Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Имам неколку глупи прашања :)
Викнав едно девојче што ми се свиѓа утре да идеме на кафе..е сеа прашањето ми е јас да платам сметката(не ми се смејте знам дека е глупо)?
И уште едно..кога да ја залапам? коа ке станеме од кафичот или додека седиме?
Не се глупи прашањава бе, зашо:)
Само мое мислење...
Ти да ја платиш сметката и да не брзаш со делење бакнежи. Треба тоа спонтано да биде, а не да ја гледаш 5 минути и да се мислиш како што да направиш и на крај да тргнеш во мисија(бакнувањето е мисија)...
Се нека иде онака спонтано.
Фала ви на сите..
и уште нешто, до неа да седнам? или ?
Можеш до неа. Можеш и спроти неа. Ее искрено јас мразам кога некој седи баш до мене. Ќе се мрднам тогаш:pos2:
Како и да е. Седни си во близина и немој да се залепиш до неа. Невскусно е (бар по мое мислење):toe:

П

Пепси_

Гостин
Ќе седнеш спроти неа бидејќи подобро ќе се гледате и ќе ја шмекнеш што би рекле овие по искусниве со очи да има ефект тоа кафето :pipi:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дечки вака значи
Еден другар мој моментално е сега 3та година средно а му се бендисувало некое чупе од 7одд. па сакав да продискутираме малку на таа тема односно на темата разлика во години што мислите детево што да прави дали е голема разликата во години или да продолжи понатаму ?
Слушај го чичо Џиш... ако годините на личноста а минус годините на личноста б не надминуваат 8 (без разлика дали А е машкото или женското) и збирот на годините надминува 40 тогаш е дозволено :)

H

HITCH

Гостин
Слушај го чичо Џиш... ако годините на личноста а минус годините на личноста б не надминуваат 8 (без разлика дали А е машкото или женското) и збирот на годините надминува 40 тогаш е дозволено :)
Жива среќа не ти текна синус и косинус да го тераш да пресметува! :pos:

На темава: сеедно е каде ќе седнеш, важно е што ќе и зборуваш!

Член од
1 февруари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ovaa leto se smuvav so mojata naj dobra drugaraka koja 7 godini mi e kako sestra(si gi znaevme site tajni),i od togas na tuka ne mozeme da si smireme strastite ednostavno nemozeme eden bez drug.4esto se gledame i "malku poveke se skame" no neznaeme naseto gledanje do kade ne vodi.......I imame problem taa ima decko i jas imam devojka i seto toa go praveme skrisno od nih ke moze li nekoj da mi kaze sto da pravime

L

Lu

Гостин
Ovaa leto se smuvav so mojata naj dobra drugaraka koja 7 godini mi e kako sestra(si gi znaevme site tajni),i od togas na tuka ne mozeme da si smireme strastite ednostavno nemozeme eden bez drug.4esto se gledame i "malku poveke se skame" no neznaeme naseto gledanje do kade ne vodi.......I imame problem taa ima decko i jas imam devojka i seto toa go praveme skrisno od nih ke moze li nekoj da mi kaze sto da pravime
Колку за информација ова е мојот прв пост на оваа тема :) али некако се пронајдов во цитатот.

Епа вака,викни ја „другаркати„ на еден фин разговор и расчистете што планирате да правите.
Ако ја сакаш „другаркати„ и ако она исто така тебе те сака,негледам причина зошто би биле „другари„ кога можете да си бидете дечко и девојка :smir:.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.835
Поени од реакции
20.288
Нема што да те мачи расчистете си ги врските и останете си заедно, колку такви другари и другарки ко вас имам ехеее, ама сепак супер ке вие пробајте нема што да се изгуби, осем да се доживее една прекрасна љубов :)

П.С. И можело да има другарство меѓу машко и женско а ? Како не бе...:)

S

StormRage

Гостин
lucky bastard... камо и мене истото да ми се десеше... сепак со среќа види прај шо ќе прајш само немој да ја изгубиш

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Девојка ти и дечко ѝ заслужуваат да знаат. Секој од вас одделно нека се сретне со своите „формални“ партнери и нека им ја соопшти веста за вашата меѓусебна активност. И секој од вас нека издржи што другиот „формален“ партнер има да каже, што може и да не биде убаво за уши и очи. Сепак, сте се измувале меѓу себе додека сте имале други партнери и партнерите заслужуваат да бидат обавестени. Со други зборови, секој од вас нека му раскине на својот „формален“ партнер, зашто вие се сакате меѓу себе, па нема смисла другиве да си го губат времето со вас.

А потоа вашето другарство доведете го на ниво на љубов (која веќе ја имате еден за друг) и врска, т.е. станете си партнери, наместо само другари. А потоа, само небото ви е граница.

Со среќа и сè најдобро. :helou:

A

Antigona

Гостин
Ќе седнеш спроти неа бидејќи подобро ќе се гледате и ќе ја шмекнеш што би рекле овие по искусниве со очи да има ефект тоа кафето :pipi:
Шмекање НЕ доколку станува збор за срамежливо чупе , бидејки одма ке си помисли дека си голем женскар и изиграваш нешто пред неа.

Мора да се прилагоди на девојчето и на дадената ситуација.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Шмекање НЕ доколку станува збор за срамежливо чупе , бидејки одма ке си помисли дека си голем женскар и изиграваш нешто пред неа.

Мора да се прилагоди на девојчето и на дадената ситуација.
Нормално, срамежлива ќе биде, прв пат ке биде да излезат и нормално дека женското е поповлечено........................................

И П.С....Кажи и дека имаш шасија 250 коња....ко Тошо, така ги ќарел на овие минус температури :vozbud:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Нека ја напие малку па да видеме дали ек биде срамежлива или не :vozbud: :pos:

@ Roland e батали врска и остани си со "другарка ти".Зошто да се мачиш доколку имаш некои силни чуства.Пробајте нема да изгубите ништо.
Ех зар уште некој верува дека постои такво пријателство?Ретки се таквите случаеви :)

Член од
6 јануари 2011
Мислења
23
Поени од реакции
1
Имам неколку глупи прашања :)
Викнав едно девојче што ми се свиѓа утре да идеме на кафе..е сеа прашањето ми е јас да платам сметката(не ми се смејте знам дека е глупо)?
И уште едно..кога да ја залапам? коа ке станеме од кафичот или додека седиме?
Пак јас :)
Кажете некој добар, романтичен кафич у Скопје...а и од коа ке излеземе од кафичот мислам да ја носам негде накај парк, али некако времево ладно е..друго место, совет?

V

Vollstandig

Гостин
Пак јас :)
Кажете некој добар, романтичен кафич у Скопје...а и од коа ке излеземе од кафичот мислам да ја носам негде накај парк, али некако времево ладно е..друго место, совет?
Т-Клуб во центар + евтино е и имаш Wi-Fi конекција ако не ви оди муабетот.
Кафе Венециа накај буњаковец трговскиот
Cafe-Caffe
Или ако си штедлив шетајте низ центар и извајте по едно кафе од кафемат

Kajgana Shop

На врв Bottom