Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Алергија ме фана и затнат ми е носот. Некок начим како да го одзатмам?
Претпоставувам станува збор за алергија од типот полени, треви и такви работи. Пиј Летизен или Аериус, а за носот користи Оперил капки, шмркај млака вода измешана со сол и потоа издувај го носот или ако трае ова подолго време консултирај се со доктор за употреба на Риноко спреј.
:)

До што може да дојде до ЕПТЕН преголем апетит? Откако станав од спиење, прееска, едноставно пет пати сум јадела во рок од 5 часа и не сум сита. И плус тоа испив пола литар млеко, си напраив топло чоколадо, потоа обично млеко повторно пола литар, сега пак огладнев и испив уште пола литар. Неколку дена еве сум ваква, а вода не ми се пие воопшто. :)

До што може да дојде до ЕПТЕН преголем апетит? Откако станав од спиење, прееска, едноставно пет пати сум јадела во рок од 5 часа и не сум сита. И плус тоа испив пола литар млеко, си напраив топло чоколадо, потоа обично млеко повторно пола литар, сега пак огладнев и испив уште пола литар. Неколку дена еве сум ваква, а вода не ми се пие воопшто. :)
Трудноќа, дијабет, жлездите а и некои посериозни болести.
Оди на доктор не замарај тука.
И какво ти е тоа станување од спиење ПРЕЕСКА а ова си го пишала во 2 саат сабајле?
Среди си го животот.

Трудноќа, дијабет, жлездите а и некои посериозни болести.
Оди на доктор не замарај тука.
И какво ти е тоа станување од спиење ПРЕЕСКА а ова си го пишала во 2 саат сабајле?
Среди си го животот.
Да знаев дека ќе ве из-замара мојот пост, прво на доктор ќе одев, немаше ни да пишам. Фала,во секој случај. :)

Бтв, сум била... Прашала, за сите оние елбет, што ќе наидат на вакви симптоми, се уплашени, гуглаат и се најдат на темава, гратис,замаглен вид, дијабет било...

Мислам дека и шамари да ми удираат не можам да се освестам, сами очиве ми се затвараат ауу :@ кафе не помага, две испив...
Што би можело друго инстантно да ме освести?

Мислам дека и шамари да ми удираат не можам да се освестам, сами очиве ми се затвараат ауу :mad: кафе не помага, две испив...
Што би можело друго инстантно да ме освести?
Најпрво измери го притисокот и види да не ти е низок или пак измери го шеќерот да не е ти е висок. Потоа можно е ако си преуморена или ненаспана ова да ти се случува. Гледај наспиј се и одмори се асално, истуширај се, вежбај, излези на чист воздух. Ова би ти помогнало да ја отстраниш поспаноста и мамурлукот:)

Знае некој како се движат цените во Дермамедика или Др.Анчевски за преглед и отстранување на меланоми и бенки?

Знае некој како се движат цените во Дермамедика или Др.Анчевски за преглед и отстранување на меланоми и бенки?
Треба да те види докторката прво на дерматоскоп (1000 ден.)дали е бенигна или малигна појавата и после ќе одлучи дали може да се отстрани со горење со радиобранова фреквенција(1000/2000ден.) или пак ако се работи за нешто малигно може да те упати и на хирург. А може и од око да ти каже дали е опасно или не ако е посветло не е опасно ако е многу пигментирано и има нерамномерна боја и форма онда е сомнително и ваљда ќе мора на дерматоскоп прво да види за сигурно.

Последно уредено:
Треба да те види докторката прво на дерматоскоп (1000 ден.)дали е бенигна или малигна појавата и после ќе одлучи дали може да се отстрани со горење со радиобранова фреквенција(1000/2000ден.) или пак ако се работи за нешто малигно може да те упати и на хирург. А може и од око да ти каже дали е опасно или не ако е посветло не е опасно ако е многу пигментирано и има нерамномерна боја и форма онда е сомнително и ваљда ќе мора на дерматоскоп прво да види за сигурно.
Не извршуваат хируршки отстранувања во самите ординации?

Читав многу претходните 2 дена за бемки и молиноми главата ке ми испука од глупи мисли па ме занима некој што има одено на некаква проверка на бемки да каже дали тоа се нормални бемки или не ? Страв ме фајќе после тоа што го читав да одам на дерматолог(кожен)?
14390676_10205393043865779_6457354082107585067_n.jpg
14369908_10205393043305765_7371434767681304377_n.jpg

Читав многу претходните 2 дена за бемки и молиноми главата ке ми испука од глупи мисли па ме занима некој што има одено на некаква проверка на бемки да каже дали тоа се нормални бемки или не ? Страв ме фајќе после тоа што го читав да одам на дерматолог(кожен)?
14390676_10205393043865779_6457354082107585067_n.jpg
14369908_10205393043305765_7371434767681304377_n.jpg
... ,, не дирај лава док спава ,, ...доколу нема црвенило , истекување на крв или било каков исцедок не ги чепкај , може само влакното што е малку предолго да го скратиш , но само затоа да не го чепнеш при облакање со истегнување на влакното и евентуално да ги покриеш доколку се изложуваш на сонце , потруди се да не ги допираш за да ги разгледаш од љубопитност какви се...

... ,, не дирај лава док спава ,, ...доколу нема црвенило , истекување на крв или било каков исцедок не ги чепкај , може само влакното што е малку предолго да го скратиш , но само затоа да не го чепнеш при облакање со истегнување на влакното и евентуално да ги покриеш доколку се изложуваш на сонце , потруди се да не ги допираш за да ги разгледаш од љубопитност какви се...
Денес бев на кожен и ми рече дека тие не се бемки дека биле фиброни и вика ако сакаш од естетски причини да ги одстранаш.

Инаку сега забележав една мала бемка црна 1-2 милиметри големина и се мислам дали утре да одам пак да му ја покажам да провери?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom