Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Драги мои Кајганџии еве ме назад со нов љубовен проблем нажалост:tapp:
Последнава недела во врската ми е лом! Се скарав со дечкото ради неговиот Ненамерен игнорантски однос спрема мене ( не е свесен дека во некој ситуации многу ме растажува )! Кога му се скарав му го кажав тоа, дека ме повредува, дека не е во ред така! Ми рече, да сфаќам дека во последно време многу те повредив! Ете јас не издржав, му реков да се смириме, дека ако поправи некои работи во врската, ќе ни биде супер, но тој ми рече дека не сака да ме повреди пак, дека ме сака, дека знае дека пак ќе му речам да прекиниме! И така денеска се слушнавме на телефон (по повод моето барање да се смириме), и ми рече дека размислил: сакал извесно време да биде сам, имал многу проблеми! Тогаш го прашав дали сака конечно да раскиниме, или бара пауза! И ми одговори дека бара пауза имал многу проблеми!
Хелппп........Не се разбирам јас во овие работи, до пред неколку дена врската ни беше супер, а сега......не знам што значи ова!:raz::zid:

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Последнава недела во врската ми е лом! Се скарав со дечкото ради неговиот Ненамерен игнорантски однос спрема мене ( не е свесен дека во некој ситуации многу ме растажува )! Кога му се скарав му го кажав тоа, дека ме повредува, дека не е во ред така! Ми рече, да сфаќам дека во последно време многу те повредив! Ете јас не издржав, му реков да се смириме, дека ако поправи некои работи во врската, ќе ни биде супер, но тој ми рече дека не сака да ме повреди пак, дека ме сака, дека знае дека пак ќе му речам да прекиниме! И така денеска се слушнавме на телефон (по повод моето барање да се смириме), и ми рече дека размислил: сакал извесно време да биде сам, имал многу проблеми! Тогаш го прашав дали сака конечно да раскиниме, или бара пауза! И ми одговори дека бара пауза имал многу проблеми!
Хелппп........Не се разбирам јас во овие работи, до пред неколку дена врската ни беше супер, а сега......не знам што значи ова!:raz::zid:
Ima spored mene 2 teorii vo ovoj slucaj t.e zoso ti rekol izvesno vreme saka da bide sam,ili mu bilo tesko da ti rece deka e konecno,pa si rekol so tek na vreme ke go sfatis toa,ili mozebi ima seuste nesto.Ako navistina te saka,togas ke se povtori ona nepisano pravilo,deka koga covekot ke izgubi nesto,togas sfajka kolku mu zna4elo,pa ke ja prekinete pauzata,taka da bi ti rekol jas deka vremeto ke pokaze,tvoe e da cekas,ako go sakas se nadevam deka ova vtoroto ke se slu4,a za toa deka vi bilo ubav i deka neznaes so se slu4ilo,samo de4ko ti znaei:):):):):))))))

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Ако решил така почитувај го неговото барање да не дојде до голема кавга па да го изгубиш трајно.
Остави го доколку сака,тој самиот ке те побара ако навистина тe сака.
Гледано вака може ова да биде и тест за вас двајцата да видите колку ке издржете еден без друг.
Не го моли,не го барај.
Сигурна сум дека сепак на крај се ке се среди и пак ке сте заедно.
Обично игнорирањето и не го оправдувам но тој си знае какви проблеми има.

Со срека:smir:

Член од
27 јуни 2010
Мислења
55
Поени од реакции
2
Вака.. Момчето што мене ми се допаѓа, ја свиѓа мојата другарка, додека пак таа кон него као демек гаи чувства но не е сигурна.. А мене пак, тој навистина ми се допаѓа. Од една страна, тука е другарка ми и се разбира дека не сакам да направам ништо што би ја повредило, но од друга страна кога помеѓу мене и него нешто би се десило тоа најверојатно би останало тајно, таа не би дознала и не би ја повредило ( ако уопште ја повреди ). Незнам дали тој ме свиѓа, и тоа е проблемот.. Незнам што да правам.. Дали и како да го освојам ?

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Значи да не го барам ама ич? Ниту после недела, две недели?
Како јас ќе знам што се дешава? Боже до кој степен стигнав да ја изгубам својата самопочит, и да се согласам на ваква глупава работа! Дечкото имал проблеми, имал потреба од пауза, па и јас имам проблеми.....
Ви благодарам што ми одговарате на глупостиве:kesa:...Хуг Ју Олл:back:

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Како јас ќе знам што се дешава? Боже до кој степен стигнав да ја изгубам својата самопочит, и да се согласам на ваква глупава работа! Дечкото имал проблеми, имал потреба од пауза, па и јас имам проблеми.....
Од машка перспектива,

Ти си му раскинала, а после сакаш да се смириш со него. Со тоа си му покажала дека неговата грешка не била толку голема за да мора да раскинете. Сега егото му е повредено. Не сака да се погази себе и да се смирите за да можеш пак да му раскинеш кога ќе ти текне...

Ако сте имале сериозна врска ќе си го прегази егото, кога тогаш. Ако не...

Член од
10 септември 2009
Мислења
142
Поени од реакции
14
Вака.. Момчето што мене ми се допаѓа, ја свиѓа мојата другарка, додека пак таа кон него као демек гаи чувства но не е сигурна.. А мене пак, тој навистина ми се допаѓа. Од една страна, тука е другарка ми и се разбира дека не сакам да направам ништо што би ја повредило, но од друга страна кога помеѓу мене и него нешто би се десило тоа најверојатно би останало тајно, таа не би дознала и не би ја повредило ( ако уопште ја повреди ). Незнам дали тој ме свиѓа, и тоа е проблемот.. Незнам што да правам.. Дали и како да го освојам ?
Ако знаеш дека му се свиѓа другарка ти, а можно е и она да го свиѓа, мислам да не мешаш многу прсти, бидејќи можеш да излезеш многу повредена. Најди друг, немој многу да си го комплицираш животот. Единствено можеш да добиеш ако другарка ти, се одкаже од него и ти некако успееш да го придобиеш. Мислам дека не треба да криеш од другарка ти, што и да решиш да направиш, ипак не знам колку сте блиски...

--- надополнето ---

Пробај да не го бараш ако сакаш да видиш колку му значиш навистина :)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Епа вака испадна ситуацијата: Ова се неговите зборови ( Се работи за неговиот ненамерно игнорантски однос спрема мене, за која работа успеа да ја сфати се додека не му кажав да прекиниме,и му објаснам зошто, тоа беше се со цел да го убедам да се поправи, значи во никој случај не посакав да се разделиме, туку само сакав да сфати, зошто иако му кажував цело време, не се поправаше)
Искрено, јас сакам едно време да сум сам, да размислам, имам многу голем проблем! Ние не ќе можеме да продолжиме заедно! Не сакам да те повредам, и ако се смириме, знам дека ќе ми речеш да се разделиме, затоа поубаво со време, ионака не сакам уште повеќе да се заљубам во тебе, а и ти во мене за на крај уште повеќе да страдаме! Тебе ти треба озбилен човек! Сфатив дека цело ова време те повредував, и сфатив дека не можам да се сменам, затоа не сакам да те повредам! Ти заслужуваш се, сее, и несакам ваква девојка да повредам! Те засакав многу, ама знам дека на ист начин ќе продолжам, не можам да се сменам, а пробав! Затоа одлучив да се разделиме со време, подобро ќе биде така, или ќе ти се обратам кога ќе се сменам, а сега во моментов не можам да се смирам со тебе! Јас ако бидам уште еднаш со тебе сакам да биде на тој начин на кој што заслужуваш а не вака, не сакам да те повредувам на овој начин! Ти не заслушуваш ваков дечко, затоа најдобро ќе биде да бидиме пријатели! Во моментов не можам да бидам во врска, а и имам огромен проблем, мислам дека треба да бидам сам и мора да бидам сам сега! + ( Го прашав дали се работи за да излегува со др девојки, без обврски - ми рече не не имам проблеми, сфати дека не те заслужувам тебе, јас не сум добар како што си ти и во моментов нема шанси да бидеме заедно)! Ти продолжи да живееш, не чекај ме мене, незнам што ќе биде! Во моментов неможам да се смирам! Ти си предобра девојка, треба некој да те заслужи! Целта е да не се повредиме од љубовта, јас многу те засакав, ама знам дека ќе дојде ден и ќе ми речиш да се разделиме! И тогаш јас му одговорив, за некое време кога ќе знаеш што сакаш од животов и љубовта, побарај ме, тука ќе сум јас! На тоа ми одговори : Ќе те побарам, извини премногу, не те заслужувам! Ама ќе се потрудам за се да ми успее, и ќе те побарам!
ИЗВИНЕТЕ МН Е ДОЛГ ТЕКСТОВ! ама тоа е она што се случи сабајлето! Одтогаш плачам, се работеше за сериозна врска, пред веридба! Планирање на заеднички живот.....сега незнам ова е како гром од ведро небо! Барам да го сфатам ова, но не можам, незнам што е......
Како да се помирам со ова? Што да правам?.....

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Епа вака испадна ситуацијата: Ова се неговите зборови ( Се работи за неговиот ненамерно игнорантски однос спрема мене, за која работа успеа да ја сфати се додека не му кажав да прекиниме,и му објаснам зошто, тоа беше се со цел да го убедам да се поправи, значи во никој случај не посакав да се разделиме, туку само сакав да сфати, зошто иако му кажував цело време, не се поправаше)
Искрено, јас сакам едно време да сум сам, да размислам, имам многу голем проблем! Ние не ќе можеме да продолжиме заедно! Не сакам да те повредам, и ако се смириме, знам дека ќе ми речеш да се разделиме, затоа поубаво со време, ионака не сакам уште повеќе да се заљубам во тебе, а и ти во мене за на крај уште повеќе да страдаме! Тебе ти треба озбилен човек! Сфатив дека цело ова време те повредував, и сфатив дека не можам да се сменам, затоа не сакам да те повредам! Ти заслужуваш се, сее, и несакам ваква девојка да повредам! Те засакав многу, ама знам дека на ист начин ќе продолжам, не можам да се сменам, а пробав! Затоа одлучив да се разделиме со време, подобро ќе биде така, или ќе ти се обратам кога ќе се сменам, а сега во моментов не можам да се смирам со тебе! Јас ако бидам уште еднаш со тебе сакам да биде на тој начин на кој што заслужуваш а не вака, не сакам да те повредувам на овој начин! Ти не заслушуваш ваков дечко, затоа најдобро ќе биде да бидиме пријатели! Во моментов не можам да бидам во врска, а и имам огромен проблем, мислам дека треба да бидам сам и мора да бидам сам сега! + ( Го прашав дали се работи за да излегува со др девојки, без обврски - ми рече не не имам проблеми, сфати дека не те заслужувам тебе, јас не сум добар како што си ти и во моментов нема шанси да бидеме заедно)! Ти продолжи да живееш, не чекај ме мене, незнам што ќе биде! Во моментов неможам да се смирам! Ти си предобра девојка, треба некој да те заслужи! Целта е да не се повредиме од љубовта, јас многу те засакав, ама знам дека ќе дојде ден и ќе ми речиш да се разделиме! И тогаш јас му одговорив, за некое време кога ќе знаеш што сакаш од животов и љубовта, побарај ме, тука ќе сум јас! На тоа ми одговори : Ќе те побарам, извини премногу, не те заслужувам! Ама ќе се потрудам за се да ми успее, и ќе те побарам!
ИЗВИНЕТЕ МН Е ДОЛГ ТЕКСТОВ! ама тоа е она што се случи сабајлето! Одтогаш плачам, се работеше за сериозна врска, пред веридба! Планирање на заеднички живот.....сега незнам ова е како гром од ведро небо! Барам да го сфатам ова, но не можам, незнам што е......
Јагодче прашај го кој е тој голем проблем, вие сте биле пред започнување на заеднички живот а ова наеднаш дојде, прашај го дали е личен проблем, нека ти каже можеби има решени кое двајцата ќе го најдете, дали можеби сте планирале и деца потаму а тој ете (НЕ ДАЈ БОЖЕ) дознал дека е стерилен и тоа е неговиот проблем - ИЗВИНИ ЗА ОВА АМА ПРВО НА ПАМЕТ МИ ПАДНА ОТИ ЦЕЛО ВРЕМЕ ТИ ВИКА ИМАЛ ПРОБЛЕМ, Друго, кажиму дека те повредува со тоа што ти го кажува дека не те заслужува, или сепак се плаши од започнување на заеднички живот, машките некогаш премногу избрзуваат во некои работи, можеби некој од неговото семејство му врши притисок околу тебе, можеби друштвото, можеби е во прашање друга девојка која не сака да ти ја каже туку од како ќе се разделите сака сама да дознаеш и да се отргнете 2цата, Ова лесно не е за прифаќање знам, можеби сум помал од тебе и ќе речеш види го овај копљов што збора ама знаеш ми е жал кога вака нешто ќе прочитам. Никој не може да те запре да плачеш затоа што ти тој го свати како дел од својот живот и сега наеднаш се откинува, Или продолжете или разделетесе, вакви муабети околу паузи околу малце слобода во врската не ти требаат затоа што ќе те повредат уште повеќе, Некогаш животот е курва и може да те заебе за сите пари.......Дали сака да биде сам засега и потоа да бидете заедно или сака сега да биде сам а потоа што ќе се најде??? Разговарајте очи во очи и нека биде финален договор а не со одлагања.... Друго.....Како те повредувал тој тебе, ти викал?? те тепал??? те изневерувал?? како те повредувал или само ова му е причина за разделба....

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Твојот настап нека биде ваков кон него: „Ако сакаш да бидеме пријатели, кажи ми кој ти е големиот проблем, зашто пријателите си кажуваат работи и си помагаат еден со друг. Ако сакаш да не ми кажеш кој ти е проблемот, не можам веќе ниту пријател да ти бидам, бидејќи не ми веруваш и криеш работи од мене. Со други зборови, ја изневеруваш мојата доверба и *тоа* ме повредува, што не ме сметаш за доволно близок пријател за да ми кажеш сè.

Значи, изборот е следен: ми кажуваш сè, од а до ш и се обидуваме да го решиме проблемот *заедно*. Или, не ми кажуваш зошто *ти мене ме оставаш* и јас веќе не сум ти ниту пријател и си одам од твојот живот засекогаш, без можност за враќање, затоа што *свесно ме повредуваш* со тоа што не ми кажуваш. Бирај.“

Многу голема е веројатноста дека дури и ќе ја одбере втората можност, т.е. ќе ги прекине сите пријателски односи, бидејќи не сака да ти каже што му е. Но, ако до толку не сака да ти каже, тоа мора да се почитува и ти ќе мора да прифатиш дека тој *не сака да биде со тебе*, поради која и да е причина и спремен е дури и пријателството меѓу вас да го уништи, за да ја зачува таа тајна. Мое лично мислење е дека ништо не вреди за да се уништи такво пријателство, но можеби тој не мисли така. Внимавај: тој вели „не можам да се сменам“, со други зборови воопшто и не сека да се *потруди* да се смени (ако мисли дека треба) за да биде со тебе.

Како и да е, во овој момент мора да си силна и да си спремна да го издржиш тој товар, дека веројатно ќе дојде до прекин на врската. Повторувам, ако инсистира да го задржи проблемот за себе, прекини ги апсолутно сите односи со него и почни да бараш друг маж, зашто ако мажот не сака да ти кажува што го мачи, никако не може да има заеднички живот со тебе. Толку е едноставно. И треба до себе да имаш маж кој ќе ти биде пријател и ќе ти се доверува (и ти нему) ако мислите да градите живот заедно. Ако овој не е спремен за тоа, не е спремен за вашиот заеднички живот и *не сака да се спреми* (т.е. „смени“), како што и самиот рекол.

Во секој случај, ти немаш што да криеш. Затоа, истапи храбро и одлучно и биди спремна *ти* да ја прекинеш оваа врска, од твоја страна, за да направиш место за нова. Повторувам, сè ова под услов тој и понатаму да инсистира да не ти кажува кој му е проблемот, идниот пат кога ќе се видите. Ти советувам да го побараш што е можно побрзо во врска со ова, за да нема многу време да размислува и да се крие; нормално, прво консолидирај се и припреми се (ментално и физички) за таа средба, т.е. наспиј се, најади се и слично.

Со среќа.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Јагодче прашај го кој е тој голем проблем, вие сте биле пред започнување на заеднички живот а ова наеднаш дојде, прашај го дали е личен проблем, нека ти каже можеби има решени кое двајцата ќе го најдете, дали можеби сте планирале и деца потаму а тој ете (НЕ ДАЈ БОЖЕ) дознал дека е стерилен и тоа е неговиот проблем - ИЗВИНИ ЗА ОВА АМА ПРВО НА ПАМЕТ МИ ПАДНА ОТИ ЦЕЛО ВРЕМЕ ТИ ВИКА ИМАЛ ПРОБЛЕМ, Друго, кажиму дека те повредува со тоа што ти го кажува дека не те заслужува, или сепак се плаши од започнување на заеднички живот, машките некогаш премногу избрзуваат во некои работи, можеби некој од неговото семејство му врши притисок околу тебе, можеби друштвото, можеби е во прашање друга девојка која не сака да ти ја каже туку од како ќе се разделите сака сама да дознаеш и да се отргнете 2цата, Ова лесно не е за прифаќање знам, можеби сум помал од тебе и ќе речеш види го овај копљов што збора ама знаеш ми е жал кога вака нешто ќе прочитам. Никој не може да те запре да плачеш затоа што ти тој го свати како дел од својот живот и сега наеднаш се откинува, Или продолжете или разделетесе, вакви муабети околу паузи околу малце слобода во врската не ти требаат затоа што ќе те повредат уште повеќе, Некогаш животот е курва и може да те заебе за сите пари.......Дали сака да биде сам засега и потоа да бидете заедно или сака сега да биде сам а потоа што ќе се најде??? Разговарајте очи во очи и нека биде финален договор а не со одлагања.... Друго.....Како те повредувал тој тебе, ти викал?? те тепал??? те изневерувал?? како те повредувал или само ова му е причина за разделба....
Ти благодарам многу што одвои време за мојот проблем! Значи требаше да се видиме да разговарме за ова, нели за вакви работи не се зборува по телефон! Ама ете испадна по телефон, па потоа преку мсн! Значи не се работи за тепање, изневерување, туку тој од една страна ме сакаше ( јас му бев прва љубов, се знаеме од мали, со него започнаа и односите, мали бевме раскинавме, па после долго молење од негова страна пак дојдовме заедно да сме), а од друга страна цело време беше опкружен од другари, братучеди, колеги и сите го влечкаа навака натака, ретко кога се гледавме! 1 до 2 пати во неделата, но битно си поминувавме многу убаво, имаше многу љубов во неговите очи во тие моменти! Како и да е, за сите имаше време, само за мене не! А цело време ми викаше дека ме сака премногу и дека ќе се обиде да се промени!
Нема шанси да е стерилен, се проверуваме и јас и тој на лекар, баш пред еден месец, се беше во ред!
За ништо живо не сакаше да ми каже што е проблемот, само ми кажа дека сам ќе си го реши! Овај текст е единственото што можев да го извлечам од него, едниственото......! На крај само ми рече се надевам дека сите соништа ќе ти се исполнат, имај убав живот! чао......
Како некој да ми ја откина душата во тој момент, незнаев кај се наоѓам, и сеуште не можам да се приберам

