Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Тегет чарапа на све иде - работава. Нема што да кажам, па ќе користам фенси терминологија за да звучам паметно и веродостојно.
Мене атеист ми ги брише ваквите постови, нејсе..., за разлика од тебе не сум фејк, трол квешчн, го отру форумов со едно те иста теза, безобразно наметнувајќи на религија на која не припаѓаш.:bance:

:roker:Ги повикувам сите форумџии на шарена револуција, форум..., доста више религиска некултура, непочитување, лажење..., Уаааа!!!:cujte:

Респект за Македонците и Татковската Вера!:popce::oleee::oeoeoe:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Мене атеист ми ги брише ваквите постови, нејсе..., за разлика од тебе не сум фејк, трол квешчн, го отру форумов со едно те иста теза, безобразно наметнувајќи на религија на која не припаѓаш.:bance:

:roker:Ги повикувам сите форумџии на шарена револуција, форум..., доста више религиска некултура, непочитување, лажење..., Уаааа!!!:cujte:

Кутриот ти :)[DOUBLEPOST=1475924709][/DOUBLEPOST]

Татковската вера на Перун, Сварог, Велес? Онаа што христијанството безмилосно ја прогонуваше и искоренуваше? Таа Татковска Вера?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Кутриот ти :)
Лажниот ти!:jajce:[DOUBLEPOST=1475924902][/DOUBLEPOST]
Кутриот ти :)[DOUBLEPOST=1475924709][/DOUBLEPOST]
Татковската вера на Перун, Сварог, Велес? Онаа што христијанството безмилосно ја прогонуваше и искоренуваше? Таа Татковска Вера?
Каква идае..., по илјадити пат ќе повторам, потомците елементарно е да имаат респект!:misticen:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Лажниот ти!:jajce:
Од елоквентност, интелект и тегет чорапи, се сведе на шарени револуции и играње на картата на патриотизам и национален идентитет.... Не си свесен колку ти е провидна таа лажна маска што ја носиш. Фејк до јаја си ти бре човек, по фејк и да сакаш неможеш да бидеш.[DOUBLEPOST=1475925093][/DOUBLEPOST]
Каква идае..., по илјадити пат ќе повторам, потомците елементарно е да имаат респект!:misticen:
Тогаш зошто ти немаш респект за Перун? За Сварог?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Од елоквентност, интелект и тегет чорапи, се сведе на шарени револуции и играње на картата на патриотизам и национален идентитет.... Не си свесен колку ти е провидна таа лажна маска што ја носиш. Фејк до јаја си ти бре човек, по фејк и да сакаш неможеш да бидеш.
Еве ТИ поучиме како да одговорам соодветно на твојата некулутра?[DOUBLEPOST=1475925306][/DOUBLEPOST]
Тогаш зошто ти немаш респект за Перун? За Сварог?
За нив немам, но за луѓето кои ги почитувале и почтуваат апсолутно имам!:love:

S

SpaceTraveler

Гостин
Еве ТИ поучиме како да одговорам соодветно на твојата некулутра?[DOUBLEPOST=1475925306][/DOUBLEPOST]
http://www.bigorski.org.mk/index.php?content_type=svetootechki_tekstovi&action=details&record_id=133

Еве бе ти како православен покорувај се кога ќе те демантираат и кога ќе бидат во право. Кажувај ни „така е брате во право си“ моли се за нас. Убаво да ни биде :)

Значи и мене ме почитуваш, јас сум голем љубител на старословенската традиција! :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве ТИ поучиме како да одговорам соодветно на твојата некулутра?
Не е никаква некултура, туку сурова вистина, што ти ја доживуваш како навреда.
Ти зборуваше за ,,Татковска Вера" не за луѓе.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Не е никаква некултура, туку сурова вистина, што ти ја доживуваш како навреда.

Ти зборуваше за ,,Татковска Вера" не за луѓе.
Вистината е Љубов, а ти си суровиот!

