До неодамна имав една муачка што ја многу сакав а и сеуште ја сакам!Но разбрав дека таа си пишувала со мој братуцед “му се пуштала“, јас разбрав, се скаравме... незнам сега дали да и јас звонам или да чекам таа да ми звони, од таа ден поминаа веќе две недели?? некој совет
Прашај го братучед ти дали контактира тој со неа. Ако да, прашај го дали има некои намери кон неа. Ако да, повлечи се - не вреди да си расипуваш семејни односи поради девојка. А девојки ќе има на тон во твојот живот.
Но, ако одговорот е не на што било од претходно наведените: на таа девојка ѝ треба физичка блискост и телесно уживање и учење во тоа. Ако има што и да е со тебе, тоа ќе биде само за да се образува самата себе и многу веројатно е дека нема намера да развива чувства кон тебе.
Затоа, ти постапи исто: искористи ја за да се образуваш самиот себе.
Најди се со неа, залапај ја, испофаќај ја, ако можеш и до секс одведи ја. Зашто таа го бара само тоа и не ѝ е гајле со кого што прави. Затоа, повикај ја да излезете и почни да ѝ се пушташ најотворено и најдиректно кажи ѝ дека сакаш телесно да уживаш со (во) неа.
Ако те одбие поради која и да било причина, веднаш избриши ја од својот живот и фокусирај се на друга - не е добра соученичка. А ако те прифати, почни паралелно да бараш и други девојки поради истата причина: лапање/драпање/секс. Активно влези во тие води и ти бркај го своето задоволство, наместо да се фокусираш на тоа како другите го бркаат нивното. Додека ти се сака, прави го со колку можеш, колку почесто можеш. Тој аспект на животот и тоа како треба да се научи додека човек е млад, па искористи ја својата младост.
Со среќа.
--- надополнето ---
Имам проблем после долга врска, откако раскинав со девојчето мојата самодоверба нагло опадна, сум бил со други после неа ама некако не ми иде муабетот со ниедна, пробав врски со други али исто не ми успеаа, главно заради недостаток на самодоверба (барем јас така мислам), незнам дали сеуште ја немам преболено или што е, ми треба помош. секој совет е добредојден, како да ја вратам самодовербата, порано немав никакви проблеми барем околу жените, знаев и добар муабет да напраам и добро да флертувам , да заведувам... се тоа додека не раскинав со неа
едноставно неможам да се вратам во нормала
Сè уште знаеш да направиш добар муабет и да флертуваш и да заведуваш. Само девојката те убедила дека веќе не ти треба тоа (и навистина и не ти требало), па тие вештини ти закржлавеле. Плус тоа, очигледно е дека флертот и заведувањето ти успеале и после неа, зашто си бил и со други после неа.
Не ти недостасува самодоверба, само фокус. До сега си се фокусирал на неа и ти било прекрасно, зашто таа била со тебе. Сега не е, а твојот фокус уште е на неа, па мислиш дека ти нешто не правиш како што треба. Твојата „нормала“ не е до тебе, зашто погрешно си се поставил: си ја поставил неа на пиедестал, а себе си се запоставил.
Она што ти треба е да се научиш работите да ги правиш поради самиот себе. Ако ти се допаѓа некоја девојка, однеси ја во кревет зашто *сакаш*, не зашто ти *треба*. Ако имаш некое хоби, што не зависи од никого друг, тоа е најдобро: оди на танцување, во планинарски друштва... каде и да е кајшто ќе има други луѓе. Но оди таму заради тоа што *активноста* ти се допаѓа, не луѓето кои што се таму. Тоа ќе дојде дури отпосле.
Значи, фокусирај се на себе. Најди што те исполнува и прави го тоа. Од време на време помислувај на бившата и потсети се на убавите чувства што си ги имал со неа. И во тој момент обиди се да процениш што е она што ти ги предизвикува тие убави чувства, т.е. која *активност* која сте ја правеле заедно (може да е заедничкото излегување, може да се разговорите итн). И запомни дека *заедничката активност* е таа што ти предизвикала убави чувства, не девојката како таква. И потоа почни да ги практикуваш пак тие активности, знаејќи дека ако тие те довеле до тоа да ти е убаво со таа девојка, ќе те доведат да ти е убаво и со друга девојка пак. Мајсторот останува мајстор: ако некогаш си успеал нешто да направиш како што треба, ќе успееш пак, зашто знаеш како.
Со среќа.