Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Требаше да го перцепираш затоа што беше одговор на твоето прашање

Ако воопшто читаше или размислуваше ќе забележеше дека јас не поставив никакво такво прашање. Што не значи дека изјавата "НАТО ќе функционира без сад" не е чиста глупост.

И сето ова јас претходно ти го кажав, да не се цитирам повторно, но напуштањето на НАТО терористичкиот пакт од страна на САД е речеси невозможно затоа што тоа е инструмент за борба против воената моќ на Русија и Кина.
Одлично, пополека, пополека, секој со своите капацитети, сваќаш и се сложувам дека идејата за напуштање на НАТО на Трамп е многу глупава. пореметување на воената рамнотежа.
Значи сам си согледа кој е одговорот на твоето прашање "што е загрижувачко ако сад го напушти НАТО" браво! :)

Сега сакаш агрументи? или повтрно да ти го потенцирам фактот дека Трамп не сака САД да излезе од НАТО туку сите членки на овој териростички пакт да си ги плаќаат сметките и не сака речиси целиот финансиски товар да е врз САД. ;)

Charles Lane, Washington Post, March 21 "Trump: I think NATO may be obsolete."
Heilemann: But it’s possible that NATO is obsolete and should be gotten rid of?
Trump: It’s possible. It’s possible. I would certainly look at it"

Кој дел не ти е јасен obsolete или gotten rid of? Треба превод?

Дефинитивно Трамп ќе каже се и спротивно на се, како и ти со твоиве аргументи. Па ќе се негира, па ќе си го погази зборот. Во секој случај напуштање на НАТО е уште една од глупостите што ги кажал.

Последно уредено:
Ако воопшто читаше или размислуваше ќе забележеше дека јас не поставив никакво такво прашање. Што не значи дека изјавата "НАТО ќе функционира без сад" не е чиста глупост.

Одлично, пополека, пополека, секој со своите капацитети, сваќаш и се сложувам дека идејата за напуштање на НАТО на Трамп е многу глупава.
Значи сам си согледа кој е одговорот на твоето прашање "што е загрижувачко ако сад го напушти НАТО" браво! :)

Charles Lane, Washington Post, March 21 "Trump: I think NATO may be obsolete."
Heilemann: But it’s possible that NATO is obsolete and should be gotten rid of?
Trump: It’s possible. It’s possible. I would certainly look at it"

Кој дел не ти е јасен obsolete или gotten rid of? Треба превод?

Дефинитивно Трамп ќе каже се и спротивно на се, како и ти со твоиве аргументи. Па ќе се негира, па ќе си го погази зборот. Во секој случај напуштање на НАТО е уште една од глупостите што ги кажал.
Постави полемика што може да се предефинира како “прашање“ (гледај наводници) затоа што следуваше одговор . Или во превод ти беше загрижен за уништување на најголемата терористичка организација- Нато, јас ти реков дека нема да биде уништена затоа што може да функционира и без САД тие 4(-8) години.

Пушти ја сега сваќата на мира. Трамп нема да го напушти Нато пактот ако стане претседател. Рече дека ќе ја разгледа можноста, но претходно рече дека треба реставрација на системот. Ако малку тече од државниот буџет за Нато, тој ќе се помири со фактот дека оваа паралелна организација мора да постои затоа што приоритет му е борба против ИСИС. Кажи, ако го уништи Нато, кој ќе се бори против ИСИС (тој особено сака да зборува за ИСИС)? Или уште поубаво, како Америка ќе се бори против ИСИС (без Нато) кој функционира во 30 држави!? Сама!!??