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Ти благодарам многу што одвои време за мојот проблем! Значи требаше да се видиме да разговарме за ова, нели за вакви работи не се зборува по телефон! Ама ете испадна по телефон, па потоа преку мсн! Значи не се работи за тепање, изневерување, туку тој од една страна ме сакаше ( јас му бев прва љубов, се знаеме од мали, со него започнаа и односите, мали бевме раскинавме, па после долго молење од негова страна пак дојдовме заедно да сме), а од друга страна цело време беше опкружен од другари, братучеди, колеги и сите го влечкаа навака натака, ретко кога се гледавме! 1 до 2 пати во неделата, но битно си поминувавме многу убаво, имаше многу љубов во неговите очи во тие моменти! Како и да е, за сите имаше време, само за мене не! А цело време ми викаше дека ме сака премногу и дека ќе се обиде да се промени!
Нема шанси да е стерилен, се проверуваме и јас и тој на лекар, баш пред еден месец, се беше во ред!
За ништо живо не сакаше да ми каже што е проблемот, само ми кажа дека сам ќе си го реши! Овај текст е единственото што можев да го извлечам од него, едниственото......! На крај само ми рече се надевам дека сите соништа ќе ти се исполнат, имај убав живот! чао......
Како некој да ми ја откина душата во тој момент, незнаев кај се наоѓам, и сеуште не можам да се приберам
Цц ц ц ц и ова ти го кажал ама не лично, се плашел од твојата реакција, погоре околу стерилноста го реков само затоа што ме мана прво на памет затоа што цело време ти велел имал проблем, Прашај го дали воопшто постои проблем, па ти не ди од вчера речиму малце потврдо, ако има далие финансиски, дали е нешто со неговата фамилија страшно е, кажиму дека што и да е ќе го поминете заедно и дека ова што ти го прави е страшно....тоа горе што е болдирано и мене ме растажи така што ти рекол, Значи 80% за раскинувањето е ТОЈ МИСТЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ, ти рекол дека сам да го реши, па согласи се, нека го реши сам проблемот но зошто ја растура врската за проблемот, и дека ако искрено те сакал ќе ти кажел се, и дека ако те сака а сега ти раскини за да реши проблем ќе му биде потешко затоа што од една страна тој губи дел од себе а сака да биде поцврст во нешто, кажи му дека не му се мешаш во ништо и зашто ја става цврстата врска како залог за нешто - ЗОШТО??? дали е толку јак ПРОБЛЕМОТ па да растури врска?? Единствено што може да растури врска на едно машко е да му се упика некоја друга и да му го помати паметот, прашај некои негови другари ти, нека ти кажат искрено, кажи им дека си очајна и дека ова е голем притисок, и секако дека не можеш да се соземеш, па секогаш некоја молскавична разделба и неочекувана е шок за секој човек, Знаеш денес го гледаш а утре не - тоа е шок секако, ако сте планирале заеднички живот ете понуди му пазуа на тоа поле додека да дојдат некои работи во ред, то ти ги прави овие муабети преку МСН, како деца од 15 години кога прават муабети околу зошти ја смува оваа во паркот ти тогаш кога небвме излезени и слично, ова треба да го зборувате двајцата. И колку што можам ќе ти кажам штои знам и како знам, оти сум научен ако знам да им помагам на луѓето колку толку а за возврат ништо да не барам.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Јас инсистирав да се видиме, ама ете тој се јави и ми кажа по телефон а тоа ме акна од земја.....Не можам ништо да го прашам, не сака ништо да каже...само овај текст ми го кажа, ништо друго...
Нема храброст, сето тоа ми го кажа преку телефон и на мсн! Не сакаше да го каже проблемот за ништо живо, немаше сила повеќе да пишува, сакаше што побрзо да се исклучи од мсн!.............А пред неколку дена, истиот тој ми кажуваше колку ме сака, си правевме планови каде да одиме, што да правиме, баш кога се видовме беше малце љубоморен......се работи за 1 годишна врска, ама озбилна, се припремавме да си дајме збор!..........Како јас ќе продолжам сега? Како јас ќе заборавам, како ќе засакам пак некој???

п.с Ви благодарам многу Рики и Крусер......навистина ова шок за мене.......депресија...неколку години и маки ќе си имам.....

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.879
Поени од реакции
20.505
Јас инсистирав да се видиме, ама ете тој се јави и ми кажа по телефон а тоа ме акна од земја.....Не можам ништо да го прашам, не сака ништо да каже...само овај текст ми го кажа, ништо друго...
Нема храброст, сето тоа ми го кажа преку телефон и на мсн! Не сакаше да го каже проблемот за ништо живо, немаше сила повеќе да пишува, сакаше што побрзо да се исклучи од мсн!.............А пред неколку дена, истиот тој ми кажуваше колку ме сака, си правевме планови каде да одиме, што да правиме, баш кога се видовме беше малце љубоморен......се работи за 1 годишна врска, ама озбилна, се припремавме да си дајме збор!..........Како јас ќе продолжам сега? Како јас ќе заборавам, како ќе засакам пак некој???

Ќе заборавиш со време, ќе се најде човек кој што ќе те сака повеќе од се и ќе е храбар да се соочи со сите проблеми, арно уште од сега што сте прекинале верувај маж кој што нема доверба во себе не ти треба, заслужуваш подобро како и сите ние, сега ќе ти е тешко нема што да те лажеме, гледај да не си сама, дружисе најди си хоби колку и да звучи смешно земи плети ако знаеш или прави некој ракотворби, кажи и го проблемот на мајка ти ќе те разбере и ќе ти даде поддршка не се затворај во себе тоа е најважно глеј да истраеш и ќе мине, ние жените како што можеме да биде понежни од листови од роза така знаеме да сме посилни и од челик, стисни заби како пред инјекција и замижи некое време барај отворено поддршка од сите што ти значат и ќе ти мине.:back:

И да ќе заборавев слободно исплачисе ако можеш и на сиот глас!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Што да и каже на Мајка и кога биле пред веридба, па за ова и вервам сите знаеле од нејзиното семејство:toe:, кај и ова е шок за нео ќе биде и за блиските, Што ли му го поматило умот за ова да и го направи, зошто толку не сериозна одлука направил - НЕ МОЖЕМЕ да знаеме, затоа што има еден ПРОБЛЕМ кој ни Јагодче не го знае а ни ние, а тој е во сите муабети причина, Или е некоја друга во прашање или незнам што да речам, да растуриш сериозна врска за 1 проблем??? па кога имаш проблем е најдобро да имаш околу тебе луѓе и тогаш е полесно... Тој проблем може да е и страв од самата помисла за заеднички живот, машките понекогаш се плашат од помислата за тоа, ама до толку па да растуриш врска не !, овде е нешто друго во прашање. Јагодче МОРАШ да се сретнеш лично со него, инсистирај да се најдете и дека МОРА, ова преку МСН е еби ветер. И во моментот си депресивна, тажна секако дека ќе бидеш таква после ова. А за тоа да засакаш друг, ќе си дојде ќе видиш не е единствен па, ама па тој другиот ако го заскаш нема да биде како овај, затоа што еднаш си повредена страшно, потаму некои работи со резерва ќе ги земаш - и ќе имаш помалце доверба во сите . Тоа е кај секој. Сега земи занимавај се некако, не седи само дома да плачеш и јадиш и спиеш, викни си другарка или цело друштво, прошетајте по снегов, нека се разбистри главата. Тажно е ова стварно...:(

Kajgana Shop

На врв Bottom