Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.744
- Поени од реакции
- 27.744
Ментол, кромид, инхалација, лоратадин, пиј многу вода.Алергија ме фана и затнат ми е носот. Некок начим како да го одзатмам?
Ментол, кромид, инхалација, лоратадин, пиј многу вода.Алергија ме фана и затнат ми е носот. Некок начим како да го одзатмам?
Претпоставувам станува збор за алергија од типот полени, треви и такви работи. Пиј Летизен или Аериус, а за носот користи Оперил капки, шмркај млака вода измешана со сол и потоа издувај го носот или ако трае ова подолго време консултирај се со доктор за употреба на Риноко спреј.Алергија ме фана и затнат ми е носот. Некок начим како да го одзатмам?
Трудноќа, дијабет, жлездите а и некои посериозни болести.До што може да дојде до ЕПТЕН преголем апетит? Откако станав од спиење, прееска, едноставно пет пати сум јадела во рок од 5 часа и не сум сита. И плус тоа испив пола литар млеко, си напраив топло чоколадо, потоа обично млеко повторно пола литар, сега пак огладнев и испив уште пола литар. Неколку дена еве сум ваква, а вода не ми се пие воопшто.![]()
Да знаев дека ќе ве из-замара мојот пост, прво на доктор ќе одев, немаше ни да пишам. Фала,во секој случај.Трудноќа, дијабет, жлездите а и некои посериозни болести.
Оди на доктор не замарај тука.
И какво ти е тоа станување од спиење ПРЕЕСКА а ова си го пишала во 2 саат сабајле?
Среди си го животот.
Најпрво измери го притисокот и види да не ти е низок или пак измери го шеќерот да не е ти е висок. Потоа можно е ако си преуморена или ненаспана ова да ти се случува. Гледај наспиј се и одмори се асално, истуширај се, вежбај, излези на чист воздух. Ова би ти помогнало да ја отстраниш поспаноста и мамурлукотМислам дека и шамари да ми удираат не можам да се освестам, сами очиве ми се затвараат ауукафе не помага, две испив...
Што би можело друго инстантно да ме освести?
Треба да те види докторката прво на дерматоскоп (1000 ден.)дали е бенигна или малигна појавата и после ќе одлучи дали може да се отстрани со горење со радиобранова фреквенција(1000/2000ден.) или пак ако се работи за нешто малигно може да те упати и на хирург. А може и од око да ти каже дали е опасно или не ако е посветло не е опасно ако е многу пигментирано и има нерамномерна боја и форма онда е сомнително и ваљда ќе мора на дерматоскоп прво да види за сигурно.Знае некој како се движат цените во Дермамедика или Др.Анчевски за преглед и отстранување на меланоми и бенки?
Не извршуваат хируршки отстранувања во самите ординации?Треба да те види докторката прво на дерматоскоп (1000 ден.)дали е бенигна или малигна појавата и после ќе одлучи дали може да се отстрани со горење со радиобранова фреквенција(1000/2000ден.) или пак ако се работи за нешто малигно може да те упати и на хирург. А може и од око да ти каже дали е опасно или не ако е посветло не е опасно ако е многу пигментирано и има нерамномерна боја и форма онда е сомнително и ваљда ќе мора на дерматоскоп прво да види за сигурно.
Мислам дека не, они се дерматолози и нема хирург у нивната ординацијаНе извршуваат хируршки отстранувања во самите ординации?
... ,, не дирај лава док спава ,, ...доколу нема црвенило , истекување на крв или било каков исцедок не ги чепкај , може само влакното што е малку предолго да го скратиш , но само затоа да не го чепнеш при облакање со истегнување на влакното и евентуално да ги покриеш доколку се изложуваш на сонце , потруди се да не ги допираш за да ги разгледаш од љубопитност какви се...Читав многу претходните 2 дена за бемки и молиноми главата ке ми испука од глупи мисли па ме занима некој што има одено на некаква проверка на бемки да каже дали тоа се нормални бемки или не ? Страв ме фајќе после тоа што го читав да одам на дерматолог(кожен)?![]()
![]()
Денес бев на кожен и ми рече дека тие не се бемки дека биле фиброни и вика ако сакаш од естетски причини да ги одстранаш.... ,, не дирај лава док спава ,, ...доколу нема црвенило , истекување на крв или било каков исцедок не ги чепкај , може само влакното што е малку предолго да го скратиш , но само затоа да не го чепнеш при облакање со истегнување на влакното и евентуално да ги покриеш доколку се изложуваш на сонце , потруди се да не ги допираш за да ги разгледаш од љубопитност какви се...