И да, верата на нашите татковци(луѓе, а не еволуирани мајмуни) каква и да е!:love:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

И да, верата на нашите татковци(луѓе, а не еволуирани мајмуни) каква и да е!:love:
Вистината е во непристрасноста и објективноста а не во фанатично и слепо верување и отфрлање на фактите.
Што се однесува до верата, вашата велеше не суди за да не ти судат, наспроти тоа, ете си ти како судиш и ме прогласуваш за суров. Епа јас немам влакна на јазикот, ако во тоа гледаш суровост, тогаш да, суров сум. Но не сум фејк и провиден.

S

SpaceTraveler

Гостин

Виде дека не бидува со верата на нашите подалечни предци, па сега со верата на нашите татковци. Полукав си од сатаната ти :)

„57. Призивајте ме под моите ѕвезди! Љубовта е закон, љубов под волја. И не дозволете им на будалите погрешно да ја сфатат љубовта; зашто има љубов и љубов. Постои гулаб, и постои змија. Одберете добро!“ - Книга на Законот поглавје I

Многу интересен цитат има исто така во една книга на Марија Магдалена во врска со Вистината!

“He who would find the kingdom must seek. Let him seek until he finds that which he seeks. Then he will be troubled. Then after being troubled he will be astonished. Then he will reign over all and will find repose.”

mister blue

Infinity, Eternity, Immortality, Everything...
Член од
4 февруари 2013
Мислења
249
Поени од реакции
96

Да во право си, Вистината е љубов, взаемна почит меѓу сите различни луѓе - раса, пол, идеологија, сексуална ориентација, итн.

а христијанската демонска религија на чело со нивниот еврејски бог/демон е лага, суровост, измачување, казнување
страв од казна на еврејскиот бог/демон,
суеверие за следење на правилата на истиот и најголемата казна доколку не ги следат,
величење на машкиот пол и потчинување на женскиот пол,
маргинализирање, угнетување и уништување на неистомислениците на сектата на еврејскиот бог/демон,
маргинализирање, угнетување и уништување на поединците кои ја преферираат слободата отколку демонската хриситијанска религија,
маргинализирање, угнетување и уништување на поединците кои сами сакаат да ја изберат својата сексуална ориентација
маргинализирање, угнетување и уништување на поединците и нивните дела доколку со истите тие дела го побиваат или разоткриваат еврејскиот бог/демон (научнаци, истражувачи, филозофи и.т.н.)

какво спасение чекаш од еврејскиот бог/демон, доколку постои во твојата фантазија немаш ли интелегенција да видиш дека тој не е еврејски бог-спасител тој е еврејски бог-демон

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Мене атеист ми ги брише ваквите постови, нејсе...,
Атеист (со големо А) не ти брише такви постови. Ти брише вакви на пример:
Секако Спасе, да си жив и здрав, голем да пораснеш!:backa:
Поздрави и честитки и желби за добро здравје на Радио Куманово.
Или пак празни постови, без никаква содржина и потполно офтопик, сеирење, навреди......

за разлика од тебе не сум фејк, трол квешчн, го отру форумов со едно те иста теза, безобразно наметнувајќи на религија на која не припаѓаш.
Ова не е навреда нели? А кукате и плачете ако некој ви чепне во светиите или по учењето ако некој го критикува. Така? Е па не ќе може така. Аршинот е ист за сите. Треба да навикнете дека секој може да критикува што сака и колку сака, се додека е на културен и ненавредлив начин.

И ова на сеир шо праиме? Ај нека стои да знаат и другите и ти што пишуваш. Следно ќе се казнуваме.

П.С. Овде нема да дискутираме за моето модерирање. Доколку имате потреба за такво нешто имате тема "До и Од модераторот на подфорум Религија“. Ако и тоа не ве задоволува, имате повисоки инстанци да се жалите. Мое дискреционо право е што ќе казнам или не и што ќе избришам или не.

Последно уредено:
Член од
21 февруари 2014
Мислења
77
Поени од реакции
20

се надевам дека не си озбилен.. ако неможеш да видиш разликата меѓу етнос и религија
ми е жал за тебе :confused:

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Вистината е во непристрасноста и објективноста а не во фанатично и слепо верување и отфрлање на фактите.
Што се однесува до верата, вашата велеше не суди за да не ти судат, наспроти тоа, ете си ти како судиш и ме прогласуваш за суров. Епа јас немам влакна на јазикот, ако во тоа гледаш суровост, тогаш да, суров сум. Но не сум фејк и провиден.
Добро, да се разбереме, овде сме на меѓурелигиска тема, твоето и моето видување се различни, тоа што се повикуваш на објективност не те прави релевантен по автоматизам.

Потруди се да го сведочиш своето гледиште или што и кого преставуваш и биди респектабилен кон туѓото мислење, а на кој што му се свиѓа тоа ќе си одбере, разбере, свати..., иначе стварно, објективно станува “дикусијава“ т.е. темава предосадна веќе. Тоа е тоа.:toe:

За тебе вистината е некаква апстрактна идеја, научен факт..., аперсонална, оттаму е суровоста.
За мене Вистината е Бог, олицетворена во Христос=Љубов.:love:[DOUBLEPOST=1475933846][/DOUBLEPOST]
Да во право си, Вистината е љубов, взаемна почит меѓу сите различни луѓе - раса, пол, идеологија, сексуална ориентација, итн.

а христијанската демонска религија на чело со нивниот еврејски бог/демон е лага, суровост, измачување, казнување
страв од казна на еврејскиот бог/демон,
суеверие за следење на правилата на истиот и најголемата казна доколку не ги следат,
величење на машкиот пол и потчинување на женскиот пол,
маргинализирање, угнетување и уништување на неистомислениците на сектата на еврејскиот бог/демон,
маргинализирање, угнетување и уништување на поединците кои ја преферираат слободата отколку демонската хриситијанска религија,
маргинализирање, угнетување и уништување на поединците кои сами сакаат да ја изберат својата сексуална ориентација
маргинализирање, угнетување и уништување на поединците и нивните дела доколку со истите тие дела го побиваат или разоткриваат еврејскиот бог/демон (научнаци, истражувачи, филозофи и.т.н.)

какво спасение чекаш од еврејскиот бог/демон, доколку постои во твојата фантазија немаш ли интелегенција да видиш дека тој не е еврејски бог-спасител тој е еврејски бог-демон
Добро, добро, ок, мразиш христијанство..., немора толку да се тепаш,:boksix: те разбрав од одма.
Фер е да кажеш чиј си, кого преставуваш..., вака ќе излезеш ко Ипси, “Објективко“.:)[DOUBLEPOST=1475934263][/DOUBLEPOST]
се надевам дека не си озбилен.. ако неможеш да видиш разликата меѓу етнос и религија
ми е жал за тебе :confused:
Сожалувањето е човечка особина, ценам за почеток!(y)
А за “сериозноста“, се извинувам, да не бидеме претерано сериозни, а и сепак нивото го диктираат соговорниците, што незначи дека не сум виновен. Христијански е да се поправам, уште еднаш сериозно, СЕ ИЗВИНУВАМ!:love:

Член од
21 февруари 2014
Мислења
77
Поени од реакции
20
Сожалувањето е човечка особина, ценам за почеток!(y)
А за “сериозноста“, се извинувам, да не бидеме претерано сериозни, а и сепак нивото го диктираат соговорниците, што незначи дека не сум виновен. Христијански е да се поправам, уште еднаш сериозно, СЕ ИЗВИНУВАМ!:love:
Јас немам ништо против Христијанство и имам почит кон сите верувања но ти си кажал тоа што дека Христијанство е татковска вера на Македонија а Јас например сум Македонец Муслиманин а иначе и постојат Македонските атеистиа исто на светов има други примери како Турци Христијани итн.
Верата и етнос се двe различни работи..

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom