Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Смешно, да се прикрие злосторството на Бил, искача со жени (здружени) кои во ист момент кажале дека во минатото биле сексуално малтретирани!? Изгледа дека нивната црна кампања ја крадат од црната кампања на нашата владеачка партија, затоа изгледа толку патетично. Но битно е народот што ќе каже, нели?

Па ова е една од највалканите кампањи во нивната понова историја. Ништо не ме чуди.

Само работата е што Трамп настрада многу од видеото. Него низ брдо работата му тргна од неговиот коментар за родителите на војникот.

А сега и видеово...

За 10 годишно девојче вика "I'll be dating her in 10 years. Can you believe it."

Која будала.

Ја промаши поентата, види десетина мислења поназад.
Поентата е дека Трамп го гледаш како жртва на пропаганда. Трамп со неговата повеќегодишна медиумска експонажа кај што мафта со купови пари 24/7, се избаци да продава приказни за социјална правда.:place:

Човекот е моментално фигура на страв меѓу народот таму, повеќе се исплашени од глупавоста и неквалитетите на еден човек кој догура до таму кај што е, него од што би гласале за другава опција.

Апсурдно е што републиканците повлекуваат подршка и се оградуваат од него дури сега. Потегов е карактеристика на несериозност и нестабилност што ќе им се одбие назад и во други изборни години.

Поентата е дека Трамп го гледаш како жртва на пропаганда. Трамп со неговата повеќегодишна медиумска експонажа кај што мафта со купови пари 24/7, се избаци да продава приказни за социјална правда.:place:

Човекот е моментално фигура на страв меѓу народот таму, повеќе се исплашени од глупавоста и неквалитетите на еден човек кој догура до таму кај што е, него од што би гласале за другава опција.

Апсурдно е што републиканците повлекуваат подршка и се оградуваат од него дури сега. Потегов е карактеристика на несериозност и нестабилност што ќе им се одбие назад и во други изборни години.

Они од него се повлекуваат сега бидејќи за брзо ги чекаат избори за Конгресот а Трамп е премногу токсичен и може да им направи голема штета.

Затоа и Пол Рајан ги повика републиканците да ја насочат својата енергија кон наредните избори за Конгрес.

А инаку да. Ќе го плаќаат цехот за овој циркус што им се случи.

Неколку работи прочитав денеска, што само го потврдија она што го пишував на темава:
- Доналд Трамп се извини на Србија за бомбардирањето на Југославија во 1999 и отцепувањето на Косово!
Ова е gamechanger:
„Бомбардирањето на Србите, кои беа наши сојузници во двете светски војни, беше голема грешка“, рече Трамп. Тој додаде дека
„Србите се многу добри луѓе, но за жал администрацијата на Клинтон им предизвика многу штета, но и на целиот Балкан каде направи хаос.“

- Администрацијата на Обама (лоби групите) од вчера и официјално се ставија на страната на ИСИС
- Русите изјавија дека ако Хилари победи, ќе има WW3!

Americans should vote for Donald Trump as president next month or risk being dragged into a nuclear war,
according to a Russian ultra-nationalist ally of President Vladimir Putin who likes to compare himself to the U.S. Republican candidate.
Vladimir Zhirinovsky, a flamboyant veteran lawmaker known for his fiery rhetoric, told Reuters in an interview that Trump was the only person
able to de-escalate dangerous tensions between Moscow and Washington.

By contrast, Trump's Democratic rival Hillary Clinton could spark World War Three
, said Zhirinovsky, who received a top state award from Putin after his pro-Kremlin
Liberal Democratic Party of Russia (LDPR) came third in Russia's parliamentary election last month.
- Анти-Руска хистерија кај Демократите, наслови од куртонските mass media:

Шефот на кампањата на Клинтон ја обвинува Русија
Подеста : ФБИ води истрага за руските хакирања на Хилари Клинтон

Асанж му помага на Трамп?

Очигледно е дека Трамп и Путин си го имаат муабетот, за разлика од демократите, кои
се пиуни на лоби групациите кои сакаат да направат војна со Русија.
Каков ФЕИЛ на демократите, не може да го обвинуваш Трамп дека има поддршка од Русија, а во исто време да викаш дека Трамп ќе направи Трета светска војна.
Очигледно дека Демократите (нео-марксистите) ќе направат.
Трамп е националист, Путин е националист, и очигледно дека има меѓусебни симпатии тука.

И друга работа која мене посебно ме интересира:
Кој би претпоставил дека работите во САД можат да се сменат за толку кратко време?
Конкретно и овде на Балканот.
Албанското лоби е во паника, и ова што ќе го кажам можеби звучи лудо, но така е:

Ако победи Трамп, САД и Русија ќе имаат усогласени позиции за Косовското прашање.
Србите имаат шанса да го вратат Косово,
а НИЕ Државата.

Сега знам што мислите, "Американската политика не се менува,
ова нема шанси да се случи..."
Пазете ова:
Пред 2 часа, Трамп изјави дека:
- Ке ја сопре глобализацијата, и ќе ги анулира лоби групациите.
https://youtu.be/9t40u13GZVc?t=1h45m40s

Ова е причината зошто овие избори се можеби најчудните во историјата на САД,
затоа што со Трамп, ова ќе биде
најголема промена на политиката на САД по Втората Светска Војна.

И во случај Трамп да изгуби, промени ќе има, само на поболен начин,
во Европа и САД се роди едно движење, кое нема да запре додека не го уништат Глобализмот.

Живееме во многу интересни времиња.;)

Последно уредено:
Неколку работи прочитав денеска, што само го потврдија она што го пишував на темава:
- Доналд Трамп се извини на Србија за бомбардирањето на Југославија во 1999 и отцепувањето на Косово!
Ова е gamechanger:

- Администрацијата на Обама (лоби групите) од вчера и официјално се ставија на страната на ИСИС

Очигледно е дека Трамп и Путин си го имаат муабетот, за разлика од демократите, кои
Каков ФЕИЛ на демократите, не може да го обвинуваш Трамп дека има поддршка од Русија, а во исто време да викаш дека Трамп ќе направи Трета светска војна.
Трамп е националист, Путин е националист, и очигледно дека има меѓусебни симпатии тука.

Кој би претпоставил дека работите во САД можат да се сменат за толку кратко време?
Албанското лоби е во паника, и ова што ќе го кажам можеби звучи лудо, но така е:

Ако победи Трамп, САД и Русија ќе имаат усогласени позиции за Косовското прашање.
а НИЕ Државата.

Пазете ова:

во Европа и САД се роди едно движење, кое нема да запре додека не го уништат Глобализмот.

Највалкана и најпрљава кампања против некого до сега не водена како што е против Доналд Трамп. Дури и некои форумџии тука приврзаници на куртон револуцијата ако си приметил како оние двата над тебе редовно плукаат против Трамп и ја величаат Хилари.[DOUBLEPOST=1476394185][/DOUBLEPOST]
Ова е gamechanger:

а НИЕ Државата.

Пазете ова:

Највалкана и најпрљава кампања против некого до сега не водена како што е против Доналд Трамп. Дури и некои форумџии тука приврзаници на куртон револуцијата ако си приметил како оние двата над тебе редовно плукаат против Трамп и ја величаат Хилари.
Една инересна колумна на Џејсон Мико
во контекст на темава
http://dnevnik.mk/?ItemID=E5C6B7D319380E45809779BCC155F933

Највалкана и најпрљава кампања против некого до сега не водена како што е против Доналд Трамп. Дури и некои форумџии тука приврзаници на куртон револуцијата ако си приметил како оние двата над тебе редовно плукаат против Трамп и ја величаат Хилари.

Не дека многу треба работа да се оцрни Трамп, со се што си изјавува сам.
За жал Македонците навиваат редовно за губитничката страна, во 2008 за Меккејн наместо Обама, денес за Трамп.

Највалкана и најпрљава кампања против некого до сега не водена како што е против Доналд Трамп. Дури и некои форумџии тука приврзаници на куртон револуцијата ако си приметил како оние двата над тебе редовно плукаат против Трамп и ја величаат Хилари.[DOUBLEPOST=1476394185][/DOUBLEPOST]

Една инересна колумна на Џејсон Мико
во контекст на темава
http://dnevnik.mk/?ItemID=E5C6B7D319380E45809779BCC155F933

Такви сме ние со 2 илјади евра у џеб од брат Сорос и си пичимееее[DOUBLEPOST=1476395434][/DOUBLEPOST]
Ова е gamechanger:

а НИЕ Државата.

Пазете ова:

https://www.google.com/amp/s/www.rt.com/document/57ffbd77c4618821768b4650/amp

Fake Trump interview in Serbian weekly leads to US media outrage

“There was no Trump interview on Serbia,” she told Politico on Thursday afternoon. “I don’t know where that came from. I never facilitated any kind of interview with a Serbian reporter.”

“This was a hoax and we look forward to receiving a formal retraction and apology from all involved,”added Jason Miller, the campaign’s senior communications adviser.

Официјалното соопштение на вебсајтот на Трамп

https://www.donaldjtrump.com/press-releases/trump-campaign-statement6

Последно уредено:
Не дека многу треба работа да се оцрни Трамп, со се што си изјавува сам.
За жал Македонците навиваат редовно за губитничката страна, во 2008 за Меккејн наместо Обама, денес за Трамп.
Зар навиваш за Лудата само затоа што е во водство? Зар секогаш си за победникот!? Со таков став, а без аргументи (и тоа го видовме последниве 10-тина страници), не е ни чудно како тоа криминалците кај нас остануваат на власт 10 г. Едноставно гласаш за победникот. Што има чудно во тоа?

пи.ес. Тоа ти е синдромот на Војводата кој крајот на 90-тите беше за победникот и секогаш беше на страната на победникот, а за жал тоа никогаш не беше народот. Поврзано со начнатата тема погоре.

Зар навиваш за Лудата само затоа што е во водство?
Он е од рамковните, исто како Ne_sum_ja ,мораат да навиваат за Хилари, затоа што ако стане Трамп претседател,
можеш да замислиш каде ќе им го набие усраниот од гулаби, споменик на Хилари Клинтон?
И тоа сосе раменици.

Инаку, да, штабот на Трамп ја негира изјавата за Србија, но во позадина, баш така како што опишав стојат работите.

Волку, се чудам на твојот иделизам и занесеност, толку што на претходната страна пренесуваш впечатоци од дебата како од фудбалска утакмица, верувај ти дека Трамп ќе ги продаде америкчите нациоални интереси и сојузник или уште полошо марионета на Путин.

Ај нека победи па ќе видам што ќе коменитраш за година дена.

Тој човек нема ниеден конзинстентен став по ниедно прашање, за надворешна политика особено.

Плачат дека Русите вршеле злосторства во Алепо. Да, и јас се сложувам со нив. Не смеат да се бомбардираат цивилни објекти, но ако Ал-Нусра се крие во куќи и згради, прво треба да се мобилизира населението, а потоа да се нападне. Вака има 50.000 деца загинато за време на овие бомбардирања или 10 пати помалку од тие нормално оправдани 500.000 деца кои умреа во 90-тите од американските санкции. Еве го изопачениот став на Лудата за борбата против ИСИС. Ќе продолжи онаму каде што застана и тоа е апсолутно конзинстентен став околу надворешната позитика, државната безбедност и државните интереси.
Мисли дека ќе помогне, а кога нема, нема да има докази дека таа е виновникот, ќе ја обвини Русија за нешто! Големо НЕ за нејзиниот план.

“I would go after Baghdadi. I would specifically target Baghdadi, because I think our targeting of Al Qaida leaders -- and I was involved in a lot of those operations, highly classified ones -- made a difference. So I think that could help.“

Он е од рамковните, исто како Ne_sum_ja ,мораат да навиваат за Хилари, затоа што ако стане Трамп претседател,
можеш да замислиш каде ќе им го набие усраниот од гулаби, споменик на Хилари Клинтон?
И тоа сосе раменици.

Инаку, да, штабот на Трамп ја негира изјавата за Србија, но во позадина, баш така како што опишав стојат работите.

Кај па виде дека јас "навивам" за Хилари.:pos:
Во животот на Македонците нема нешто да се смени без разлика кој и да победи. Мене па и двајцата ми се одбивни како карактери и личности.

Јас кажувам дека да би бил американски државјанин би гласал за Хилари, оти Америка со неа како претседател ќе биде многу поопасна него ли со Трамп.
Тоа што имаш очи а не знаеш да читаш е друга работа.

Кај па виде дека јас "навивам" за Хилари.:pos:
Во животот на Македонците нема нешто да се смени без разлика кој и да победи.

САД нечини кога ги пореметува криминалите на домашните султани.
А многу ќе смени во животот на Македонците на кого веруваат, и дали сме за накај западен свет или накај Азиско Афричките диктатури?
Фамилијата се надева и пропагира за Трамп, Клинтон сигурно нема да ги остави да си крадат мирно.
Исто со сите диктатори во светот, сите навиваат за Трампот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom