Сега ќе ви дојде многу од мене во клубов, мислења едни под други, ама морам да си ги изгледам и другите што ми заостанале, да си добијам зелени квадратчиња
All About Eve
As always with women who try to find out things, she told more than she learned.
Хах..
Прво, одма се гледа дека некој човек е манипулатор по начинот на кој се наметнува. Јас сум изгубила многу работи во животот поради тие наметливи манипулатори, иако сум поседувала поголеми квалитети од нив. На раб, кога им дојде време на две жени да се пензионираат, јас и уште една девојка бевме предложени за замена. Јас одма се фатив за работа, никој не ме забележуваше, само ми трупаа плус и плус и плус работа, додека другава си идеше по луѓе, си разговараше приватни работи, ги шармираше, им изиграваше асистент, помошник, секретар и којзнае што не и ете сме засега јас со еден куп работа, а таа си доаѓа кога ќе посака, си пие кафиња, се кикоти цел ден, си работи работа од соништата... Нема врска, муабетот ми беше дека во овој свет, ќе успееш само ако бидеш Ив. На крај, тебе ќе те замени друга Ив, нејзе некоја друга Ив и така.. Се е околу Ив.
Добар филм, секогаш се заебувам што ве читам пред да пишам нешто за некој филм и онаква сум ааа ете ова и јас го мислам еве лајк, аа и ти тоа што си го пишал исто ко јас да сум го кажала и испаѓа нема што да кажам јас зошто сите над мене кажале се, па да не се повторувам. Еве ќе се повторам нешто за должината на филмот. Затоа не му давам 9 или 10, многу бавно се дешаваше и со мн непотребни ситуации и ликови, за дијалозите исто ќе се повторам со сите, мада тие дијалози си се такви во сите црнобели филмови. Длабоки, паметни и неповторливи за жал..
8 од мене за All About Eve, одам сега да го гледам A Short Film About Love.[DOUBLEPOST=1475341789][/DOUBLEPOST]
A Short Film About Love
Да гледаш површно на филмов, ќе видиш дека нема логика, не се работи за љубов, досаден е, еден дечко манијачи по прозори, мисли дека се заљубил во таа што ја манијачи, се усрами пред неа и се обиде да се самоубие за глупости...
За нормален човек кој добивал љубов под нормални услови и што верува во љубов од бајките каде двајца ќе се заљубат и ќе живеат среќно до крајот на животот, оваа љубов е нелогична, смешна, глупа, не е ни љубов воопшто. Ама, за дечко кој растел цел живот сам и жена што константно била повредувана и никогаш не била вистински сакана, љубовта е насекаде. Во опсесијата, во осаменоста, стравот, понижувањето, во смртта... И во глобала, Томек и Магда се исти.. Двајцата немаат искуство со љубовта, за едниот љубов значи болка, за другиот секс и понижување.. Вистински краток филм за љубов на која не сме навикнати.
Може повеќе ќе ми се допаднеше да има трагичен крај, тоа највеќе одговараше на цела атмосфера и на ликовите, ама и вака е топ. И тука 8.