Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Форца Јуве ... Упс го згрешив форумот хаха се шалам ... Имам проблем озбилно ... како да не бидам љубоморен ?

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Aбе на 1 типац и се пушта на женската и ја не можам да не љубоморам коа знае дека сме у врска, а меша прсти (типацот)...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Aбе на 1 типац и се пушта на женската и ја не можам да не љубоморам коа знае дека сме у врска, а меша прсти (типацот)...
:zver:
Па напрај му ја фацата како сладоледџија да го има тепано :pop::kez:

Член од
19 јануари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Да си ги кажам маките.
Со едно девојче сме(бевме) во врска еден месец и да не речам се одеше како подмачкано до пред една недела кога како гром од ведро небо девојчето почна да врти не типични муабети во смисла не сум за тебе,и јас му реков девојче биди искрено не ми врти од околу сакам да си бидам на чисто и ми рече дека почнала од врската да чуствува притисок(од луѓето што се во нејзина близина) и со стандард муабети убав ми си мил ми си можеш да си најдеш подобра женска од мене,исто така дека не му била планирана врска и дека моментално не сакала да се заљуби и дека ако било судено ке сме биле заедно и на крај излезе работата дека сакала да размисли и ме замоли да се тргнеме од врската на фб и ги избриша неколкуте наши слики,и мене пошто ми е мило девојчето му реков да размисли да си ги разгледа приоритетите и да ми каже,арно ама и му реков дека додека размислува најдобро ке биди да не контактираме оти како што кажа сакала да си расчисти сама со себе малку не му се бендиса тоа ама му реков дека за мене така ке биди подобро бидејки не сакам да се доприврзам за нешто што во тие моменти ми делуваше на едно 90% завршена врска и така деновиве почнавме со игнорирање и сепак ми пиша вечерва демек ко само поздрав и некако почна муабет,а мислам дека и то му беше целта.Е сега од моја гледна точка незнам како да ги толкувам сите овие работии сега незнам дали таа се заебава со мене или да почекам да ми каже што одлучила оти јас веке почнав да ја преболвам после сите муабети и сега се наоѓам на раскрсница ако имате некој совет со задоволство би го прочитал.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Да си ги кажам маките.
Со едно девојче сме(бевме) во врска еден месец и да не речам се одеше како подмачкано до пред една недела кога како гром од ведро небо девојчето почна да врти не типични муабети во смисла не сум за тебе,и јас му реков девојче биди искрено не ми врти од околу сакам да си бидам на чисто и ми рече дека почнала од врската да чуствува притисок(од луѓето што се во нејзина близина) и со стандард муабети убав ми си мил ми си можеш да си најдеш подобра женска од мене,исто така дека не му била планирана врска и дека моментално не сакала да се заљуби и дека ако било судено ке сме биле заедно и на крај излезе работата дека сакала да размисли и ме замоли да се тргнеме од врската на фб и ги избриша неколкуте наши слики,и мене пошто ми е мило девојчето му реков да размисли да си ги разгледа приоритетите и да ми каже,арно ама и му реков дека додека размислува најдобро ке биди да не контактираме оти како што кажа сакала да си расчисти сама со себе малку не му се бендиса тоа ама му реков дека за мене така ке биди подобро бидејки не сакам да се доприврзам за нешто што во тие моменти ми делуваше на едно 90% завршена врска и така деновиве почнавме со игнорирање и сепак ми пиша вечерва демек ко само поздрав и некако почна муабет,а мислам дека и то му беше целта.Е сега од моја гледна точка незнам како да ги толкувам сите овие работии сега незнам дали таа се заебава со мене или да почекам да ми каже што одлучила оти јас веке почнав да ја преболвам после сите муабети и сега се наоѓам на раскрсница ако имате некој совет со задоволство би го прочитал.
Знаеш што, прашај зошто се притисоците??? дали нејзините не те сакаат тебе?? дали на друштвото нејзинио и си одбивен?? кажи и дали те сака и дека вака не е добро да продолжите со оддалечување од "врската", нека се одлучи што сака, дали да раскинете веќе еднаш или нека бидне нешто, затоа што на пола пат не се седи. И прашај ја искрено ама очи во очи дали има некој друг што го сака таа и дека ако има ти ќе се тргнеш без никакви проблеми да правиш и дека ја разбираш и дека имаш и ти памет, таа може да чувствува како страв од која би била твојата реакција доколку ти каже дека кај неа има некој друг што го сака... не чекај решете веќе еднаш, вака не е добро ни за двајцата......позз:smir:...........иначе колку години е таа???