Јас ништо не негирам. Јас само реков дека Нато нема да се распадне. Нема. А ако дојде до заминување на САД, повторно тој ќе функционира. :)

I sto vrska ima bogatstvoto ...ne ti dava intelegemcija toa! Trump e glup ko trska. Mu trebase podobar tim\plan posebno okolu ekonomijata. Jazolot pomegu bogatie i siromasnite e se pogolem a trupov saka da gi namali taxite na onie koi sto imaat najmnogu so cel da pocnat da go delat nivnoto bogatsvo. Cist primer ti on so ne pocne da go deli negovoto bogatstvo.
Drugata glupost e deka ke go vratel proizdvodstvoto od kina nazad na amerikansko tlo. I tuka na udar pak ke bidat siromasnite i srednata klasa....Igracki,telefoni etc...napraveni vo kina i amerika nemozat da imaat ista cena na pazarot. Da go pravea Iphone u Amerika nemase da kosta tolku "eftino". Trumot ne e za presdatel za reality show e. Nema recnik,dijalog vodi so bumer sticker frazi. Ne biva takov klovn da stavis za predsedatel. Ne ja podrzuvam ni Hilari ...ednostavno situaciajta e Magare vs Zmija.
Ова со "ќе го вратам производството од Кина" еден новинар му извади вратоврски што ги прави и продава Трамп, и во живо вади етикета, чекај да видиме каде се направени. А, во Кина се направени. Незнаеше кај да погледне трампот.[DOUBLEPOST=1475253728][/DOUBLEPOST]
Постави полемика што може да се предефинира како “прашање“ (гледај наводници) затоа што следуваше одговор . Или во превод ти беше загрижен за уништување на најголемата терористичка организација- Нато, јас ти реков дека нема да биде уништена затоа што може да функционира и без САД тие 4(-8) години.

Пушти ја сега сваќата на мира. Трамп нема да го напушти Нато пактот ако стане претседател. Рече дека ќе ја разгледа можноста, но претходно рече дека треба реставрација на системот. Ако малку тече од државниот буџет за Нато, тој ќе се помири со фактот дека оваа паралелна организација мора да постои затоа што приоритет му е борба против ИСИС. Кажи, ако го уништи Нато, кој ќе се бори против ИСИС (тој особено сака да зборува за ИСИС)? Или уште поубаво, како Америка ќе се бори против ИСИС (без Нато) кој функционира во 30 држави!? Сама!!??

Јас ништо не негирам. Јас само реков дека Нато нема да се распадне. Нема. А ако дојде до заминување на САД, повторно тој ќе функционира. :)
Немој бе вака, тамам реков почна да ги сфаќаш работите, сега пак ми се враќаш на почеток.

Јас незнам што се замарате со трамп и хилари. Па толку се замарате небаре директна корист имате од нивниот избор.
Покрај сите пцовки на крај од кампањата, ќе си подадат рака еден со друг, слично како што трамп и другиот републиканец си подадоа кога заврши кампањата, после сите тие навреди што си ги кажаа. Па глупи биле ретардирани вакви такви. А пази, претенденти за најмоќен човек у свет. Па најитересно од све е што љубителите на САД тоа го искажуваат, као да Трамп е наљутиот противник на САД, а Хилари спасителот. И обратно за противниците на САД Трамп е спасителот на светот. Исто гомно се. За мене, кој и да значи од овие двајца пропаст на САД, тој нека добие. Но за жал тоа нема да е така во ниеден случај.

И да победи Трамп, ништо од политиката на САД нема да се смени. Политиката им е вклесана во камен за наредните 50 години и тој ќе биде правецот по којшто ќе се оди. Колку ќе биде успешно во тоа или не, не зависи од Трамп и Хилари, туку од државниот апарат, кој воглавном не се менува со промена на владеачка партија.

Хилари ги нарече поддржувачире на Берни Сандерс "Лузери што живеат во подрумите на нивните родители"

Што друго може да се очекува од жена на сериски силувач?
Сигурно тоа и оставило трајни психички последици, што е и очигледно.[DOUBLEPOST=1475366706][/DOUBLEPOST]Мирослав Лазански за претседателските избори во САД:

Последно уредено:
Навистина добра споредба, што е поважно - политичката коректност, односно начинот на кој некој се однесува, или вистината ?

