S
SpaceTraveler
Гостин
Служењето на човештвото (што ли е тоа?..) без Бог, е школски пример за идолатрија, односно човекоугодување.
Обиди се пак...
П.С.
Како ти лично му служиш на човештвото? Седиш зад мониторот и ма‘аш „лајк„ за гладните деца у Африка?...[DOUBLEPOST=1474726885][/DOUBLEPOST]
Смртта им доаѓа како среќен кај само на безбожниците.[DOUBLEPOST=1474726955][/DOUBLEPOST]
Гревот, злото, лагата, смртата, вклучувајќи го и лукавиот, се сурова реалност уште пред да се роди вашиот идеолог.[DOUBLEPOST=1474727032][/DOUBLEPOST]
Ај посочи ми: како е можно да бидеш ук во лагата, а да не бидеш излажан и да не лажеш? Ќе можеш да одговориш?[DOUBLEPOST=1474727062][/DOUBLEPOST]
Пак ми подметнуеш „негативна исповест„?[DOUBLEPOST=1474727142][/DOUBLEPOST]
Нема „подобар„ пример за лик од тебе, кој поимот „вистина„ не го вади од уста, а при тоа абер нема што е „вистина„.
Навистина, тешко е да зборуваш за вистината а си потонал во лагата. Не „иде„ тоа...
Не, православна особина е да маваат лајк за болни деца, да споделуваат богородици за среќа и слични работи. Јас сум Телемит и нелогично е за мене да барам награда од некаков си бог за секој хуман акт што ќе го направам. Можам да помогнам на поединци, не глобално на целото човештво, но сепак не би одмагал на луѓето наоколу ширејќи страв од смрт и грев!
Едно е да зборуваш за Телема чии што Закон е Законот на Животот, Љубовта, Светлината и Слободата, друго е да проповедаш хорор приказни за умирање, распнување на крстови, тортура.
Вистински да сакаш некого значи да не го менуваш туку прифатиш и љубив поради Ѕвездата која што е!
П.С човештвто може без богови, самовили, русалки, христоси. Пример за тоа е Југославија и СССР, време кога се почитувале вистинските вредности настрана од црквите, џамиите и слично. Кога човек има што да јаде и пие дома на масата не му треба никаков си бог. Го разбираш ли ти тоа?

[DOUBLEPOST=1474726885][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1474731773][/DOUBLEPOST]Имам забележано кутриот ти колку повеќе се обидуваш да го замаглиш Светлото на Телема толку повеќе ја оцрнуваш својата бљувотинска вера и фирмата МПЦ. Зар не сфаќаш?