Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
имам еден проблем,
момчето со кое раскинав,сеуште го саакам... и сега сите мои другарки зборуваат за тоа како ќе имаат односи со своите момчиња,а јас се чуствувам заостането.
имам желба да ја изгубам и јас својата невиност,ама со него..не со било кој.
ми доаѓа да му кажам. ај да се .. хахаха
помош ?
Прво запрашај се зошто си го изгубила? дали тоа било некое недоразбирање или пак се работи за нешто друго - монотонија во врска, преголемо посветување внимание на истата...

Потоа запрашај се дали вреди поради тоа што твоите другарки имаат односи мораш и ти по секоја цена да ги имаш со дечкото со кој до неодамна бевте во врска. Дали вреди да го вратиш само поради еден вид на хормонско преоптоварување и следење на „модата“ - да бидеш како твоите другарки.

Односите се спонтана работа - не по секоја цена.

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Moze ke odam malce off ama voa mladinava e skorz na skorz zasotanata ke bila oti nemalo da bide skinata epa devojce zemi morkov :tapp:
i vlezi vo semataaaaaa :D cccc

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
имам еден проблем,
момчето со кое раскинав,сеуште го саакам... и сега сите мои другарки зборуваат за тоа како ќе имаат односи со своите момчиња,а јас се чуствувам заостането.
помош ?
Srcle,sea ke ti kazam jas edno nesto.Nemoj da pravis nesto samo za da bide napraveno,tuku zosto sakas da go napravis,i nemoj da kazuvas deka ako ostanes nevina ke se cuvstvuvas zaostanato,so ima vrska ako tvoite drugarki se iz*bat.Ako go sakas i sakas da bides pak so nego,bidi,no ova deka ke se cuvstvuvas zaostanato ako ostanes nevina mi e malce smesno,nemaj gajle i teraj si kako so si teras do sea,samo ne gi ubrzuvaj rabotite za da bides u tek so vremeto:):):):))))):pipi:

Член од
11 март 2011
Мислења
6
Поени од реакции
2
Фала на целата екипа за вашите совети, верувајте премногу ми се потребни, ќе се потрудам повеќето да ги прифатам и применам :) бидете ми поздравени :helou:

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
808 страни, 12110 мислења...машала машала

Крцкајте си:wink:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
имам еден проблем,
помош ?
Ако мислиш дека со ширење нозе ќе го вратиш типот шо не те сака, гадно се лажеш. Помири се со фактот дека не сака да биде по тебе, полесно ќе ти биде. Не биди себична, ако не е среќен покрај тебе...остави го да ја најде среќата.
Сериозна си околу размислувањето дека сите твои другарки изгубиле невиност, а ти "кутрата" си заостаната во тој поглед?:tapp: Би му дала на дечко шо не те сака, само за да бидеш како другарките? Ако е така пушти оглас на форумов, ќе ги "зае*еш" сите...барем нема да го молиш бившиот за да му дадеш.

Свашта.
Не ми се верува колку се заостанати денешниве генерации.:nesvest:
Кај да е, девојчињата шо немаат изгубено невиност, ќе ги покажуваат со прст и ќе им се газат од смеење.... а може и ќе им подарат по некој вибратор за да бидат "ИН" :tapp:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
имам еден проблем,
помош ?
Наместо да се чувствуваш заостанато, распрашувај ги твоите другарки како им било/ќе им биде кога тие имале/ќе имаат односи со нивните момчиња. Тоа ќе ди даде солидна теоретска подготовка за да знаеш што да бараш или да не бараш кога ќе дојде редот и ти да имаш односи со новото момче. Јасно, ќе треба и да почнеш да го бараш, но тоа е друга тема.

Значи, немој да се жалиш, туку искористи ја ситуацијата. Верувај, во многу подобра позиција си од твоите другарки, зашто тие ќе учат на своја кожа, а ти ќе имаш можност да научиш од нив.

Член од
19 ноември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Имам проблем, во врска сум веќе 4 месеци, и навистина ми е убаво, се чувствувам сакано после толку време, се чувствувам како никогаш до сега, дефинитивно ги живеам најдобрите 4 месеци од мојот живот..
Со девојка ми како да сме створени еден за друг, се согласуваме совршено, имаме разбирање за се, можеме да разговараме буквално за се, таа ми е и најдобар пријател и девојка.
Секој проблем сме го решавале заедно, во се сме заедно, али проблемот е тоа што во лето таа се преселува во странство да живее, дефинитивно се преселува.
Не знам што да правам, дали да раскинеме или да продолжиме, уште сега ми е премногу тешко, не знам како ќе станува натака, ама јас сум љубоморен, психата ќе ме изеде кога ќе се пресели таму, не знам како би издржал, таа ми рече дека кога ќе доаѓа секогаш кога ќе може, ама не знам сето тоа не ми изгледа некако дека ќе профункционира.
Навистина не знам што да правам, ве молам помагајте, дали бил некој во слична ситуација и како се справил со сето ова, секое мислење е добредојдено, фала однапред :)

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Имам проблем, во врска сум веќе 4 месеци, и навистина ми е убаво, се чувствувам сакано после толку време, се чувствувам како никогаш до сега, дефинитивно ги живеам најдобрите 4 месеци од мојот живот..
Со девојка ми како да сме створени еден за друг, се согласуваме совршено, имаме разбирање за се, можеме да разговараме буквално за се, таа ми е и најдобар пријател и девојка.
Секој проблем сме го решавале заедно, во се сме заедно, али проблемот е тоа што во лето таа се преселува во странство да живее, дефинитивно се преселува.
Не знам што да правам, дали да раскинеме или да продолжиме, уште сега ми е премногу тешко, не знам како ќе станува натака, ама јас сум љубоморен, психата ќе ме изеде кога ќе се пресели таму, не знам како би издржал, таа ми рече дека кога ќе доаѓа секогаш кога ќе може, ама не знам сето тоа не ми изгледа некако дека ќе профункционира.
Навистина не знам што да правам, ве молам помагајте, дали бил некој во слична ситуација и како се справил со сето ова, секое мислење е добредојдено, фала однапред :)
До последен ден ќе се надеваш дека нешто ќе се промени и дека поради некоја причина ќе пропадне нејзиното заминување. Како ќе се наближува времето и се повеќе ќе сфаќаш дека навистина ќе замине, ќе ги разгледуваш сите можни опции или ти да отидеш со неа или таа да остане со тебе.
Недела-две пред да оди, се што сте имале полека ќе почне да се распаѓа, да се крши и да оди во неповрат. Тие неколку дена пред да замине, ќе ти бидат мачни пропорционално на убавината на претходното време кое сте го поминале заедно.
Од кога ќе отиде, ќе мора да продолжи со сосема нов живот, истото ќе мора да го направиш и ти без неа. Ќе контактирате на нет и по телефон, меѓутоа брзо ќе сватите дека се е залудно и дека ништо нема да биде како претходно.
На крајот ќе преболиш кога самиот ќе одлучиш дека повеќе нема потреба да се грижиш за неа, кога ќе престанеш да чувствуваш било каква блискост и поврзаност. Месец, два, година, но сепак времето ќе си го направи своето.
Не сакам да те разочарувам, само ти го претставувам најреалниот тек на работите.
Се надевам дека кога ќе дојде време, ќе ме демантираш и ќе пишеш дека сте останале заедно :smir:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Оставете ја бе,нека се клецка колку сака,па може ке излезе нешто по 9 месеци,знаете напредна е младината денес,па ако ни е благодарна ке не вика на мекици...мх мх мх,can't wait:vozbud:

Koлку си години,таа колку е?па пресели се и ти со неа.Љубовта секогаш на крајот победува.Не се откажувај така лесно,па да се каеш после.

Член од
19 ноември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Оставете ја бе,нека се клецка колку сака,па може ке излезе нешто по 9 месеци,знаете напредна е младината денес,па ако ни е благодарна ке не вика на мекици...мх мх мх,can't wait:vozbud:

Годиниве се малку проблем, јас сум 17, таа е 16, да бевме полнолетни, лесно е.

Koлку си години,таа колку е?па пресели се и ти со неа.Љубовта секогаш на крајот победува.Не се откажувај така лесно,па да се каеш после.
До последен ден ќе се надеваш дека нешто ќе се промени и дека поради некоја причина ќе пропадне нејзиното заминување. Како ќе се наближува времето и се повеќе ќе сфаќаш дека навистина ќе замине, ќе ги разгледуваш сите можни опции или ти да отидеш со неа или таа да остане со тебе.
Недела-две пред да оди, се што сте имале полека ќе почне да се распаѓа, да се крши и да оди во неповрат. Тие неколку дена пред да замине, ќе ти бидат мачни пропорционално на убавината на претходното време кое сте го поминале заедно.
Од кога ќе отиде, ќе мора да продолжи со сосема нов живот, истото ќе мора да го направиш и ти без неа. Ќе контактирате на нет и по телефон, меѓутоа брзо ќе сватите дека се е залудно и дека ништо нема да биде како претходно.
На крајот ќе преболиш кога самиот ќе одлучиш дека повеќе нема потреба да се грижиш за неа, кога ќе престанеш да чувствуваш било каква блискост и поврзаност. Месец, два, година, но сепак времето ќе си го направи своето.
Не сакам да те разочарувам, само ти го претставувам најреалниот тек на работите.
Се надевам дека кога ќе дојде време, ќе ме демантираш и ќе пишеш дека сте останале заедно :smir:
Претпоставувам дека е вака, но нема никакви шанси таа да остане, ниту јас да отидам, и сум свесен за тоа.
Имамо разговарано и со неа околу ова, таа несака да раскинеме, вели дека ќе доаѓа прва прилика, дека ќе бидеме во контакт, али според мене врскава на далечина тешко да профункционира, кога-тогаш ќе пукне.
Мојата дилема е, дали да останам со неа во врска во која знам кога и е крајот, или да раскинам сега или пак недела дена пред да појде.
Инаку, јас имам 17, таа 16, тоа е проблем плус, да бевме полнолетни лесно е.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Претпоставувам дека е вака, но нема никакви шанси таа да остане, ниту јас да отидам, и сум свесен за тоа.
Имамо разговарано и со неа околу ова, таа несака да раскинеме, вели дека ќе доаѓа прва прилика, дека ќе бидеме во контакт, али според мене врскава на далечина тешко да профункционира, кога-тогаш ќе пукне.
Мојата дилема е, дали да останам со неа во врска во која знам кога и е крајот, или да раскинам сега или пак недела дена пред да појде.
Инаку, јас имам 17, таа 16, тоа е проблем плус, да бевме полнолетни лесно е.
Wow.Веднаш се откажуваш...Колку убаво,врска на далечина не успева?Ако се сака се се може,остави тоа,времето ке избледи,далеку од очи далеку од срце бла бла бла.Па бидете во контакт додека не станете полнолетни ке се гледате кога ке можете.Знам многу такви врски кои успеале.А потоа кога ке наполниш 18 години 19 иди и ти.Не се предавај така лесно,да не се каеш после.Еве таа не сака да раскинете,зошто не пробате?
За проба не се плака нели.:smir:

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Iskreno koa go citam ova,kako i mnogu drugi raboti na temava mi pagja mnogu tesko:(,koa pocnav da go citam postov me raznezni so tvojata ljubov:),no se prasuvav sto bi mozelo ovde da e problem,i koa vidov sto e,ednostavno ke bidam realen i ke ti kazam deka mene mi izglea na skoro bezizlezna situacijava:(.Sekako,ne deka e stvarno bezizlezna,no ovaa situacija izgleda e takva,prvo 4 meseci se malku za da vlezete vo brak,vtoro,mislam deka ne ste dovolno vozrasni za toa(pretpostavki moi se ova,deka nez kolku god imate),taka da,ovaa opcija treba da se iskluci,tretoto e deka bi mozel i ti da se preselis so nea,no toa mislam deka e resenie koa gleame nie vaka od strana,no da bideme realni,ni toa ne e mozno od mnogu pricini,zosto sigurno nema da zivees ti so nejze i nejzinoto semejstvo,a da zivees sam ne deka e tolku loso,no mislam deka treba da si epten dobro finansiski potkrepen za da si go dozvolis toa vo stranstvo,znaci i ovaa opcija otpagja,druga opcija e da ostvaruvate kontakti i koa ke vi dojde vreme da vlezete vo tavce,no do togas se plasam deka vasata konekcija nema da bide tolku silna kako sea,znaci i ovaa opcija otpagja........Ne sum dovolno pameten za da najdam najsoodvetno resenie za situacijava,vo koe nema da ima nekoi precki,zatoa ke ti recam,se nadevam deka sudbinata ke ti najde nekoe spontano resenie za problemov,a ako ni taa ne e dovolno pametna za toa,togas ti posakuvam brzo zakrepnuvanje:)Mislam deka za situacijava mozeme samo da ti ponudime na temava soslusuvanje,no resenie tesko,zalam:(:(:(:toe:

A

Auditore

Гостин
Сума сумарум, се сакате, убаво ви е, зошто да не го искористиш максимално тоа? Ако не ме сфати, мислам зошто да раскинуваш, продолжи со неа во врската и коа ќе отиде, ќе комуницирате преко нет, камера ова она, барем сеа тоа е лесно, технологија курци-палци.
Со текот на времето ќе оладите и двајцата, а ако се навистина толку многу сакате ќе опстоите уште 2-3 години, некако, па тогаш фаќајте чаре, ако нејзините се добро парични потковани ќе фатиш и ти таму, ако не таа ќе дојде и тако то.
До тогаш, кај ти е машкоста, плачење за време и изолација нема, знам дека е тешко, и немој да се тешиш, наоѓај си алтернатива коа ќе замине, ташаците не ти се врзани, нит пак си ги изгубил, make your life fun again, па што биде биде.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
^^ Брале ја го преживеав истото но кај мене беше разлика што не бевме у врска али исто ко да бевме. Значи се знаевме некои неполни 4 месеци, се мувавме ова она имавме и односи и сето тоа доведе да се поврземе многу. Стварно добро се согласувавме, можев муабет да било што да направам со неа имаше разбирање и ни беше супер иако пак ќе ти напоменам дека не бевме у врска. Дојде времето некаде недела дена пред да замине, почна да станува свесна што се случи, дека ова толку да се заљуби и да се поврзе со некој за толку краток период и се немаше случено и уствари свати дека ќе загуби доста а и јаснормално зашо реално мене ми беше супер со неа. Е сеа и она ми викаше ќе се слушаме на скајп нема да те заборавам што ти е, те сакам итн итн. Дента пред да замине цел ден бевме заедно и стварно ми беше еден од најубавите денови но требаше да се поздравиме за последен пат. Е тука братче ќе ти биде многу тешко ако искрено ја сакаш и ти значи нешто, како и да е да не те давам многу со мојава ситуација да ти ја кажам поентата. Од кога замина и стигна таму првиот месец дена додека се адаптира ќе ти пишува цело време (барем со мојава така беше) е после од коа ќе се вклопи малце ќе почне да ти продава муда за бубрези(мене тоа ме нервира) како таму е боље, како Македонија е заостаната земја нема иднина итн. Ќе почне и хормони да работат(добро кај тебе е помала 16 год) ќе најде некој сигурно иако нема да ти каже и така ти ќе сфаќаш дека нема многу фајде од таа работа. Кај мене така азврши пошо неможев да трпам да ми подава толку филмови и поради тоа се скаравме малце и то :) Дај боже кај тебе да биде различно, ако искрено ја сакаш остани во врска па види како ќе се одвиваат работите. Секое добро!

Kajgana Shop

На врв Bottom