Да бев јас на местото на Џанин Пиро како водител на емисија, воопшто не ќе можев вака добро да ги извадам фактите на виделина.

Кој е помалото зло - Доналд Трамп, кој поранешна мисица ја нарекол Мис Свинче бидејќи качила 10 килограми откако победила на Мис Универзум 1996, или Хилари Клинтон, која спасува од затворска казна педофили обвинети за силување на малолетници, притоа префрлувајќи ја вината за силувањето врз жртвата ?

Што е поважно - начинот на однесување или вистината ?

Ова со "ќе го вратам производството од Кина" еден новинар му извади вратоврски што ги прави и продава Трамп, и во живо вади етикета, чекај да видиме каде се направени. А, во Кина се направени. Незнаеше кај да погледне трампот.[DOUBLEPOST=1475253728][/DOUBLEPOST]
Немој бе вака, тамам реков почна да ги сфаќаш работите, сега пак ми се враќаш на почеток.
:facepalm:
Едно е да се резимира, друго е да се враќа на почеток.
Јас мислам дека доволно е на човек да му се каже 1, 2 пати, па и 3 пати. На дрвото колку и да му збориш/објаснуваш, нема да те разбере. Сега види на што си. ;)

I sto vrska ima bogatstvoto ...ne ti dava intelegemcija toa! Trump e glup ko trska. Mu trebase podobar tim\plan posebno okolu ekonomijata. Jazolot pomegu bogatie i siromasnite e se pogolem a trupov saka da gi namali taxite na onie koi sto imaat najmnogu so cel da pocnat da go delat nivnoto bogatsvo. Cist primer ti on so ne pocne da go deli negovoto bogatstvo.
Drugata glupost e deka ke go vratel proizdvodstvoto od kina nazad na amerikansko tlo. I tuka na udar pak ke bidat siromasnite i srednata klasa....Igracki,telefoni etc...napraveni vo kina i amerika nemozat da imaat ista cena na pazarot. Da go pravea Iphone u Amerika nemase da kosta tolku "eftino". Trumot ne e za presdatel za reality show e. Nema recnik,dijalog vodi so bumer sticker frazi. Ne biva takov klovn da stavis za predsedatel. Ne ja podrzuvam ni Hilari ...ednostavno situaciajta e Magare vs Zmija.

:aplauz:

Незнам јас како може ГЛУП човек да се стекне со богатство а и да го задржи и зголемува :toe:
Интелигенцијата не е колку книги си прочитал и ораторски вештини. Ама ако ти се фаќаш на тие мамки слабо расудуваш.

Според тебе Трамп е виновен за разликата меѓу сиромашните и богатите, а не е Државниот систем кој секоја година е се поголем и се повеќе троши од богатството на една држава а притоа НИШТО не произведува ниту е продуктивен на било кој начин. :cautious:

Тоа што Политичарите од Кариера пред да дојдат на Власт имале само еден стан а после тоа милиони тие не се проблемот :eek:
Тоа што ве лажат дека ќе ги оданочат богатите а притоа воведуваат нови даноци и такси кои сиромашните ги оптоварува пример кај нас ти е Радиодифузната такса и 10на други такси .
Таквите како тебе со Социјалистички сфаќања,кои чекаат државата да им го реши економскиот проблем секогаш се искористени .

Да се вратиме на изборите....

Можно е уствари Обама стварно да биде последниот претседател на САД како што кажувале некои видовити :D :

They are starting to set the stage for calling the entire election a FRAUD and pinning the blame on Putin. That’s right. They are saying in preparation that Russia is hacking into the voting systems to make sure Trump wins. There have been rumors for years that Obama would declare Marshal Law and suspend the election process. Interestingly enough, some say that would be appropriate if they claim the election was a FRAUD. Even Ben Carson, a black neurosurgeon and a former 2016 Republican presidential candidate, has publicly stated that Obama may declare Marshal Law concerning the elections. This is probably a stretch, but the core of the issue is not to prevent an election, but to prevent someone from taking office claiming fraud should they win.
The most troublesome part of this rumor is that should the President declare Martial Law claiming the election is a FRAUD being hacked by Russia, this would then allow Obama to bypass the two-term max and remain as president until it is considered “safe.” It is not likely that Obama would halt the entire 2016 election as many speculate. However, he could halt the swearing-in claiming it’s a sham orchestrated by Putin.

:facepalm:
Едно е да се резимира, друго е да се враќа на почеток.
Јас мислам дека доволно е на човек да му се каже 1, 2 пати, па и 3 пати. На дрвото колку и да му збориш/објаснуваш, нема да те разбере. Сега види на што си. ;)
Точно така, со факти и цитати ти објаснив неколку пати. Повеќе од тоа џабе.[DOUBLEPOST=1475488682][/DOUBLEPOST]
:aplauz:

Незнам јас како може ГЛУП човек да се стекне со богатство а и да го задржи и зголемува.
Јас знам. Со парите на тате.
А да банкротираш осум пати, 8! на толку пари од тате треба да си глуп.

Последно уредено:
Точно така, со факти и цитати ти објаснив неколку пати. Повеќе од тоа џабе.[DOUBLEPOST=1475488682][/DOUBLEPOST]

Некој е глуп, а бидејќи Трамп има Милијарди а ти ни милион оцени сам кој е кој пред некого да етикираш ;)

И полека со егото. Убаво е човек да се смета за најубав и најпаметен ама кога сака да се прчи пред другите нека биде тоа со дела :cool:

Да резимираме- се сложуваме. ;)

Колку пати банкротирале Бушови?!
Многу е битно како се дошло до тие банкроти, по вина на Трамп или по вина на Законите, конкуренцијата и смената на државната политика?! Веќе пишав за неговиот ланец коцкарници, и воедно тука поставив прашање кое сеуште виси неодговорено. :)

Некој е глуп, а бидејќи Трамп има Милијарди а ти ни милион оцени сам кој е кој пред некого да етикираш ;)

И полека со егото. Убаво е човек да се смета за најубав и најпаметен ама кога сака да се прчи пред другите нека биде тоа со дела :cool:
Не се секирај сигурно повеќе од тебе имам ;) но тоа не е темата.
Темата е дека лиги ти течат по милијардата што може ја има Трамп како господ да е а како неговите пари твои да ќе станат. :) Воопшто не е битно колкава цифра има за да биде добар преседател или интелигентен човек.
Може со шпекулации да ги добил, или од наследство, а да е тапа глуп. Величање на некој дека е "богат" е размислување на прости најчесто сиромашни луѓе ;)
Ако нешто значат парите, е тоа како ги употребува.
Ако земам милијардер за пример ќе го земам Муск. Го подобрува човештвото во целост и прави милијарди, почнал од нула а сега вреди најмалку 4 пати повеќе од Трамп. А што прави Трамп? Шпекулации со недвижности.

Последно уредено:
Незнам јас како може ГЛУП човек да се стекне со богатство а и да го задржи и зголемува :toe:
Интелигенцијата не е колку книги си прочитал и ораторски вештини. Ама ако ти се фаќаш на тие мамки слабо расудуваш.
Tuka do nekade si i vo pravo....Izgelda deka naj-Intelegenten e onoj sto ima pari....ZIv primer se nasive politicari i ti na primer.
Според тебе Трамп е виновен за разликата меѓу сиромашните и богатите, а не е Државниот систем кој секоја година е се поголем и се повеќе троши од богатството на една држава а притоа НИШТО не произведува ниту е продуктивен на било кој начин.
Neznam od kaj go izvadi zaklucukov...ili onaka brain fart imase? Potencirav deka negovata ideja da za proizvodstvo na amerikasnko tlo samo ke gi krene cenite na tie proizvodite i najgolem udar ke dobie siromasnita i srednata klasa....ama kako so velis ti slabo rasuduvas.
Таквите како тебе со Социјалистички сфаќања,кои чекаат државата да им го реши економскиот проблем секогаш се искористени .
Tavikte ko mene ne gi poznavas licno taka da cuvaj si gi etiketite za tebe...gospodine putin!

Bankrotstvoto vo USA e obichna biznis strategija i nishto poveke. Se e zakonski i toa e omilena taktika na mnogu biznisi. Zatoa obidot Trump da se diskreditira so ovie bankrotstva, danochniot izveshtaj i toa shto nekogash nekoja orospija narekol debela guza i slichni gluposti ne drzhat voda. Vistinskiot problem e na drugata strana, kade so amin na FBI i celoto USA pravosudstvo se dozvoluva na eden kriminalec do gusha vo kriminal i spletki pa duri i naracheni ubistva da vodi kampanja za prezident.
A vo isto vreme na ostanatiot svet im delat lekcii za korupcija pa pravat razni svetski tabeli kade ima najveke korupcija, rezhimi i slichni raboti.
A Hillary se sluzhi so istite trikovi kako Trump da izbegne danok.
http://www.zerohedge.com/news/2016-...-hillary-used-same-tax-avoidance-scheme-trump

Не се секирај сигурно повеќе од тебе имам ;) но тоа не е темата.
Темата е дека лиги ти течат по милијардата што може ја има Трамп како господ да е а како неговите пари твои да ќе станат. :) Воопшто не е битно колкава цифра има за да биде добар преседател или интелигентен човек.
Може со шпекулации да ги добил, или од наследство, а да е тапа глуп. Величање на некој дека е "богат" е размислување на прости најчесто сиромашни луѓе ;)
Ако нешто значат парите, е тоа како ги употребува.
Ако земам милијардер за пример ќе го земам Муск. Го подобрува човештвото во целост и прави милијарди, почнал од нула а сега вреди најмалку 4 пати повеќе од Трамп. А што прави Трамп? Шпекулации со недвижности.

Ако мислеше на Елон Муск :aplauz::pos::pos::lolzz::lolzz:
Убав пример земаш само освен информации од "масс" медиумите земи малку и од страна пролистај за него ;). Јасно ми е сега зашто си за Хилари.
Муск бе го подобрувал човештвото :lolzz::lolzz::pos:

"Величање на некој дека е "богат" е размислување на прости најчесто сиромашни луѓе ;)"
Муабетот не беше дали е милијардер или не, туку дали е Глуп или не.
А бидејќи обожаваш да се фалиш во своите постови колку си нај нај, да ти кажам дека кај нас во село магарето само се фали :P

Да си жив и здрав ме расположи... и да даде господ секогаш да си имаш многу финансии (y)

I sto vrska ima bogatstvoto ...ne ti dava intelegemcija toa! Trump e glup ko trska. Mu trebase podobar tim\plan posebno okolu ekonomijata. Jazolot pomegu bogatie i siromasnite e se pogolem a trupov saka da gi namali taxite na onie koi sto imaat najmnogu so cel da pocnat da go delat nivnoto bogatsvo. Cist primer ti on so ne pocne da go deli negovoto bogatstvo.. Ne ja podrzuvam ni Hilari ...ednostavno situaciajta e Magare vs Zmija.

1. Моето brain fart (вицкасти сте со странски изрази) се однесуваше на твоето богатите и сиромашните и поврзаноста со даноците.
И етикетата се однесуваше пак на размислувањето за богатите и сиромашните зашто во МКД веќе 70 години не цицаат на таа фора ;)

Незнам од каде сега јас Путин, кога Хилари така го напаѓа Трамп дека е човек на Путин и постои можност доколку Трамп води Обама да ги прекине изборите и да продолжи тој да си е претседател.

2. Мијалков,Протуѓер итн ако немаа мозок немаше до тука да дотуркаат. дали е тоа добро за народот или не тоа е друга приказна.

И да, се согласуваме дека е Магаре (Трамп) или Змијата Хилари. Но со Трамп поголема е шансата хаосот во светот малку побезболно да се реши.:noze:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom