Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
1. Мене ми личи дека сеуште ја немаш преболено
2. Ако можеш смири се со неа, обновете ја врската
3. Не мораше да отвараш посебна тема можеше прашањево да го постираш во љубовни проблеми и совети.

Член од
11 март 2011
Мислења
6
Поени од реакции
2
Идејата да се смириме е неостварлива, пробавме после некое време да се смириме али не идеше, сега веќе си има дечко година дена, така да неможам нешто повеќе да направам тука

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.707
Поени од реакции
13.379
Не е битно зошто. Затоа што ако се прашува „зошто“ цел живот, нема никогаш да успее врската.
Goddammit lad, ако таа не сака разговор тогаш таа не те почитува. Тогаш ќе мораш да стиснеш заби. Веруј не вреди да си ја удираш главата ако таа си има дечко сега и на еден начин (нејќам да звучам грубо) - ужива. Остај, мани ја. За да ја манеш што полесно ќе мораш да не ја бараш во никоја друга девојка. Обиди се да уживаш со онаа со која што си во моментот. И обиди се да не мислиш на старото - спомените јес да се премногу болни и понекогаш прекрасни - не вредат. И не очекувај дека ќе биде исто како што беше со неа. Труди се да ти биде поубаво.

A

Auditore

Гостин
Имам проблем после долга врска, откако раскинав со девојчето мојата самодоверба нагло опадна, сум бил со други после неа ама некако не ми иде муабетот со ниедна, пробав врски со други али исто не ми успеаа, главно заради недостаток на самодоверба (барем јас така мислам), незнам дали сеуште ја немам преболено или што е, ми треба помош. секој совет е добредојден, како да ја вратам самодовербата, порано немав никакви проблеми барем околу жените, знаев и добар муабет да напраам и добро да флертувам , да заведувам... се тоа додека не раскинав со неа :( едноставно неможам да се вратам во нормала
Значи вака, прво, ти ја немаш уште преболено, не затоа што неможеш туку затоа што несакаш. Прво што треба да направиш е да ја преболиш, не пробувај веднаш со други девојки, секоја ќе те потсеќа на неа, стагнирај малце со љубовта(месец,два) и прави ги работите кои си ги правел пред да се фатиш со неа, прави го она што те исполнува, што те прави среќен, дружи се повеќе со другари/ки, зголемувај го кругот на пријатели, но никако ама никако не мисли на неа, не дозволувај да те измачуваат прашања од тип: зошто, како, кога од чиста причина што ќе те вртат во круг и ќе те прават несреќен.
Самодовербата ќе си дојде сама по себе, тоа треба да го убрзаш со цврсти ставови и не дозволувајќи да потклекнеш пред ништо, значи МОЖЕШ СЕ!
Второ, од како ќе се вратиш во нормала, не заламфуј одма, ако не ме сфати, оди пополека не преземај големи чекори со други девојки, и со текот на времето уствари ќе видиш дека таа е никоја и не вреди толку да се нервираш и депримираш ради неа, потоа ќе ги увидиш грешките што си ги направил и ќе си стекнеш фино искуство и повеќе памет за следната врска.
Се надевам дека ти помогнав, знам како се чувствуваш, послушај ме, малце труд и ќе бидеш тип-топ.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Имам проблем после долга врска, откако раскинав со девојчето мојата самодоверба нагло опадна, сум бил со други после неа ама некако не ми иде муабетот со ниедна, пробав врски со други али исто не ми успеаа, главно заради недостаток на самодоверба (барем јас така мислам), незнам дали сеуште ја немам преболено или што е, ми треба помош. секој совет е добредојден, како да ја вратам самодовербата, порано немав никакви проблеми барем околу жените, знаев и добар муабет да напраам и добро да флертувам , да заведувам... се тоа додека не раскинав со неа :( едноставно неможам да се вратам во нормала
Време.
Тоа ти е најпотребно после долга врска. Заеби шо викаат дека клин со клин се вади....така само на себе и таа до тебе ќе даваш лажна надеж. Додека не расчистиш комплетно со чувства, додека не средиш мисли не се впуштај во врска.
Не дека немаш самодоверба, едноставно си заљубен до уши во бившата. Каков и да бил крајот, не пробувај да ја вратиш. Се што еднаш ќе се скрши, колку и да го лепиш нема да биде исто. Периодот на опоравување после долга врска искористи го за учење од грешките :pipi:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
pa on mi kazha...posleto ona mi prizna
Тогаш батали ја,не е за тебе,како се осмелува,не те заслужува.Ти се чудам како воопшто и се нервираш за таква к*рва(со извинение на речникот ама не можев да се воздржам)има и други.Сега излези надвор на убавото време и тргни во поход за нова девојка.:smir:

Гуд Лак :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Vaka jas imam eden sovet za tebe. Ako mozev dobro da sfatam si imal vrska koja e prekinata a ti uste se nemas vrateno vo normala( na nekoj nacin). Moj sovet e kako i na ostanatite da prodolzis napred i da zivees kako so treba. Nikako ne fakaj devojka nekoe vreme, samo da ja prebolis starata,, posto taka e najloso toa e samo odraz na ocaj. Ostani sam podolgo vreme i poraboti malku na sebe. Posveti se na nekoja druga rabota so te ispolnuva ( na primer teretana, ili nesto slicno), sekogas bidi vo dobro drustvo, kako so drugari taka i so drugarki. Ke pomine nekoe vreme i ke sfatis deka onie gubenje nervi na 20 i nekoku godini poradi zenska e glupost. Koga ke ja zapoznaes narednata za tebe ( a toa ke bide veruvaj spontano) ke sfatis deka se e bilo samo greska. Znam deka ne ti e lesno, ama se se slucuva so pricina.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
До неодамна имав една муачка што ја многу сакав а и сеуште ја сакам!Но разбрав дека таа си пишувала со мој братуцед “му се пуштала“, јас разбрав, се скаравме... незнам сега дали да и јас звонам или да чекам таа да ми звони, од таа ден поминаа веќе две недели?? некој совет
Ако си ја сакал, немала да ти биде мувачка - сега егото ти е повредено па - те боли ... што мислеше ти ... дека мувачката треба да биде само со тебе ... па не ти била девојка или слл...со која сака може да се мува - тоа е нејзин проблем што го правела со твој братучед - не е твој ... не е и се јавувај ... или јави и се и кажи и дека ти е жал за караницата и гледај да ги поправиш односите со неа ... во смисла да бидат пријателски ... повеќе мислам не бидува ништо од вашава работа

--- надополнето ---

Добредојде во клубот пријателе,

Прашал паталец - а не гаталец, за оваа работа ...

Ти пријателе, сега минуваш низ природна тн. постреакативна (стресна) депресија ... раксинувањето и разделбата кај тебе во главчето и срцето ти ги измешале коцките ... па треба време ... се да си дојде на свое место ...

Неможам да тврдам дека клин со клин се избива, ниту дека времето лечи - се - бидејќи мене тоа не ми помага (или јас несакам да ми помага), но со сигурност можам да ти кажам дека мораш да се трудиш да си најдеш хоби, да си го пополниш времето кое инаку си го минувал со неа, да ја победиш досадата и сл.

Најбитно е да излегуваш, да се дружиш ... односно да можеш отворено да разговараш со некој кој тие многу близок за се што ти лежи на срце ... па дури и 100 пати да го кажуваш истото ....

Не се обвинувај, не помага, само разговор и соочување со сегашната ситуација, а тоа е дека неа ја нема - не сте заедно ... којзнае каква девојка те чека на следниот агол, а којзнае - може и ќе се смирите ...

Како и да - обиди се да живееш сега и тука и знај дека после ноќта доаѓа ден

Поздрав

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
До неодамна имав една муачка што ја многу сакав а и сеуште ја сакам!Но разбрав дека таа си пишувала со мој братуцед “му се пуштала“, јас разбрав, се скаравме... незнам сега дали да и јас звонам или да чекам таа да ми звони, од таа ден поминаа веќе две недели?? некој совет
Прашај го братучед ти дали контактира тој со неа. Ако да, прашај го дали има некои намери кон неа. Ако да, повлечи се - не вреди да си расипуваш семејни односи поради девојка. А девојки ќе има на тон во твојот живот.

Но, ако одговорот е не на што било од претходно наведените: на таа девојка ѝ треба физичка блискост и телесно уживање и учење во тоа. Ако има што и да е со тебе, тоа ќе биде само за да се образува самата себе и многу веројатно е дека нема намера да развива чувства кон тебе.

Затоа, ти постапи исто: искористи ја за да се образуваш самиот себе.

Најди се со неа, залапај ја, испофаќај ја, ако можеш и до секс одведи ја. Зашто таа го бара само тоа и не ѝ е гајле со кого што прави. Затоа, повикај ја да излезете и почни да ѝ се пушташ најотворено и најдиректно кажи ѝ дека сакаш телесно да уживаш со (во) неа.

Ако те одбие поради која и да било причина, веднаш избриши ја од својот живот и фокусирај се на друга - не е добра соученичка. А ако те прифати, почни паралелно да бараш и други девојки поради истата причина: лапање/драпање/секс. Активно влези во тие води и ти бркај го своето задоволство, наместо да се фокусираш на тоа како другите го бркаат нивното. Додека ти се сака, прави го со колку можеш, колку почесто можеш. Тој аспект на животот и тоа како треба да се научи додека човек е млад, па искористи ја својата младост.

Со среќа.

--- надополнето ---

Сè уште знаеш да направиш добар муабет и да флертуваш и да заведуваш. Само девојката те убедила дека веќе не ти треба тоа (и навистина и не ти требало), па тие вештини ти закржлавеле. Плус тоа, очигледно е дека флертот и заведувањето ти успеале и после неа, зашто си бил и со други после неа.

Не ти недостасува самодоверба, само фокус. До сега си се фокусирал на неа и ти било прекрасно, зашто таа била со тебе. Сега не е, а твојот фокус уште е на неа, па мислиш дека ти нешто не правиш како што треба. Твојата „нормала“ не е до тебе, зашто погрешно си се поставил: си ја поставил неа на пиедестал, а себе си се запоставил.

Она што ти треба е да се научиш работите да ги правиш поради самиот себе. Ако ти се допаѓа некоја девојка, однеси ја во кревет зашто *сакаш*, не зашто ти *треба*. Ако имаш некое хоби, што не зависи од никого друг, тоа е најдобро: оди на танцување, во планинарски друштва... каде и да е кајшто ќе има други луѓе. Но оди таму заради тоа што *активноста* ти се допаѓа, не луѓето кои што се таму. Тоа ќе дојде дури отпосле.

Значи, фокусирај се на себе. Најди што те исполнува и прави го тоа. Од време на време помислувај на бившата и потсети се на убавите чувства што си ги имал со неа. И во тој момент обиди се да процениш што е она што ти ги предизвикува тие убави чувства, т.е. која *активност* која сте ја правеле заедно (може да е заедничкото излегување, може да се разговорите итн). И запомни дека *заедничката активност* е таа што ти предизвикала убави чувства, не девојката како таква. И потоа почни да ги практикуваш пак тие активности, знаејќи дека ако тие те довеле до тоа да ти е убаво со таа девојка, ќе те доведат да ти е убаво и со друга девојка пак. Мајсторот останува мајстор: ако некогаш си успеал нешто да направиш како што треба, ќе успееш пак, зашто знаеш како.

Со среќа.

Член од
11 февруари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
имам еден проблем,
момчето со кое раскинав,сеуште го саакам... и сега сите мои другарки зборуваат за тоа како ќе имаат односи со своите момчиња,а јас се чуствувам заостането.
имам желба да ја изгубам и јас својата невиност,ама со него..не со било кој.
ми доаѓа да му кажам. ај да се .. хахаха
помош ?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
имам еден проблем,
момчето со кое раскинав,сеуште го саакам... и сега сите мои другарки зборуваат за тоа како ќе имаат односи со своите момчиња,а јас се чуствувам заостането.
помош ?[/QUOTE
Желба..ебате желбата ако те искористи..а ќе те искористи..ај седиси мирна на газето и чувај си ја невиноста за некој шо ќе ја заслужи..башка..зашо да бидеш како другарките твои? уживај!

A

Auditore

Гостин
имам еден проблем,
помош ?
Најдобра солуција ти е да разговараш си момчето, разговарајте искрено, можеби и ќе се смирите, но тоа имање односи, размисли дали си спремна, дали си сигурна дека е тој вистинскиот, немој ради чувство на запоставеност да направиш глупост ради која ќе се каеш, значи поголемиот дел од решението е во твојот ум, размисли добро.

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
имам еден проблем,
помош ?
Душо, немој да избрзуваш. За некои сексот не е ништо посебно, но верувам дека тебе ти е свет бидејќи сакаш да го имаш тоа со човек кого го љубиш.
Незнам како било со момчето, а можеби тоа и не е толку важно бидејќи вие имате раскинато. Да било се’ во ред, ќе бевте заедно.
Стрпи се, ќе си дојде и правиот човек за таа работа. Може многу да се каеш бидејќи првиот секс се случува само еднаш во живот, а сигурно несакаш да се сеќаваш дека тоа си го направила во состојба на очај, а не при возвратена љубов која ветува.
Има разлика.

Kajgana Shop

На врв Bottom