- Член од
- 7 ноември 2014
- Мислења
- 444
- Поени од реакции
- 1.007
Каде прочита дека всушност ја поддржувам крајната десница уште не ми е јасно...Arthokk Lionheart Масовни чистки на кои народот ќе аплаудира
Ти до толку не резонираш. Масовните чистки тебе или мене ќе не одминат ... Нели гледате дека намерно се форсира ова со имигрантите за баш да дојде до ХАОС а не до ред и поредок.
Ама палете се дека екстремна десница ќе среди нешто. Како што и педерската екстремна левица е Рак за општеството така и спротивноста. Не за џабе рекле златна средина.
Иначе ако мислиш дека светот го држи златна средина или си наивен или си глуп.
Светската историја секогаш била турбулетна.
Еден систем или империја паѓа за друг/а да се роди.
Цивилизациите и општествата се движат во сезони.
Никогаш немало статус кво.
Муабетот со крајната десница ми беше,дека вакви работи ке им дадат сила да дојдат до власт.
И најголемиот анархист кога утре ке види дека секој ден е во опасност,ќе си рече дека подобро ќе живеам во фашистичка диктатура каде што иам помалце права,ама барем нема некој Абдула да ме рокне.
Ова што ти го зборам е поддржано и од едно од решенијата за Фермиевиот парадокс(доколку има вонземјани зошто не сме ги виделе?)
-Бидејќи цивилизациите се движат во циклуси и секогаш пропаѓаат и се рециклираат
Рим паѓа-се менува целосната карта на Европа(налив на Германски/Словенски/Турански племиња)
Византија паѓа(пропаѓа Константинопол,градот за кој никој не верувал дека може да падне а со него и културното наследство на Грција/Рим,се менува картата на Балканот и затоа денес иаме нови нации кои не постоеле до тогаш)
Ако си буден,си приметил дека во Македонија се дешава истото.
Македонија од 91 не е иста со Македонија од 2016.
Тотално сменета демографија и тотално сменет систем и тоа за толку краток период.
Пак ке кажам,доколку мислиш дека светот го води константа,очигледно си спиел на часови по историја или реалност