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
Голем проблем. Многу се срамам од девојки. Сакам да кажам срам ми е да им се доближам. Како да го надминам ова? Има ли лек или само психијатар му е мајката? :)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Голем проблем. Многу се срамам од девојки. Сакам да кажам срам ми е да им се доближам. Како да го надминам ова? Има ли лек или само психијатар му е мајката? :)
- прави им муабет,
- не биди нападен
- најди добра тема,
- одбирај ги зборовите,
- биди интересен,
- смеј ги,
- изгледај секогаш отмено
- и биди блесав
....те боли таквото за последиците...

П

Пепси_

Гостин
Не кај психијатар ако сакаш и кај незнам што отиди нема никој да ти помогне.... бидејќи истото се случува и со мене ептен сум тапа у пм и мислам дека само јас ова можам да го решам само чекам кандидаткиња и да го срамнам СРАМОТ со земјата да не ми праве повеќе проблем

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Слушај мали,ти нема потреба да си толку љубоморен,штом е цурата со тебе а не со него значи те сака,а таа особина откорни ја,не е убава,зошто може да се случи да ја загубиш девојката ради тоа,а ние не сакаме љубоморни мажи..

Ајт сега таму кулирај и изнеси ја некаде на прошетка.Е така.:smir:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Голем проблем. Многу се срамам од девојки. Сакам да кажам срам ми е да им се доближам. Како да го надминам ова? Има ли лек или само психијатар му е мајката? :)[/QU

Ја топло ќе ти препорачам Жикина Династија да гледаш...(озбилно)...у мојој династији нема трте мрте..очеш очеш...нечеш нечеш.....а тоа значи...НЕМА СРАМ ПРИЈАТЕЛЕ...ако играш паметно со женските немоеш да загубиш ништо -освен главата....:vozbud:....не види....свати го ова..не се бројат КОРПИТЕ добиени..се бројат ЖЕНСКИТЕ..

--- надополнето ---

Да си ги кажам маките.
Е пријателе тука имаш 2 срања...истата случка мене ми се деси.....или некој друг и се засвиѓал па нашла боља прилика...или другарките нејзини и ја имаат наполнето главата...топло ќе ти препорачам ако не ја имаш засакано да си бркаш други....не е ни прва ни последна...а пак ако ја сакаш...онда фајт!

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.880
Поени од реакции
20.509
Да си ги кажам маките.

Аман овие Битолчанкиве си ги изедоа живи машките, се ми се чини таа Битола ќе и се врати името Манастир :)))

Оставија игнорирај ја или најдобро шутнија, не ти треба човек без кичма што не знае што сака, подобро е дур е сега на почеток, ќе си најдеш навистина подобро девојче/чупе, за такви само кол в газ и ништо више, има девојки кои заслужуваат љубов, немој да се замараш со вакви кретеноидни форми на женски пол.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ти не си љубоморен, ти си посесивен. Али у случајов ти е оправдано, никој не сака да ја дели девојката. Прво, види дали девојката му дава повод, разговарај со него ама биди спремен на тепање у секој момент. Ако видиш дека типот сака да се чатали, не прашувај зошто како, мавај!!! Ако видиш дека девојка ти му дава повод, пак мавај, ама нејзе.

Нормално, не да ја искршиш, како дете да плеснеш, шамарче, воспитно. И сега, кога некоја феминистка ќе ме прогласи за сељак, ич не се секирај. Сврти се околу тебе и види како се третирани најубавите девојки од најселските момци, а девојките пак се со нив. Секоја девојка сака да биде симната на земја, то ест тепана, само што не признаваат. Еби да те сака, тепај да те слуша, „Чиста оклоина“ знае!!!.

pinokios напиша:
Да си ги кажам маките.
Има друг, ти си и на лагер.

