Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Повреден е Мати Фернандез не знам што го барате. Овој зафаќа место, Соса исто па кој да е на клупа? Пашалиќ повеќе зафаќа место и е вишок, а нема ни да добие шанса посебно кога Локатели добива минутажа.
Ако дојдеше Бадељ тогаш немаше да дојдат Хрватот и Мати Фернандез.

Ги читам изјавите на Малдини и јебеш га, можда е во право со ваквиот пристап. Можда треба новите газди да налетаат на вака оштар и арогантен став, да осетат притисок од ваква фигура, а као легенда на клубот на Малдини му личи ова појше отколку на било кој друг. Сака да ги предизвика да покажат сериозност и тоа ми е ок.

Од друга страна не знам од каде ја црпи самоувереноста и арогантноста со оглед на тоа дека никад немал никакво управно место и прашање е колку го бива за таа работа. Не ми се свиѓаше тоа: “Не го барав јас Милан, тие ме бараа мене“ - као да има годиништа успешно управно искуство во некој топ тим. Па, јебем му матер, еден Барези се нафатил на симболична и амбасадорска функција.

На основа на вчерашните првични информации, не се согласував со ставот на Малдини. Сеа после изјавата и објаснувањето сум некаде пола-пола, ама стојам на тоа дека никој не заслужува априори управно место само затоа што е фудбалска легенда. Бујрум, нека влезе во управа и нека напредува ако го бива.
Треба да се биде рационален. Ни требаат резултати многу брзо и нема време за експерименти и играње.

Малдини има кредибилетет да го бара што го побара, ама па од друга страна нема никакво искуство за таква позиција. Не значи дека автоматски ќе биде добар на некоја менаџерска улога само пошто беше страшен играч. Ја сум за да му се даде шанда , ама мора да се постапи претпазливо пошто секоја грешка скапо ќе го чини Милан.

Sent from my Ultra using Tapatalk

Ova so kinezite mi lici na edna golema prevara koja sto ke ja obelezi decenijata(daj gospod da gresam) ,nepoznati investitori,nepoznat menazment,mnogu enigmi itd...

Поклон за Драгич од Галијани :D

14568021_801123753324629_660235469313513093_n.jpg

Sino-Europe Sports have officially announced that Massimilliano Mirabelli will be a part of the Milan management after the closing.

Реално Малдини може и има право да ја побара позицијата што ја бара.го прочитав интервјуто и човекот сака да му се прецизира улогата што му ја нудат,односно за што тој ќе решава.
Ова само што го објавија Sino-Europe Sports have officially announced that Massimilliano Mirabelli will be a part of the Milan management after the closing.
Е сега е важно каква улога ќе има овој Мирабели затоа што Малдини веќе изјави дека нема намера да дели позиции со никој,што е за поздрв,не е поентата да го стават само ко технички директор и да седи во Каса Милан од 8 до 4.

Ако ја бара позицијата на Галијани,јас би сакал да му ја дадат,искрено не верувам дека во еден побогат,со подобри играчи Милан,тоест Милан малку од малку станат на нозе некој играч па хипотетични и Меси и Роналдо би му рекле не на Малдини.

Ќе видиме колку се сериозни кинезиве,прво и основно се јаки играчи на терен,ама па.....Малдини ако успеат да го вратат тоа ќе им бидат огромни поени кај навивачите.

И Хрвативе пишуваат дека сакаме да им го лапнеме на комшикиве Брозович :D

Ако ја бара позицијата на Галијани,јас би сакал да му ја дадат,искрено не верувам дека во еден побогат,со подобри играчи Милан,тоест Милан малку од малку станат на нозе некој играч па хипотетични и Меси и Роналдо би му рекле не на Малдини.

Ќе видиме колку се сериозни кинезиве,прво и основно се јаки играчи на терен,ама па.....Малдини ако успеат да го вратат тоа ќе им бидат огромни поени кај навивачите.

Позицијата на Галијани веќе ја држи Фасоне, Мирабели доаѓа како Браида а Малдини би го чекале други задачи ако прифати ама тешко.

