможи на црнчињата у Африка:
1. Можи.
2. Е неможи!
3. Можи можи.
4. Можи и да не можи.
5. Не знам дали можи.
6. Можи можи, а можи и да нејќи.
Кралство божје е она
Може преку својот пратеник Исус (ако му се присака)
Алах е госпотКое?...[DOUBLEPOST=1476544724][/DOUBLEPOST]
Ја те прашав за Алах, не за твојо Исус.
И, пак немаш одговор, така?
Алах е госпот
И мики, пред 2000 години Исус му ветил на луѓето дека ќе се врател уше во нивно време, ќе доживеале да го видат неговото повторно враќање и воспоставување на кралство божје на земјата:И?...