Сакаш совет? Јави и се, кажи и дека сакаш да се видите, кога ќе те одбие, ако имаш време, седни и пред врата, ама да не те види. Да, следи ја! Кога ќе тргне, види каде оди. Кога ќе се сретне со другиот, поздрави се со него учтиво, врзи и една вруќа, кажи и дека до утре цела Битола ќе знае каква курва е и иди си. Типот, не ти е битен. Ако се чатали, тепај. Ако не си за тепање, чекај друга прилика за да и врзеш два три шамара па да ја етикетираш као курва. :wink:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Прво, реши ги интерните проблеми, т.е. консултирај се со девојка ти и кажи ѝ дека не ти се допаѓа како типот ѝ се пушта. Кажи ѝ да не му дава поводи на типот и слушај што ќе ти рече. Многу е можно само да си си увртел во главата и ако те разубедува и отворено ти вели дека нема никаква намера со него и дека сака да биде со тебе, прифати го тоа нејзино објаснување недвосмислено. А потоа остави ја сама да се снаоѓа со типот, бидејќи тој ѝ се пушта нејзе, а не тебе, т.е. тој е нејзин проблем, а не твој.

Но, ако таа делува како да ѝ одговара неговото внимание, ќе треба или да направиш нешто за твоето внимание да биде позначајно (обично тоа се решава со зголемена количина секс, романтика, цвеќиња итн) или нешто што ќе направи нејзиното внимание кон тебе да биде поизразено (во смисла ти да почнеш да се пушташ на други девојки, па таа да почне да размислува чие внимание ѝ е позначајно - ако твоето внимание се расплинува на други девојки и станува сè пократко за неа, ќе поразмисли како да се однесува во иднина и што да направи за да го заслужи твоето внимание). Најдобро е и двата присапи да ги применуваш во комбинација.

И една работа 100% важи: ако има вистинска љубов меѓу двајца, третиот нема никакво влијание.

Со среќа. :helou:

--- надополнето ---

Да си ги кажам маките.
Еден месец не е ништо. Плус тоа, таа прва те избришала тебе, т.е. „ја започнала процедурата“ за раскинување.

Ако сака да бидете пак заедно, викни ја да имате секс. Ако се предомислува макар и најмалку, веднаш корпирај ја и почни да бараш друга. Ако сепак се согласи и сексот е добар, т.е. сакаш да го имате пак, продолжете кајшто сте застанале со неа.

--- надополнето ---

Пријди до некоја девојка со штоперка во раката. Кога ќе ѝ се приближиш за да те забележи, пушти ја штоперката да го мери времето и речи: „Здраво. Правам експеримент за колку време прекрасна девојка како тебе ќе ме одбие. За сега добро ти оди и имаш шанси да го собориш рекордот. Дали би сакала да продолжиме да се запознаваме? Науката ќе има голема корист од тоа.“

Ако на девојката тотално не ѝ е денот, нема да реагира на ова и тогаш прекини ја штоперката, запиши го времето и повтори го следниот експеримент на следната девојка (но запомни колку е рекордот). Во голем број случаи, ќе добиеш насмевка, а, ако ти се погоди, и разговор.

Кога ова ќе го повториш доволен број пати, ќе почне да се зборува за тебе и набргу девојките сами ќе почнат тебе да ти приоѓаат.

Со среќа. :helou:

Член од
19 јануари 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Знаеш што, прашај зошто се притисоците??? дали нејзините не те сакаат тебе?? дали на друштвото нејзинио и си одбивен?? кажи и дали те сака и дека вака не е добро да продолжите со оддалечување од "врската", нека се одлучи што сака, дали да раскинете веќе еднаш или нека бидне нешто, затоа што на пола пат не се седи. И прашај ја искрено ама очи во очи дали има некој друг што го сака таа и дека ако има ти ќе се тргнеш без никакви проблеми да правиш и дека ја разбираш и дека имаш и ти памет, таа може да чувствува како страв од која би била твојата реакција доколку ти каже дека кај неа има некој друг што го сака... не чекај решете веќе еднаш, вака не е добро ни за двајцата......позз:smir:...........иначе колку години е таа???
по 20години имаме двата иначе за притисоците јас мислам дека та сама почна да си ги создава:уште не излезени на другарки почнала да му зборва за мене,на сестра,на мајка нешто во смисла дека е затрескана,дури и по неколку излегвања ми вели те сакам те обожавам незнам шо,па дури и та сакаше да се клајме во врска на фб,а јас си бев сосем кежуал сепак со чупето нецел месец одевме и поради оправдани причини со факулетот дека студирам Скопје и по неколку дена не видени од ведро небо ме спука со муабетот и се деси шо се деси и му реков да си размисли и колку шо е можно побрзо да ми кажи на шо е оти и јас сакам да си расчистам и да знам на шо сум

Е пријателе тука имаш 2 срања...истата случка мене ми се деси.....или некој друг и се засвиѓал па нашла боља прилика...или другарките нејзини и ја имаат наполнето главата...топло ќе ти препорачам ако не ја имаш засакано да си бркаш други....не е ни прва ни последна...а пак ако ја сакаш...онда фајт!
брат знам за то сум ко на раскрсница како шо реков погоре после она шо ми го велеше не би очеквал да засака друг ама пусти чупина никој не ги знај шо мислат,за сакање незнам мила ми е како шо никоја не ми била досеа ама за еден месец се работи па незнам дали вреди да се борам за неа или како шо велат старите да му турам курот
Аман овие Битолчанкиве си ги изедоа живи машките, се ми се чини таа Битола ќе и се врати името Манастир :)))

Оставија игнорирај ја или најдобро шутнија, не ти треба човек без кичма што не знае што сака, подобро е дур е сега на почеток, ќе си најдеш навистина подобро девојче/чупе, за такви само кол в газ и ништо више, има девојки кои заслужуваат љубов, немој да се замараш со вакви кретеноидни форми на женски пол.
хахах толку се обидвав да не делувам битолски ама ме прочита колку неприродно се осекав кога пишев девојче :)
значи и та ми го рече муабетов не сум спремна да засакам и најарно ке ни биди совреме да прекиниме за да не ни биди потешко
Има друг, ти си и на лагер.

Сакаш совет? Јави и се, кажи и дека сакаш да се видите, кога ќе те одбие, ако имаш време, седни и пред врата, ама да не те види. Да, следи ја! Кога ќе тргне, види каде оди. Кога ќе се сретне со другиот, поздрави се со него учтиво, врзи и една вруќа, кажи и дека до утре цела Битола ќе знае каква курва е и иди си. Типот, не ти е битен. Ако се чатали, тепај. Ако не си за тепање, чекај друга прилика за да и врзеш два три шамара па да ја етикетираш као курва. :wink:
богами најлошо е да си резерва поарно да не е спремна за врска отколку ко ке излезам да ја видам со друг,неколку дена пред да ми кажи дека не оди работата ми рече дека почнале да му пишат другари кои дотогаш мислела дека му се само другари а тие почнале да му изјавуват љубов и ми рече дека сакала со мене само да биди ке му дам фора уше некој ден му реков сакам влице да ми кажи шо ке одлучи а не да ми се испонаша преку мобилен или преку интернет
Еден месец не е ништо. Плус тоа, таа прва те избришала тебе, т.е. „ја започнала процедурата“ за раскинување.

Ако сака да бидете пак заедно, викни ја да имате секс. Ако се предомислува макар и најмалку, веднаш корпирај ја и почни да бараш друга. Ако сепак се согласи и сексот е добар, т.е. сакаш да го имате пак, продолжете кајшто сте застанале со неа.

знам дека не е ништо за то се обидвам тро по тро да ја прежалам и се обидвам да избегнам секаков контакт со неа,а ако сака да продолжиме ке си настапам со голема доза на резервираност и ке се прам дека не ми е нешто посебно драга па времето ке си покажи до кај е работата

Kajgana Shop

На врв Bottom