Денес излегоа медиумиве со шпекулации за тоа која би била функцијата на Малдини, не е баш маскота, пристојна е за почеток ама најверојатно одбие.

Позицијата на Галијани веќе ја држи Фасоне, Мирабели доаѓа како Браида а Малдини би го чекале други задачи ако прифати ама тешко.

Денес излегоа медиумиве со шпекулации за тоа која би била функцијата на Малдини, не е баш маскота, пристојна е за почеток ама најверојатно одбие.

Фасоне ќе ја држи позицијата на Берлускони и ќерка му, ЦЕО и генерален, а Мирабели ќе ја има позицијата на Галијани.

Малдини би ја добил позицијата на Гандини кој заминува у Рома.
Односно позиција што ја имаат Занети и Недвед у Интер и Јуве.

Да биде околу главните, и да биде лицето на тимот и врската помеѓу директорите и фудбалерите.
Сасвим добра позиција му даваат незнам и он што сака со 0 искуство, одма ЦЕО да го стават?

Умрело неговото време кога фудбалерите играле за срце, и доаѓале ради големината на клубот. На тие позиции ни требаат људи со искуство и у спорт и у економија, људи преговарачи.
Ја сум за да дојде тој, но и мислим дека позцијата што му е понудена е сосема доволна

Иначе на денешен ден

Фасоне ќе ја држи позицијата на Берлускони и ќерка му, ЦЕО и генерален, а Мирабели ќе ја има позицијата на Галијани.

Малдини би ја добил позицијата на Гандини кој заминува у Рома.
Односно позиција што ја имаат Занети и Недвед у Интер и Јуве.

Да биде околу главните, и да биде лицето на тимот и врската помеѓу директорите и фудбалерите.
Сасвим добра позиција му даваат незнам и он што сака со 0 искуство, одма ЦЕО да го стават?

Умрело неговото време кога фудбалерите играле за срце, и доаѓале ради големината на клубот. На тие позиции ни требаат људи со искуство и у спорт и у економија, људи преговарачи.
Ја сум за да дојде тој, но и мислим дека позцијата што му е понудена е сосема доволна

Иначе на денешен ден

Фасоне е ЦЕО како шо беше Галијани сега, Берлускони никаква функција не вршеше у Милан а Мирабели е скаут и ќе биде нешо како Браида шо беше, си ги помешал малце работите.

А Малдини ќе добие подобра улога од Гандини, нема да биде маскота на твитер ко Гандини ама прашање е дали ќе прифати.

Фасоне е ЦЕО како шо беше Галијани сега, Берлускони никаква функција не вршеше у Милан а Мирабели е скаут и ќе биде нешо како Браида шо беше, си ги помешал малце работите.

А Малдини ќе добие подобра улога од Гандини, нема да биде маскота на твитер ко Гандини ама прашање е дали ќе прифати.

Галијани ја доби улогата joint-CEO со Барбара од кога Берлускони се повлече, за мир у куќа.
Додека беше активен Берлускони Галијани беше спортски директор, улога која ја вршеше и до сега само што Берлускони официјално не беше дел од Милан.

Пак главниот збор го имаше Берлускони, нешто ко Фасоне сега, пошто нема да има еден сопственик туку повеќе и овој ќе ги преставува нив.

Пак значи дека Фасоне е погоре у хиерархија неголи Галијани до сега. Првичната функција на Галијани илити Спортски Директор ќе ја има Мирабели.
Одговорен за спортскиот дел на тимот, фудбалери, тренери, трансфери и тн.

Улогите на Браида и Гандини ќе ги добијат едната Antonio D’Ottavio човекот кој во Сандерленд и Интер му бил десна рука на Мирабели, и од пред 3 дена излезе вест дека доаѓа заедно со него во Милан, и другата на некој од легендите на клубот, улогата што му ја нуделе на Малдини

Се нaдевaм декa oвoј пoтег нa Серхиo Рaмoс е пресвртнa тoчкa зa нaпредoк вo кaриерaтa нa Лoкaтели a вoеднo и нa Милaн.

Последно уредено:
Ајде сеа едно 3 месеци аут што убоо би ни го накршиле!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom